Haberler

Şeker arazisine talip çok

Tarih: 20 Şubat 2008 Kaynak: Evrensel

Şeker fabrikası arazisinin yatırımlar için tahsisi hakkında beklenen Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı çıktı.

Şeker fabrikası arazisinin yatırımlar için tahsisi hakkında beklenen Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı çıktı. Bu Kararla Malatya Şeker Fabrikası alanı yeni bir düzenlemeyle farklı şekilde kullanılabilecek. Böylece fabrika özelleştirilmeden, arazilerin satışı önündeki tüm engeller AKP Hükümeti tarafından kaldırılmış oldu.

Sağlık kampüsü yapılmak üzere toplam 200 bin metrekarelik alan Sağlık Bakanlığı’na, spor tesisi yapımı için 65 dönümlük alan Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne, Diyanet hizmetlerinde kullanılmak üzere Şeker Camisi’nin yeri Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi. 330 bin metrekarelik bir alan fabrikaya bırakıldı. Böylece 600 dönümlük fabrika arazisi devredilmiş oldu. Malatya Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Mehmet Gül, “Buraya yapılması düşünülen hastane, insanları iyileştirmeyecek, aksine, şehrin akciğerine yapıldığı için insanları hasta edecektir” dedi.

Malatya’nın sınırlı yeşil alanlarından biri olan fabrika arazisinin park alanı yapılması gerektiğini savunan Gül, hastanenin merkezde yapılmasının dezavantajlı olduğunu vurguluyor. Gül, “O nedenle burası hastane yapılmamalı. Bu şekilde betonlaştırılacak. Şimdi biz devlet hastanesine bir 3 yoldan gidiyoruz. Ama bu hastane yıkılarak Beydağı Devlet Hastanesi ile birleştirilmek isteniyor. Bunu da şeker arazisinde yapmak istiyorlar. Modern bir hastane yapılacaksa kentin çıkışına yapılmalı, içine değil. Ayrıca bunun için uygun birkaç bölge de var” dedi.

Fabrika bitiriliyor
Gazeteci-Yazar İbrahim Göçmen, şeker fabrikasının 930 dönümlük alanının 250-300 dönümlük bölümünün fabrikaya ait olduğunu, geri kalan kısmının Malatya’nın akciğerleri konumunda olduğunu vurguladı. Göçmen, “Belediye geçen dönem Sümer fabrikası içinde park alanı yapacağını söylemişti. Ama ağaçlar kesildi. Burada da aynı durumun yaşanacağı endişesini taşıyoruz. Milyarlar kazanan bir kurumun kısım kısım bir yerlere devredilerek küçültülmesindeki amacın ne olduğunu anlamadığım için karşıyım” diye konuştu. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş olan fabrikaların yok edileceğini ifade eden Göçmen, Sümerbank için oynanan oyunun şeker ve TEKEL fabrikaları için de oynanmak istendiğini vurguladı.
Göçmen şöyle konuştu: “Şekeri de arazi anlamında küçülterek bitirmek niyetindeler. Bu hastanenin Beyler Deresi’nden öte yana yapılması ya da Beydağı’na yapılması gerekirken, buraya getirip sıkıştırıyorlar.”

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.