Haberler

2. Abdülhamid'in hatırası Etfal Saat Kulesi kurtarılıyor

Tarih: 24 Aralık 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Yasin Kılıç
Osmanlı sultanı 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi bulunan tarihi Etfal Saat Kulesi restore edilecek. İstanbul'daki dört saat kulesinden biri olan Etfal Saat Kulesi'nin restorasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi tarafından yapılacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Etfal Hastanesi Saat Kulesi ve Mescit Binası Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projesi'ne ilişkin rapor görüşüldü. Raporda Etfal Saat Kulesi ve Mescit binasının bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi altında bulunduğuna dikkat çekildi. Tarihi yapıların korunması amacıyla yapılacak rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin maliyetinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nca karşılanacağının vurgulandığı raporda, "Katkı payı hesabında yüzde 60'a kadar olan kısmın İl Özel İdaresi'nden aktarılması ile geri kalan kısmının belediyemiz bütçesinden sağlanarak gerçekleştirilmesi uygun bulunmuştur." denildi.


Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.