Haberler

Antalya’ya doğa müzesi kurulacak

Tarih: 13 Şubat 2008
Antalya Kent Müzesi Proje Hazırlık Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Antalya’nın Doğası Çalışma Grubu’nun Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda düzenlediği Antalya’nın Doğası Atölyesi iki gün süren toplantıların ardından sona erdi. Atölyede, kentin doğasının oluşumu, hikayeleri, doğa tarihi, bitki örtüsü ile hayvan varlığı ve bunları sergileme önerileri tartışıldı. Antalya’nın Doğası Sergisi’nin genel çerçevesinin belirlenmesi amacıyla 8-9 Şubat tarihleri arasında 33 uzmanı bir araya getiren atölyede, kendisi bir doğal müze olan Antalya’nın halen bir Doğa Tarihi Müzesi’nin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu anlatan uzmanlar, Antalya Kent Müzesi Projesi’nin Antalya’nın Doğası Sergisi’nin, Doğa Tarihi Müzesi için önemli bir adım olacağını bildirdi. TEMA Antalya Şubesi Başkanı Nurten Baykara, Akdeniz İniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Gökçeoğlu, Antalya Tarım ıl Müdürü Bedrullah Erçin, BATEM Müdürü Dr. Suat Yılmaz, Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu ve Antalya Kent Müzesi Kurucu Küratörü Orhan Silier’in katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Projeye Tam Destek
TEMA Antalya Şubesi Başkanı Nurten Baykara, Antalya Kent Müzesi’nin kurulması konusunda yıllar önce başlattıkları girişimin somut bir adıma dönüşmüş olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Nurten Baykara, Antalya’nın Doğası Sergisi’nde yanlış tahsislerle kentin kaybettiği doğal değerlerin kentli ile paylaşılması gerektiğini ifade etti. Antalya Kent Müzesi Projesi’ne başından beri destek verdiklerini belirten Akdeniz İniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gökçeoğlu ise desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini açıkladı. Gökçeoğlu, “Antalya Kent Müzesi Projesi’nin çalışmalarını takip ettiğimizde gördük ki, Türkiye’ye örnek olabilecek bir Kent Müzesi kurulmaya çalışılıyor. Akdeniz İniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tüm uzman kadrosuyla destek verecektir” dedi.

Botanik Bahçe İhtiyacı
BATEM Müdürü Dr. Suat Yılmaz da, son anda yakılmaktan kurtarılan BATEM arşivlerinin Antalya’nın tarımsal tarihine ışık tutacağını belirterek bu arşivlerin Kent Müzesi Projesi’nde değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Antalya Tarım ıl Müdürü Bedrullah Erçin ise Antalya’nın Doğa Tarihi Müzesi’ne olan ihtiyacını dile getirerek Antalya’da büyük çaplı bir botanik bahçesinin zaman kaybedilmeden projelendirilmesi gerektiğini söyledi. Antalya Kent Müzesi Projesi Kurucu Küratörü Orhan Silier, bir yıl önce küçük bir grupla başladıkları Antalya’nın Doğası Çalışma Grubu’nun artık iki gün süren bir atölyeyi planlayacak kadar genişlediğine ve Antalya’nın Doğası Sergisi’ni oluşturacak küratörlerinin bu grupla çalışacağını belirtti.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.