reklam

Haberler
24 Nisan 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yapı Merkezi Mostar Köprüsünü yeniden inşa ediyor...
MOSTAR KÖPRÜSÜ'nün 22 Mart 2001'de yapılan 1.Aşama Restorasyon İhalesi, Unesco, Dünya Bankası, Ağa Han Vakfı ve Mostar Belediyesi'ni temsilen yerel "Proje Koordinasyon Birimi" tarafından sonuçlandırıldı.
YAPI MERKEZİ'nin kazandığı ihaleyi, Dünya Bankası'da onayladı. İhaleye Türkiye'den katılan tek firma olan Yapı Merkezi dışında; Fransız(Dumez), Macar (Hidepito); İsviçre (BBR), İtalyan (Rodio+ Graze); Çekoslovak (Zakladni), Hırvat (JPG); Fransız (Soletanche + Quellin) şirketleri katıldı.
24 Nisan 2001 Arkitera

Polonya, Türk müteahhit istiyor
Polonya’nın büyük altyapı projeleri, Mayıs ayı başında düzenlenecek 2 seminer ile Türk müteahhitlik firmalarına tanıtılacak. Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) dış müteahhitlik sektör temsilcileri ve ihracatçılara, Polonya pazarına ilişkin yasal altyapı, yeni dönemde ihaleye açılacak projeler ve potansiyel iş imkanları hakkında yetkili kişiler aracılığıyla bilgi vermek için, Polonya Ekonomi Bakanlığı’na bağlı yabancı Sermaye Ajansı (PAIZ) ile ortak bir program düzenledi. 24 Nisan 2001 Türkiye

Beton üretiminde Alman teknolojisi
Türk-Alman ortak yatırımıyla İzmir’de kurulacak tesiste, betonun içinde hasır çeliğin yerine veya yanı sıra kullanılacak çelik liflerin üretileceği bildirildi. Alman M.E. Faser Systeme firması ile ortaklık kuran İzmirli sanayici Tamer Taşkın, gelişmiş ülkelerde endüstriyel tesislerin zeminlerinde ve saha betonlarında hasır çelik donatısı yerine çelik liflerin uzun zamandır ve yaygın olarak kullanıldığını anlattı.
24 Nisan 2001 Türkiye

Bakankondu kavgası
Bakan Talay ile Muğla Valisi Yiğenoğlu, Sedir Adası'ndaki lokanta inşaatı yüzünden birbirine girdi. Talay, 'İnşaatı engelleyemiyoruz' diyen valiyi, 'komploculukla' suçladı. AKŞAM'ın sürmanşetten duyurduğu 'Doğa cennetine Bakankondu' haberi geniş yankı buldu. Kültür Bakanı İstemihan Talay, Sedir Adası'ndaki restoran inşaatı için 'Zabıt tuttuk ama engelleyemiyoruz' diyen Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu 'komplo' içinde olmakla suçladı.
23 Nisan 2001 Akşam

Gemlik Atıksu Projesi
Marmara Denizi'ni kurtarma projesi kapsamında yapılacak olan Gemlik Atık Su Arıtma Sistemi çalışmaları ciddi ve süratli bir şekilde sürdürülüyor. Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Masası Uzmanı Michael Decker, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut'u geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi aldı.
23 Nisan 2001 Akşam

Sedir Adası'na sahip çıktılar
SİT alanı olmasına rağmen Sedir Adası'na yaptırılan restoran Ankara'da da ses getirdi. Siyasiler, birinci derecede SİT alanı olan bölgeye inşaat yapılmasını sert bir dille eleştirdi. Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, koruma kurullarından izin alınması halinde böyle bir uygulama yapılabileceğini belirtirken, 'Ancak bizim dönemimizde, kumların çalınmasına bile tahammül edememiştik. Kaldı ki oraya taş yığınlarının yapılması doğru değildir.
23 Nisan 2001 Akşam

Yabancı ortakla krizi hissetmedi
Ege Profil, Belçikalı Deceuninck N.V ile geçen yıl kurduğu işbirliği sayesinde, dünya pazarlarına daha rahatlıkla açıldı PVC sistemlerinde dünyanın en büyük firması Belçikalı Deceuninck N.V ile geçen yıl kurduğu stratejik ortak sayesinde, dünya pazarlarına açılan Mazhar Zorlu Holding şirketlerinden Ege Profil, yabancı ortağı sayesinde krizden hiç etkilenmedi.
24 Nisan 2001 Yeni Asır

Mobilyacılar bu fuarda birleşti
Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde fuarların ertelenmesine rağmen, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEKO) bugün açılıyor İzmir Kültürpark 9 nolu pavyonda açılarak,birbirinden değişik mobilya ve dekorasyon şirketini konuk edecek olan MODEKO, 24-29 Nisan arasında gezilebilecek.
24 Nisan 2001 Yeni Asır

 Hazine arazilerinin satışı internette
Ek kaynak sağlanması amacıyla satışına karar verilen hazine arazileri ihaleleri internetten satışa sunuldu. Toplam değeri 119 katrilyon lira olan Hazine arazileri için düzenlenen ihalelere, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün www.milliemlak.gov.tr adresinden takip etmek mümkün. 
23 Nisan 2001İmedya.com

İtfaiye Okulu'nun bile yangın merdiveni yok
İstanbul'daki yüksek katlı binaların yüzde 70'inde yangın çıkışı ve yangın merdiveni bulunmamasını gündeme getiren İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalım'ın denetimindeki Kocasinan İtfaiye Grup Amirliği ve İtfaiye Okulu binalarının da yangın merdiveninin olmadığı ortaya çıktı.
23 Nisan 2001Sabah

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Poster

Buy Neoclassic Entablature at AllPosters.com

Neoclassic Entablature
Art Print
18 in. x 24 in.
List price:
$25.00
Our price:
$22.50

Buy this Art Print at AllPosters.com

Kitap

The Green Skyscraper : The Basis for Designing Sustainable Intensive Buildings
by Ken Yeang, Kenneth Yeang, Ken Yang
List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Paperback - 184 pages (January 1, 2000)
Avg. Customer Rating: 3.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz