reklam

Haberler
13 Nisan 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İstanbul'a ilk yüzer hastane
İstanbul Valiliği, özelleştirme kapsamında bulunan Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin (TDİ) “M/F Tekirdağ” feribotunu, Türkiye’nin ilk yüzer hastanesine dönüştürmek için çalışma başlattı.
İstanbul Afet Yönetim Merkezi Müdürü Erkan Akol, İstanbul Valiliği’nin, ilin coğrafi yapısını göz önüne alarak, olası bir afet sonrası acil müdahale hizmetlerini çeşitlendirmek için birtakım arayışlarda bulunduğunu söyledi. Bu amaca yönelik yüzer bir hastanenin yapılması için TDİ’ye öneride bulunduklarını ve bunun olumlu karşılandığını anlatan Akol, “TDİ ile daha önce satışa çıkartılan ‘F/M Tekirdağ’ feribotunun İl Özel İdaresi’ne tahsisi konusunda bir mutabakat sağlandı” dedi.
13 Nisan 2001 NTVMSNBC

Raylı sistem müjdesi
Adapazarı ile yeni yerleşim birimi Karaman arasına hafif raylı sistem kurulacak. MHP Sakarya Milletvekili Zihnioğlu, hafif raylı sistemle ilgili çalışmalarda önemli adımlar atıldığını söyledi.MHP Sakarya Milletvekili Fevzi Zihnioğlu Adapazarı ile depremden sonra yeni yerleşim birimi olan Karaman arasında yapılması düşünülen hafif raylı sistemle ilgili çalışmalarda önemli adımlar atıldığını söyledi. Bu konuda Devlet Bakanı Faruk Bal'ın büyük desteği olduğunu ifade eden Zihnioğlu, yapılan görüşmeler sonucunda raylı sistemin alt ve üst yapısının TCDD, vagonların da Adapazarı'ndaki Türkiye Vagon Sanayii AŞ'de yapılması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.
13 Nisan 2001 Zaman

Kalıcı Konutlar Tamam
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu ve İstanbul'da yaptırdığı 23 bin 152 konut, geçici kabul aşamasına geldi. Marmara Bölgesi'nde inşaatı devam eden kalıcı konutların, geçici kabul aşamasına geldiği bildirildi.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Raci Akyol, yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'ndeki 5 ilde yapımı devam eden kalıcı konutların büyük çoğunluğunun tamamlandığını söyledi.
13 Nisan 2001 Zaman

Mudanya İskelesi karanlıktan kurtuldu
Daha önce 500 milyon lira borcundan dolayı elektriği kesilen Mudanya İskelesine, Mudanya Belediyesi'nin aboneliği kendi üzerine alması ile tekrar elektrik verilmeye başlandı.TEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre iskeleye ait 500 milyon liralık elektrik borcunun tahsili için iskele işletmeciliği yapan firmalara yazı yazıldığı; ancak bir netice alınamadığından icra yoluyla tahsilata girileceğini ve konunun mahkemeye intikal ettirildiğini bildirdiler. Yetkililer ayrıca Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün müracaatı ile iskele elektrik aboneliğinin belediye üzerine yapılarak aydınlatmanın sağlandığını bildirdiler.
13 Nisan 2001 Zaman

Mimarlar Karadeniz için toplanıyor
Türkiye Mimarlar Odası Merkez yönetimi ile Ordu şubesinin ortaklaşa düzenleyecekleri "Karadeniz'de Çevre, Kimlik ve Mimarlık" konulu bir sempozyum düzenlenecek.Ordu Mimarlar Odası Başkanlığı'nca 14–15 Nisan tarihleri arasında Ordu Çok Amaçlı Salon'da düzenlenecek sempozyumla ilgili yapılan açıklamada, "Karadeniz bölgemiz hızlı bir alt–üst oluş süreci yaşıyor. Özellikle kıyı kentlerindeki yoğun ve kimliksiz yapılaşma, giderek yamaçlara ve yaylalara doğru yayılarak bölgenin doğal ve kültürel dokusu ile eşsiz peyzajını tehdit ediyor. Geleneksel kent dokuları, özgün yayla yerleşimleri, bozulmanın ötesinde artık yok oluş sürecini yaşıyor. Özellikle kıyı yolu uygulaması da bu alt–üst oluşu doruğa çıkartıyor. Karadeniz Bölgesinin kıyı değerleri, ilişkileri ve çevre özellikleri de ortadan kalkıyor" ifadelerine yer verildi.
13 Nisan 2001 Zaman

Enka, Moskova’ya “müzikevi” dikiyor
Uluslararası yatırımları ile bilinen Enka, bunlara bir yenisini Rusya’da ekliyor. Başta dünyaca ünlü orkestra şefi Spivakov’un Moskova Senfoni Orkestrası olmak üzere, Moskova’da her türlü uluslararası ve yerel müzik olayına ev sahipliği yapacak dünyanın en büyük ve en modern konser salonlarından biri Enka tarafından inşa edilecek.
13 Nisan 2001 Türkiye

Ersümer: 2005'e kadar 57 ile doğalgaz götürülecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıCumhur Ersümer, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında 57 ile doğalgaz götürüleceğini açıkladı. Doğalgazın iletimi, ithali, dağıtımı ve satışından devlet tekelini kaldırarak piyasada tam rekabetin sağlanmasına yönelik düzenlemeleri içeren tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı.
13 Nisan 2001 Dünya
Adapazarlı esnaftan mal alan, işçi çalıştıran müteahhitler, 1 trilyon liralık borçlarını ödemiyor.
ATSO Başkanı açıkladı
DEPREM sonrasından yaptıkları binalar yüzünden büyük tepki toplayan müteahhitler, şimdi de esnaf ve işçiye olan borçları yüzünden eleştiriliyor. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Sakarya'daki kalıcı konutların ihalesini kazanan müteahhitler ile taşeron firmalara malzeme veren ve işçilik yapan Adapazarlı esnafın, bu hizmetlerinin karşılığı olan 1 trilyon liralık alacaklarını tahsil edemediğini bildirdi.
12 Nisan 2001

Şişecam Rusya'da 24 milyon dolarlık yatırım yapıyor
Şişecam, Rusya'nın başkenti Moskova'nın kuzeyinde yer alan Vladimir bölgesinde, 24 milyon dolarlık yatırım ile fabrika kuracağını açıkladı.
Konu ile ilgili anlaşma bugün Moskova'da, Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan ve Moskova Vilayet Hükümeti'nin yabancı yatırımlardan sorumlu bakanı Josef Orjenikidze arasında imzalandı.
13 Nisan 2001 Dünya

İznik'te 1700 yıllık anıt mezar bulundu
Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Elbeyli Beldesi'nde bir tarlada 1700 yıllık anıt mezar bulundu.
Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren İznik Müze Müdür Vekili Gülçin Özyazıcı, blok taşlardan üst üste bindirilerek yapılan mezarın yaklaşık 3.
Yüzyıl Roma dönemini yansıttığını söyledi

Belçikalı Deceuninck, Ege Profil'deki payını % 86.99'a yükseltiyor
Belçikalı PVC profil üreticisi Deceuninck, Ege Profil'deki hisse payını yüzde 86.99'a yükselteceğini açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamada, Zorlu Grubu ile şirketin yüzde 30'luk hisselerini satın alma konusunda ilke anlaşmasına varıldığı ve işlemlerin birkaç günde tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. Açıklamada, Türkiye'deki mevcut durumun Deceuninck şirketine ‘ilginç’ fırsatlar sunduğu kaydedildi.
13 Nisan 2001 Dünya

Termik santrala karşı mücadele
Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nin, termik santral kurulması planlanan 41 dönümlük arsanın satış ihalesini iptal etmesine rağmen firma yetkilileri, santral için kulis çalışmalarını sürdürüyorlar. Aksa Enerji Üretim AŞ'nin bu faaliyeti, arsa ihalesinin iptal edilmesiyle rahat nefes alan yurttaşları tedirgin ederken santralın yapılmasına karşı çıkan kesimlere, Muğla Belediyeler Birliği de katıldı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında toplanan 11 belediye başkanı, santralın zararlarını içeren bilgileri, ilgili tüm kuruluşlara iletme kararı aldı
12 Nisan 2001 Cumhuriyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Kitap

AutoCAD 2000 3D f/x and design
by Brian Matthews
List Price: $49.99
Our Price: $39.99
You Save: $10.00 (20%)Paperback - 413 pages (October 1, 1999)Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz