Haberler

Kazlıçeşme'nin eski dericileri arsalarını satmak için birleşti

Tarih: 26 Kasım 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Serkan Arman
Kazlıçeşme'deki fabrikaları 1990'lı yıllarda Tuzla ve Çorlu başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerine taşınan dericiler, Kazlıçeşme'deki fabrika arsalarını tek parça halinde satmak için birleşti.

İstanbul'un en gözde arsaları arasında yer alan, deniz kıyısındaki yaklaşık 100 dönümlük arazinin satış işlemlerini yürütmek için 11 derici bir araya gelerek 'Kazlıçeşme İnşaat' adlı bir şirket kurdu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı seçilen Matraş Deri'nin sahibi Hakkı Matraş, "Kazlıçeşme'deki arsaların ilk sahiplerinin çoğu öldü. Arsalar mirasçılarına kaldı. Bunların bazıları müşkül durumda. Arsalar, Anıtlar Kurulu'nun istekleri ve belediyenin imar durumuna göre şekillendi. Ancak bunları ayrı ayrı kullanmak mümkün değil. O yüzden müşterek hareket edecek, tüm arsa sahipleri adına devletle ve ilgililerle temas edecek bir şirket kurduk" dedi.

Araziler 200 dönüm...
Matraş, arsayı satmak için yola çıktıklarını ancak cazip bir teklif gelirse kat karşılığı bir projeye de sıcak bakabileceklerini söyledi.

Kazlıçeşme'de kendilerine ait arazinin yanı sıra belediye, vakıf ve Türkiye'den ayrılanlara ait 100 dönüm daha boş arazi olduğunu belirten Matraş, "Şu an talip yok ama işler hızla gelişiyor" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.