Haberler

‘Duvar engelini aşıp Haliç Köprüsü inşaatına 1 senedir başlayamadık’

Tarih: 11 Ekim 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Ali Kuş
Basın mensuplarına iftar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafikten üçüncü köprüye, Boğaziçi İmar Kanununu tasarısından BİT’lerin özelleştirilmesine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişhane’deki bir duvar kalıntısının Taksim-Yenikapı Metrosu’nun en önemli halkalarından biri olan Haliç Köprüsü inşaatının başlamasını engellediğini açıkladı. Başkan Topbaş, 1 yıl önce yapımına başlanması gereken köprüye, güzergâh üzerinde ortaya çıkan bir duvar nedeniyle başlayamadıklarını anlattı.

Swissotel’de gazetecilere iftar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un gündemine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Haliç Köprüsü, İETT arazisi, Boğaziçi İmar Kanunu tasarısı, Boğaz’a 3. köprü, en başarılı ilçe belediye başkanı, belediye şirketlerinin özelleştirilmesi ve E-5’te yürütülen yol genişletme çalışmaları konusunda soruları cevaplandıran Başkan Topbaş, Haliç Köprüsü’nün gecikmesiyle ilgili soruya, “Sondaj çalışmaları bitti. Orada zamanında güzergâh çalışmaları yapanların bazı noktaları dikkate almadıklarını, iş belli bir noktaya geldiğinde gördük. Yolumuza çıkan duvar kalıntısıyla ilgili kurul kararı bekleniyor.” cevabını verdi. Levent’teki İETT arazisiyle ilgili olarak da bu hafta basın toplantısı düzenleyeceğini kaydeden Başkan Topbaş, “Bu arazinin satış yöntemini toplantıda açıklayacağız. Prosedür tamamlanıyor.” diye konuştu.

İstanbul’da mala karşı işlenen suçların artışına karşı mahalle ve sokakların özel güvenlik şirketleri tarafından korunmasının gündemde olduğunu belirten Başkan Topbaş, bu konuyu Vali Muammer Güler ile görüştüklerini, bunun için bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Topbaş, E-5’teki yol genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra bu güzergâhta çalışan minibüslerin burada veya ana arter olmayan başka hatlara kaydırılacağını söyledi.

İSKİ, KİPTAŞ ve İDO gibi belediye kuruluşlarını halka açmayı düşündüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı, “Kâr eden şirketleri halka açmak istiyorum, zarar edenleri açıp da niye zarar edeyim? Kaynak almak zorundayım. Şu anda İETT zarar ediyor, İETT’ye her yıl transfer ediyoruz. Tek bilete geçişle birlikte 60 milyon YTL yıllık kaybımız var. Yüzde 30 civarında toplu taşımada artış oldu; ancak gelir kaybı da oldu.” dedi. Başkan Topbaş, toplu taşımaya yap-işlet-devret modeliyle 2 bin otobüs alımı için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

İstanbul, sanayi kenti olmaktan kurtarılacak
İftar yemeğinde, İstanbul’un yükümlülüğü ağır bir şehir olduğuna işaret eden Topbaş, İstanbul’da yıllardır biriken sorunlar olduğunu söyledi. Bu sorunları büyük bir aile bilinciyle çözeceklerini anlatan Başkan Topbaş, şehri bir ağır sanayi kenti olmaktan çıkaracaklarını kaydetti. Topbaş, “Bilgiye dayalı bir kent olmasını sağlamak zorundayız.” dedi. Bu konuda çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını, İstanbul’un moda, kongre, sağlık, spor konularında konferanslara ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Topbaş, “Öncelikle yöneticilere güvenmek gerekir.” dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.