reklam

Haberler
20 Nisan 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Sabancı, Adana'ya Hilton'u dikti
Sabancı'lar, ilk HiltonSA'yı 1988'de Ankara'da açmışlardı. Onu, iki yıl sonra 1991'de Mersin ve İstanbul ParkSA izlemişti. 10 yıllık bir aradan sonra açılan Adana HiltonSA ile, otelcilikte yeniden atağa geçen Sabancı, ilk kez memleketi Adana'da otel açmış oluyor.Sabancı Grubu, farklı çalışma alanları arasında yer alan otelcilik konusunda da giderek söz sahibi oluyor. Hilton otelleri zincirine, Mersin, Ankara ve İstanbul'dan sonra Adana'yı ekleyen Sabancı'lar, kendi memleketlerinde 28 Nisan'da ilk kez bir otel açacaklar.Yaptıkları 'joint venture' anlaşması gereği Adana'da açılacak Hilton Oteli'nin de son takısına yine 'SA' logosunu yerleştiren Sabancı Grubu, bu otelin yapımını, daha çok işadamlarına yönelik olarak planladılar.
20 Nisan 2001 Finansal Forum

Batıçim'den 3 milyon dolarlık yatırım Hazır betonda talep artıyor
Türkiye çimento sektöründe üretim kapasitesi bakımından 4'üncü sırada yer alan Batıçim, kullanımı sürekli artan hazır betona yıl sonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırım yapacak. Sektörün 2 yıldır zor bir dönem yaşadığına dikkat çeken Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ünal, kayıp olarak gördükleri 2001'de herşeye rağmen talebi sürekli artan hazır betona 3 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi
20 Nisan 2001 Yeni Asır

'Ev almanın tam sırası'
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz bir takım insanlara fırsatlar sağlamaya devam ediyor. Bu konuya dikkat çeken Toplu Konut Yapımcıları Derneği (TOKYAD) Başkanı Üzeyir Garih, gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu, bu fiyatların bir daha bulunamayacağını vurguladı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ile Finans Dünyası tarafından düzenlenen “Gayrimenkul Zirvesi-II” toplantılarına katılan Garih, inşaat ve gayrimenkul sektörünün bugünlerden itibaren çok gelişeceğine inandığını ifade etti.
20 Nisan 2001 Türkiye

Müteahhit firmaların dolgu miktarını fazla gösterip haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü 
Yıllardır yolsuzluk iddialarının gündeme geldiği Karadeniz sahil yolu için Sayıştay tarafından geniş bir araştırma başlatıldı. Özellikle taş ocaklarından alınıp deniz dolgusu yapılan malzeme üzerinde yoğunlaştırılan araştırmada, müteahhit firmaların çok büyük ölçeklerde haksız kazanç sağladıkları iddia ediliyor. Toplam 715 kilometre uzunluğunda olan yeni biçimiyle Sinop-Sarp sahil yolunun yaklaşık 300 kilometresi dış kredi ile yapılıyor. Önemli bir kısmı dış kredili olarak ihale edilen yol, uzmanlar ve çevreciler tarafından büyük bir çevre katliamı planı olarak değerlendiriliyor.
19 Nisan 2001 Cumhuriyet

'İstanbul gibi İstanbul' projesinde kentsel koruma için 'iki örnek' inceleniyor...
İstanbul'un bir ''dünya mirası'' olarak korunması ve yaşatılması için nasıl yönetilmesi gerektiği araştırılırken Roma ve Paris'te gözlenen başarının da hukuksal altyapıları değerlendiriliyor... İçişleri Bakanlığı'nın isteğiyle Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin (MBBB) eşgüdümünde sürdürülen ''İstanbul gibi İstanbul'' projesinde temel amacın ''sorunları çözebilecek bir yeni yönetim modelini'' bulmak olduğu artık biliniyor...
19 Nisan 2001 Cumhuriyet - Oktay Ekinci

Çiller: Önce İhale Yasası ele alınmalı
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, İhale Yasası'nın TBMM Genel Kurulu'nda bir an önce değiştirilmesi gerektiğini bildirerek, "Başka ihale yapılmadan öncelikle İhale Yasası ele alınmalı" diye konuştu.
19 Nisan 2001 Dünya

Körfezde son adım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ilıca Deresi Kuşaklama Kanalı'nın da temelini attı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Büyük Kanal Projesi'nde artık son adıma gelindiğini belirterek, Karşıyaka ve Çiğli'de ihale edilecek kolektör ve ana kuşaklama kanalı kalmadığını söyledi. Piriştina, Ilıca Deresi'nin kuşaklama kanal temel atma töreninde, Ilıca Deresi kolektörünün 250 hektarlık alanı kapsadığını belirtti.
20 Nisan 2001 Yeni Asır

Çimento fiyatları yüzde 9 zamlandı
Çimento fiyatlarına yüzde 9 oranında zam yapıldığı bildirildi. Yapılan fiyat artışına gerekçe olarak da maliyetlerin sürekli artması gösterildi. Buna göre, 50 kiloluk torba çimento ve dökme çimentonun tonu, KDV hariç 36 milyon liraya yükseldi. Perakende 2 milyon 200 bin liraya satılan 1 torba çimentonun fiyatı ise 2 milyon 400 bin liraya yükseldi.
19 Nisan 2001 Dünya

Sağlam yapılar için protokol Balçova Belediyesi çürük yapılara karşı tedbir aldı
İzmir Balçova Belediyesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile deprem, heyelan, sel, erozyon ve diğer doğal afetlere karşı önlem alınması amacıyla bilimsel ve teknik konularda işbirliği sağlanmasına yönelik protokol imzaladı.
20 Nisan 2001 Yeni Asır

İmar Limited'de neler oluyor?
Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Yeni Adana İmar Limited Şirketi'nin çalışmalarını tüm Adana halkı yakından takip etmektedir. Konut yapımı ve Belediyeye otobüs alımı konusunda adını duyuran Yeni Adana İmar Limited Şirketi'nde bugünlerde soğuk rüzgarlar esiyor.
19 Nisan 2001 Akşam - Mehmet Serbes

Kömür ocağına müze
110 yıllık Çaydamar Kömür İşletmesi ocağı 1,4 milyon dolarlık harcama ile madencilik müzesi olacak. Ocağı, rehber madenciler gezdirecek.Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Ömer Yenel, 1994 yılında faaliyeti durdurulan kuruma ait Çaydamar Kömür İşletmesi ocağında, "Çaydamar Madencilik Müzesi" oluşturulacağını bildirdi. Yenel, müzenin dizaynının 1 milyon 410 bin 63 dolara mal olacağını bildirdi. Yenel, yaptığı açıklamada, 1890 yıllarında üretime başlayan Çaydamar Kömür İşletmesi'nin havzanın en eski üretim alanlarından olduğunu, yüzyılı aşkın üretim geçmişiyle de Türkiye'de ağır sanayinin kurulması ve gelişmesinde öncü rol oynadığını söyledi.
20 Nisan 2001 Zaman

Boya-badana mecburiyeti
Kırıkkale Belediyesi şehrin merkezinde ve dış mahallelerde boyası ve badanası bulunmayan evler ile avlu duvarlarının boyanması konusunda çalışmalar başlattı.Kırıkkale Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü tarafından şehrin daha güzel görünmesi için "Haydi Boya ve Badana Yapmaya" adı altında çalışma başlattıklarını açıklayan Zabıta Müdürü Ahmet İçli, "Çalışmaya halk arasında Melek Girmez Sokak diye anılan yerden başlayacak ve sokağın bulunduğu Osmanlı Tiryaki Caddesi üzerinde devam edeceğiz.
20 Nisan 2001 Zaman

Kent konseyi kuruluyor
Malatya Belediye Başkanı M.Yaşar Çerçi, "Malatya olarak yerel gündem 21 ve kent konseyi oluşturarak Doğu ve Güneydoğu'da bu projeye katılan ilk kent olma özelliğini taşıyalım ve model olalım istedik." dedi.Çerçi, "Biz Malatya'mızın, halkın bütün kent kararlarına olabildiğince katkı yaptığı bir modelle yönetilmesi gerektiğine inandığımızı her zaman söylüyoruz. 21. yüzyılda daha çok yerel ağırlıklı bir yönetim inancından hareketle yerele önem verilmesini artık tüm yöneticiler, organlar, tüm siyasi organlarda karar vermiş bulunuyorlar. Yerel yönetimlerin insan ihtiyaçları ile ilgili etkilerine baktığımızda merkezi yönetimlerin yüzde 90, yerel yönetimlerin ise yüzde 10 seviyesinde bir ağırlıkları olduğunu görüyoruz.
20 Nisan 2001 Zaman

Pembe Köşk ziyarete açılacak
Cumhuriyet tarihinin en önemli mekanlarından olan ve Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 48 yıl yaşadığı Pembe Köşk, 20 Nisan20 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açılacak. Halen müze olarak varlığını sürdüren Pembe Köşk'te bu yıl 'Halkevleri' konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. Ücretsiz olarak ziyarete sunulacak olan Pembe Köşk, 1 ay boyunca her gün saat 10.00 - 12.00 ile 13.00 - 17.00 arasında ziyaret edilebilecek.
19 Nisan 2001 Milliyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Etkinlik

Seramik&Banyo Ürünleri Fuarı 2001
17-22 Nisan 2001, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Kitap

Design Drawing
by Frank Ching, Francis D. Ching, Steven P. Juroszek
List Price: $44.95
Our Price: $35.96
You Save: $8.99 (20%)
Paperback Bk&Cd-Rom edition (December 1997)

Avg. Customer Rating: 4.5 out of 5 stars

Kitap

A History of Architectural Theory : From Vitruvius to the Present
by Hanno-Walter Kruft
List Price: $39.95
Our Price: $31.96
You Save: $7.99 (20%)
Paperback - 706 pages (April 1994)
Avg. Customer Rating: 4.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz