İzmir Büyükşehir Belediyesi, hızla gelişen ve büyüyen Örnekköy’ü, en önemli ihtiyaçlarından biri olan “yola” kavuşuyor. Karşıyaka ile Çanakkale bağlantısına ulaşacak yeni yol, yükselen toplu konut alanlarının da ihtiyacına cevap verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi “Kent Dönüşüm Projesi”nin uygulandığı Örnekköy bölgesine yatırımlarını sürdürüyor. Bölge en önemli ihtiyaçlarından biri olan yola kavuşturuluyor. Örnekköy TOKİ evlerinin önünden geçen imar yolunun devamı olacak olan yeni yol; bölge halkının Girne Caddesi ile Çanakkale yoluna ulaşımını kolaylaştıracak. Böylelikle Esin Sitesi, Afetevleri, TOKİ evleri ve yapımı devam eden yeni toplu konut alanları ile gelişen ve büyüyen Örnekköy’ün ulaşım sorunu çözülmüş olacak. Yeni imar yolu ile bu bölgede bulunan huzurevine de ulaşım daha rahat olacak.
Gelişen ve büyüyen İzmir’in ihtiyaçlarına ivedilikle çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Raylı sistem, metro, yenilenen otobüs filosu ile amacımız, ulaşımda çağı yakalamak. 2009 yılında İzmir’in ulaşım sorununu kökten çözeceğiz. Ulaşım düzenlemelerimiz, yeni bağlantı yollarımız; cadde, bulvar ve meydan yenilemelerimiz devam ediyor. Hazırladığımız her yeni proje, yaptığımız her düzenleme ile İzmir’i bu hedefine taşıyoruz” açıklamasını yaptı.
Yol “4 şeritli” olacak
7447/5 Sokak’tan başlayarak Çanakkale yoluna bağlanan Otoyol- Körfezkent Kavşağı -Girne Caddesi arası bağlantı yolu, 3 kilometre uzunluğunda olacak ve 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli olarak düzenlenecek. Yol boyunca 2 adet menfez bulunacak. Orta refüjde aydınlatmalar yer alacak ve aynı zamanda oto korkulukları yapılacak. Uygulama projesi tamamlanan yolun inşaatına 2008 yılında başlanacak.
Yeni imar yolu, bölgenin yağmursuyu sorununu da çözecek. Yol boyunca döşenecek yağmursuyu toplama hatları ile toplanan yağmur suları drene edilerek, su taşkınlarının önüne geçilecek.