Haberler

Hocazade Konağı kültür merkezi olacak

Tarih: 1 Kasım 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Havran ilçesinde bulunan 100 yıllık ve 3 katlı Hocazade Konağı'nda incelemeler yaptı. Konağın, restore edilerek kültür merkezine dönüştürülebilmesi için Vali Hatipoğlu'dan ödenek sözü geldi. İlçenin tarihi mirasları arasında yer alan "Hocazade Konağı" Havran Kaymakamlığı tarafından restore edilecek. Edremit Körfezi'ne ve ilçeye önemli hayır hizmetlerinde bulunan ve Edremit'te oğlu Salih Korkut Budaras anısına bir lise yaptıran Fatma Özgönül Budaras, şimdi de Havran'daki 100 yıllık üç katlı konağını kültür merkezi yapılması için devlete bağışladı.

8 ay önce Havran'da göreve başlayan Kaymakam Fatih Genel, Fatma Özgönül Budaras'ı ilk haftalarında ziyaret etti ve projeyi kendisine sundu. Projeyi beğenen Budaras, hemen tadilat işlemlerine başlanılmasını istedi. Konağı gezerek incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, tarihi yapının mutlaka muhafaza altına alınması gerektiğini savundu. Binanın bahçesini ve mimari yapısını çok beğenen Vali Hatipoğlu, "Bu tür yapılar, kentlerin tarihi yapısını ön plana çıkartan tek kalıntılardır. Bu konağı da muhafaza altına alıp, tarihi kalıntılarını yok etmeden gelecek nesillere taşımamız gerekir. Bu 100 yıllık tarihi konağın restore edilip, kaymakamımız Fatih Genel'in projelendirdiği gibi kültür merkezine dönüştürülebilmesi için kaynak araştırıp kısa sürede ödenek gönderme yoluna gideceğiz. Bu tür binalar için her gecen gün bir kayıptır. Zaman geçtikçe tarihi izler silinir. İnşallah kısa zamanda Havran'ın tarihi bir kültür merkezi bunası olacaktır. Kaymakam Genel'e ve sayın Budaras hanıma şükranlarımızı sunarız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.