
Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Türkiye ve KKTC'de mimarlık lisans ve yüksek lisans eğitimleri veren tüm üniversitelere ulaşmak için yola çıktığı ve ilk okul ziyaretlerine 30 Ekim Salı günü başladığı, "Arkitera Kampüste" etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde (31 Ekim 2007) Arkitera Mimarlık Merkezi kurucu ortaklarından Ömer Yılmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi; Ömer Kanıpak ise Trakya Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeydi.
Trakya Üniversitesi’nde saat 10:00’daki sunumunu gerçekleştirmek için İstanbul’dan Edirne’ye doğru yola çıkan Ömer Kanıpak’ı, oldukça geniş alanlara ve imkanlara sahip fakültede Prof.Dr. Ayşe Gülçin Küçükkaya karşıladı. Daha çok birinci ve ikinci sınıflardan oluşan 100'den fazla öğrenciye yapılan sunumun ardından özellikle ikinci sınıf öğrencilerinden birkaç önemli soru geldi. Daha çok detaylı proje yayını ihtiyaçları üzerinde duran öğrencilere Raf Ürün Dergisi'nde başlayan proje yayınından bahsedildi.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Edirne’deki sunumun ardından tekrar İstanbul’a doğru yola koyulan Kanıpak, yoğun İstanbul trafiğini atlatıp MSGSÜ'ye vardığında konferansın başlamasına bir saat vardı. Bu fırsatla, Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ebru Özeke Tökmeci ve Yrd.Doç.Dr. İlkay Mert Koman ile buluşan Kanıpak, okulun eğitim programlarından ve akademisyenlerin Arkitera'dan beklentileri üzerine sohbet etti. Sunumun yapılacağı oditoryumdaki hazırlıklar tamamlanmasından sonra, Kanıpak, katılım gerçekleşmediği için saat beş buçuk gibi, yanında öğrenciler için getirdiği bir iki ufak hediyeyi Ebru Hanım'a bırakarak okuldan ayrıldı.
Aynı gün sabah saatlerinde, Ömer Yılmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yaklaşık 40 kişiyle keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında Türkçe bilmeyen öğrenciler için konsekütif (ardıl) çeviri yapıldı. Sunumun ardından geçilen soru – cevap kısmında, ARKIMEET'lerde mimarların ağırlanmasına benzer olarak dünyaca ünlü tasarımcıların da Türkiye'de konferans vermelerinin sağlanması gündeme gelen konulardan birisiydi. DESIGNMEET toplantı serisinin ilk fırsatta devam edeceğini belirtilmesiyle bu soruya net bir cevap verilmiş oldu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
ARKIMEET Zaha Hadid Konferansı ile ilgili soru ve eleştiriler burada da gündeme geldi. "Arkitera'nın etkinliklerini sponsorlar ve sponsorluklar ile yaptığı göz önüne alınırsa ele aldığı bazı projelerde çelişkili durumlar ortaya çıkmıyor mu? Gerilim oluşmuyor mu?" sorusu üzerine ise Yılmaz, gerilimin oluşmamasının olanaksızlığı üzerinden yanıt verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi’nde çeşitli aksaklıklardan ötürü bir saat geç başlayan sunumun ardından geçilen soru - cevap bölümünde ise en fazla eksikliği hissedilen Türkiye'de bir mimarlık arşivi bulunmuyor olması, geçmiş ile ilgili bilgilerin sistematik bir şekilde arşivlenemiyor olması öne çıkanlardandı.
İkinci gününü de böyle tamamlayan Arkitera Kampüste etkinliği bugün Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Haliç Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’ndeki gerçekleşecek sunumlarla yoluna devam ediyor.
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamış
Bütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!

