reklam

Haberler
09 Nisan 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

9 Nisan 2001 – Mimar Sinan Günü
Ölümünün 413. yıldönümünde gururla andığımız
“Sinan'ın Ülkesinde Utanıyoruz...” Gurur ve esin kaynağımız Mimar Sinan’ı (1492-1588) ölümünün 413. yılında “utanç duygularıyla” anıyoruz...
Mimarlar odası  tüm Mimarları, geleneksel Mimar Sinan günü olarak her yıl Mimar Sinan Üniversitesi'nin düzenlediği Mimar Sinan'ın Süleymaniye Camii yanındaki Türbesi önünde 9 Nisan 2001 de saat 10.00 da buluşmaya çağrıyor.
Arkitera

Yapı Denetim Şirketleri Kataloğu İnternette Yayına Başladı !
Yapı ve Tasarım Portalı Arkitera.com’un yaratıcısı olan ekibin hazırladığı Besyuzdoksanbes.com  4 Nisan 2001 tarihinde yayına başladı. İsmini Marmara depreminden sonra yapı kalitesini artırmaya yönelik önlemleri içeren 595 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’den alan katalog, 27 pilot ilde uygulanmaya başlanan yapı denetimi hakkında gerekli her türlü bilgiyi ve adresi içeriyor.
Arkitera

Sismik-2 gemi alımı projesi donduruldu
Marmara Bölgesinde meydana gelen deprem sonrası Başbakan Bülent Ecevit'in talimatları ile tedariği gündeme gelen yeni Sismik-2 araştırma gemisi alım projesi donduruldu.
İhale çalışmaları Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen yaklaşık 25 milyon dolar tutarındaki yeni Sismik-2 gemisi tedarik projesindeki ertelemenin yeni ekonomik programa uyum çerçevesinde alındığı bildirildi. Yetkililer, içinde bulunulan ekonomik krizin aşılması halinde yeni gemi alım projesinin yeniden gündeme gelebileceğini belirttiler
08 Nisan 2001 Dünya

Sika - Deteks ortaklığı bitti
İsviçreli Sika ile Erksan Holding arasındaki ortaklık sona erdi. Sika Yapı Kimyasalları A. Ş. Genel Müdürü Murat Belen, Erksan Holding ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.
Sika AG'nin 1990 yılında Erksan Holding'in Deteks Firması'nın 51'ini satın alarak, şirketi Sika- Deteks ortaklığına dönüştürdüğünü ifade eden Belen, son hisse satışıyla şirketin tamamının yabancı sermayeye geçtiğini söyledi.
Koruyucu kaplama ve boyalar, su tutucu bantlar, membranlar, yapıştırıcı ve harçlar üreten Sika'nın yıllık cirosunun yüzde 6'sı ar-ge çalışmalarına ayrılıyor.
06 Nisan 2001 Dünya

İstanbul'da arsa varmış
Sayışıtay tarafından hazırlanan bir rapora göre İstanbul'da 218 bin kilometrekarelik Hazine arazisinin atıl durumda olduğu ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu'na sunulan rapora göre, sadece İstanbul'daki bu arazilerin değerlendirilmesi durumunda hükümet 440 trilyon liralık kaynağa kavuşacak. Krizin aşılmasına yönelik arayışlarını sürdüren hükümet, Hazine arazilerinin satışa çıkarılmasına ilişkin bir raporu değerlendirdi. Sayıştay'ın Hazine arazilerinin büyük bir bölümünün işgal altında bulunduğuna ilişkin raporunun TBMM'ye (Türkiye Büyük Millet Meclisi) sunulmasının ardından, Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez de Bakanlar Kurulu'na Türkiye genelindeki Hazine arazilerinin bilançosunun yer aldığı bilgi notunu aktardı. 
08 Nisan 2001 Radikal

Alarko Carrier'ın Gebze'deki tesisi açıldı / Bahçeli: Üzeyir Garih ve İshak Alaton'u kutluyorum
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Gebze'de açılışı yapılan Alarko Carrier Üretim Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Alarko Holding'in kurucuları Üzeyir Garih ve İshak Alaton'u kutlayarak, "Bu değerli işadamlarımız, bir süredir ekonomiyi olumsuz etkileyen kriz ortamına rağmen yatırım yapmaktan, istihdamı artırmaktan ve üretmekten kaçınmayarak, ne kadar sağduyulu ve uzak görüşlü girişimciler olduklarını bir kez daha göstermişlerdir" dedi. Bahçeli şöyle konuştu: "Herşeyden önce bu tesisler, ekonomik kriz ve durgunluk dönemlerinin aşılmasının en önemli ve gerçekçi yolunun yeni üretim ve istihdam alanlarının açılmasına bağlı olduğunun en somut bir örneğini oluşturmaktadır. Ve yine bu tesisler, markasını yaratan, kaliteyi önemseyen ticari işletmelerin krizlere rağmen varlığnı koruyacağının, büyümesini sürdürebileceğinin en güzel delilidir."
07 Nisan 2001 Dünya

İnşaatlara denetim
Mahmutlar'da meydana gelen göçük olayı, beldedeki tüm inşaatların yakın takibe alınmasını sağladı. ALANYA'nın Mahmutlar beldesinde meydana gelen göçük olayının ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Taşer, belde içerisinde yapımı devam eden inşaatlar ile ilgili inceleme başlattı. Akdeniz Yapı Kooperatifi'ne ait 6 katlı binanın çökmesinden sonra belediye encümeniyle birlikte karar alan Taşer, yapımı devam eden mevcut her türlü inşaatın statik ve teknik açıdan fenni mesullerince denetlenerek rapor halinde belediyeye teslim edilmesini istedi.
07 Nisan 2001 Akşam

Müzede soygun
BİLECİK'in Söğüt ilçesindeki Etnografya Müzesi'ne gece yarısı gelen kimliği belirsiz kişiler, gece bekçişi Sedat Kelle'yi, öldürdükten sonra, Roma dönemine ait iki bronz heykeli çalıp kayıplara karıştı. Önceki gece 02.00 sıralarında Söğüt'te Ertuğrulgazi'nin Türbesi'nin bulunduğu meydanda yer alan Etnografya Müzesi'ne gelen kimliği belirsiz kişiler, gece bekçisi Sedat Kelle ile sohbete başladı
08 Nisan 2001 Akşam

Doğalgaz’a acil yatırım
Türkiye’nin hızla artan doğalgaz talebini karşılayabilmek için yürütülen projelerin başında gelen Mavi Akım ve İran Doğalgazı Projeleri’nde sonuca yaklaşılırken hızla artan yatırım ihtiyacı nedeniyle özel sektörün bu alana yatırım yapması kaçınılmaz görülüyor.
09 Nisan 2001 Akşam

İmar affı geliyor...
Para diye diye sonunda para gelecek yer belli oldu... Vatandaşa dönülecek...
Bütün kaçak yapılara belirlenecek bedel karşılığı parayla ruhsat verilecek...
İstanbul'un boğazından, onbinlerce gecekonduya, Ankara ve İzmir'in kaçak binlerce yapısından, bu paraların toplanması amaçlanıyor... Hem de 1 ay içinde...
Beklenen para da az buz değil, tam 10 milyar dolar...
08 Nisan 2001 Akşam - Reha Muhtar

İstanbul nereye gidiyor?
İstanbul elden çıkıyor. Bu şehir, bambaşka bir yer oldu. Benim gibi eski (hatta çok eski) İstanbul'lular, bu şehri tanımaz olduk. Bazen otomobille bir saat yol gidiyoruz da, şehrin neresinde olduğumuzu anlamıyorum.
1935-36 yıllarında iki yıla yakın, İstanbul'un Yeşilköy'ünde oturduk. O yıllarda İstanbul'lu avcılar, tüfekleri ve köpekleriyle trenden inerlerdi. Yeşilköy Tren İstasyonu'nun yüz metre kuzeyinde, kuşlara ateş etmeye başlarlardı. Çünkü artık orası, binasız-insansız, dağbaşı gibi bir yerdi.
08 Nisan 2001 Akşam - Aydın Boysan

Marina kavgası
Bodrum-Yalıkavak'ta işadamı Cefi Kamhi tarafından yaptırılacak marina projesi, belde sakini Ali Şen ile Kamhi'yi karşı karşıya getirdi
DYP İstanbul eski milletvekili, işadamı Cefi Kamhi'nin Bodrum Yalıkavak beldesinde yapımına 10 gün önce başlanan 400 yatlık marina inşaatına yöre halkı ve çevreciler karşı çıktı. Aralarında Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen'in de bulunduğu Yalıkavak sakinleri, Liman Pastanesi'nde Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ile biraraya gelerek tepkilerini dile getirdiler. Toplantıyı organize eden Ali Şen, Yalıkavak'ın kirlenmesi halinde beldeyi terkedeceğini söyledi. Şen, "Halk istemediği kararlara tepki göstermeli. Bozuk giden düzene dur demek lazım" dedi. İşadamı Cefi Kamhi ise marina projesinin Yalıkavak Koyu'nda kesinlikle herhengi bir kirlenmeye neden olmayacağını belirterek, proje ile yat turizmininin gelişerek, bölge ekonomisine katkı sağlanacağını vurgulad
08 Nisan 2001 Yeni Asır

Bafra Belediyesi, kanalizasyon atıklarından elde ettiği gübreyi çiftçilere bedava dağıtıyor
SAMSUN'un Bafra Belediyesi, kanalizasyon atıklarından elde ettiği gübreyi, çiftçilere ücretsiz dağıtıyor. Bafra Belediyesi'nin bir yıl önce tamamlanan ve 33 milyon dolar dış kaynaklı krediyle gerçekleştirilen arıtma tesisinde, atıklar arıtıldıktan sonra Kızılırmak'a deşarj ediliyor, katı atıklar ise en son teknolojiyle gübre haline dönüştürülüyor.
07 Nisan 2001 Akşam

Ekonomik kriz, Yalova'da yaptırılan kalıcı konutları da etkiledi.
Alınan bilgiye göre, Yalova'nın merkeze bağlı Soğucak, Çınarcık ilçesine bağlı Çalıca, Altınova ilçesine bağlı Geyikdere, Havuzdere ve Çavuşçiftliği köylerinde yaptırılan ve kuraları Şubat ayında çekilen toplam 5 bin 400 kalıcı konuttan ancak yüzde 40 tamamlanabilirken, elektrik ve su şebekeleriyle ve sosyal tesisler yapılamadı.Yüklenici firma yetkilileri, ekonomik krizle birlikte daha önce öngörülmeyen bir enflasyon oranı ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı ile karşılaştıklarını belirterek, devletin kendilerine yüzde 50'lik bir fark ödemesi gerektiğini, aksi takdirde bu binaları tamamlamalarının mümkün olamayacağını savundular.
08 Nisan 2001 Zaman

Archiprix 2000 Türkiye yarışması sonuçlandı
"Mimarlık Öğrencileri 1999-2000 Dönemine Bitirme Ödevleri Ulusal Yarışması" sonuçları belli oldu. Haydar Karabey-Ayşe Orbay-Nevzat Sayın-Doğan Tekeli ve Şevki Vanlı 'dan oluşan seçici kurul, 11 üniversiteden 42 projeyi değerlendirdi. Ödüller düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.Yarışmaya katılan bütün projeler 05-13 Nisan 2001 tarihleri arasında İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binasında 102 no.lu Sergi Salonunda sergilenecektir.
08 Nisan 2001 Yem.net

Merloni: Kriz Türkiye için fırsat yarattı
İtalya'nın da bugünkü konumuna ağır krizlerden geçerek geldiğini belirten Merloni'nin 36 yaşındaki CEO'su Andrea Guerra, ‘‘Krizler fırsatlar da yaratır. Manisa'da ürettiğimiz soğutucular Avrupa'da rekabetçi fiyatlara sahip oldu’’ dedi. Dünyanın önde gelen beyaz eşya üreticilerinden Merloni'nin 36 yaşındaki CEO'su Andrea Guerra, çalışan ve bayilerine moral vermek için geldiği Türkiye'de kriz değerlendirmesi yaptı. 

09 Nisan 2001 Hürriyet

Galata'ya hücum
Tarihi ve estetik dokusunun zenginliğiyle yeniden gözde olan Galata, art arda açılan mekanlar ve ünlü konuklarıyla ikinci baharını yaşıyor
İSTANBUL'un en kozmopolit semtlerinden biri olan Galata, ikinci baharını yaşıyor. Tarihi ve estetik dokusuyla şairlere, yazarlara ilham kaynağı olan, çok sayıda kültüre evsahipliği yapan Galata, son dönemlerde art arda açılan lezzet ve eğlence mekanları ile çoğunluğunu sanat ve kültür dünyasının tanınmış isimlerinin oluşturduğu ünlü konuklarıyla eski görkemli günlerine kavuştu. 
07 Nisan 2001 Sabah

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Kitap

A History of Ottoman Architecture
by Godfrey Goodwin
Our Price: $39.95
Paperback Reissue edition (October 1992)
Amazon.com Sales Rank: 347,591
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Blurring Architecture
by Toyo Ito, Toyoo Ito
List Price: $49.95
Our Price: $39.96
You Save: $9.99 (20%)
Paperback - 240 pages (February 2000)
g. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Steel Structures : Design and Behavior : Emphasizing Load and Resistance Factor Design
by Charles G. Salmon, John E. Johnson
Our Price: $96.00
Hardcover - 1024 pages 4th edition (January 1996)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz