Haberler

Rejans için harekete geçtiler

Tarih: 11 Şubat 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Şenol Demirci
Beyoğlu'nda 75 yıldır aynı mekânda hizmet veren, Atatürk'ün de müdavimi olduğu Rejans Restoran'ın mülk sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık sonrası kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan harekete geçti.

Rejans'ta bir araya gelen Eczacıbaşı ve Demircan, işletmeci Erdal Sezener'e tarihi mekânın varlığını sürdürmesi için gereken her türlü girişimi başlatacakları sözünü verdi.

"Rejans İstanbul'dur"
Rejans'ın İstanbul ve Beyoğlu'nun en önemli tarihi mekânlarından biri olduğunu anlatan Eczacıbaşı, "Dönemin Belediye Başkanı Lütfi Kırdar memurlarına 'Markiz, Lebon, Abdullah Efendi, Rejans'ın başlarına bela olmayın. Arada bir uğrayıp ne yapabiliriz diye sorun. Sadece büyük anıtlar değil, bunlar da İstanbul'dur' dermiş. Bir ülkeyi, bir kenti, bir bölgeyi güzel yapan sadece büyük anıtlar değildir. Geçmişi günümüze taşıyan bu tür yerlerdir" diye konuştu. Demircan da mülk sahibi Mithat Müdüroğlu ile görüşmek başta olmak üzere her türlü girişime hazır olduklarını belirterek, "Arabuluculuk dahil her türlü desteğe hazırım" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.