Haberler

IPYD Ulusal Proje Yönetim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tarih: 14 Nisan 2008

2008 yılı Ulusal Proje Yönetim Ödülleri, 4 Nisan 2008’de 9. Dinamikler Kongresi bünyesinde düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu. İnşaat ve Teknoji Dalında 2 kategoriye ayrılan ödüller, İnşaat sektöründe “Portville” projesi ile Turkon Holding İnşaat İşleri Geliştirme ve Uygulama Koordinatörülüğü’ne, Teknoloji Sektöründe ise “İztanbul” projesi ile Tetaş Firması’na verildi.

İnşaat Sektörü Proje Yönetim Ödülü ise IPYD Başkanı Müjgan Uçak tarafından Turkon Holding İnşaat İşleri Geliştirme ve Uygulama Koordinatörü Özlem Gökçe’ye verilirken, Teknoloji sektöründeki Proje Yönetim Ödülü IPYD eski başkanı Hulki Özcan tarafından Tetaş Firması Genel Müdürü Moris Yaffe’ye verildi. Ödül kazanan projelerle ilgili yirmişer dakikalık sunum katılanlar tarafından ilgi ile takip edildi.

Portville Hakkında
Yerli yabancı pek çok yatçının ve doğaseverin gözde mekanı Göcek koyu üstün nitelikli Swissotel, Göcek Marina Resort ve doğayla bütünleşen eşsiz bir doğaya sahip Portville projesi ile Dalaman Uluslararası Havalimanı’ndan sadece 20 dakikada ulaşılan bölgede yalnız deniz tutkunu yatçıların değil, yaz aylarını hem dinlenerek, hem eğlenerek geçirmek isteyen herkesin tüm beklentilerini karşılamak üzere planlandı.

GMR Portville projesi Göcek’te, toplam 46 dönüm arazi üzerinde Swissotel ile Port Göcek arasında konumlanıyor. Proje dahilinde 49 binada toplam 130 villa, kapalı otopark binası trafo&jeneratör binası ve giriş kulübesi ile kanal ve süs havuzu bulunuyor. 

Vaziyet planında süs havuzu etrafında ve kanal etrafında olmak üzere 2 ana yerleşim tasarlandı. Bunlardan kanal etrafında bulunan binaların önünde kanal üzerindeki iskelelerine denizden botlarla ulaşılabiliyor. Toplam 450 metre uzunluğunda, minimum 8 metre genişliğindeki kanalın derinliği 1,10m’dir. Kanalın denizden girişinde temizlik ve güvenlik amaçlı gerektiğinde kapatılabilen kanal kapağı inşa edildi.

Vaziyet planının üst bölümünde ise yaklaşık 1.500 m²’lik yüzeye ve 40 cm su derinliğine sahip pebbles ile kaplamalı süs havuzu bulunuyor.

Bağımsız bölümler halindeki villalar brüt 116 m²’den 350 m²’ye kadar 10 ayrı tipten oluşuyor. (3, 4, 5 odalı tipler / ikiz, dördüz ve tekli villalar) Villaların inşaatına 2005 sonunda başlandı ve 2007 yazında tamamlandı. Projenin kimliği kültürel etkilerle birlikte gelişmiş ve yörenin yerel özelliklerini taşıyarak son haline kavuştu.

Portville’in benzersiz özelliklerinden biri yerel mimari mirasın hem mimari detaylarda hem de yerleşimde kullanılmış olması. Portville’de bölge yerel mimarisinin iki ana öğesi olan Osmanlı sivil mimarisinin etkileri Yalı tarzı evlerle, Muğla yöresinin karakteristik özelliklerini taşıyan dar saçaklı, Muğla bacalı binalar sıra evler halinde projede komşuluk ilişkisi içinde yer alıyor. Bununla birlikte projede konutların konumlanması komşuluk ilişkileri ve paylaşımları arttırmaya yönelik şekilde planlandı.

Deniz suyu kanallarla projenin içine alınmış ve evlere küçük ahşap decklerle ulaşım sağlanıyor. Portville sakinleri kendi botlarıyla Port Gocek Marina’daki teknelere ve Swissotel plajına ulaşabiliyor. Kanaldaki su filtre edilmiş olması sebebiyle deniz canlıları için ideal bir yaşam ortamı sağlıyor. Aydınlatma otomasyon ve evlerdeki bağımsız ısıtma-soğutma sistemleri enerji tasarrufu da sağlıyor.

Peyzajda kullanılan bitkiler yöre florasının karakteristiklerinden seçilmiş ve çevre ile uyumuna özen gösterildi.
Yapılarda ve sert peyzajda kullanılan tüm malzemeler doğal, geri dönüşümlü, çevre ile uyum içinde ve Akdeniz iklimine dayanıklı ve uyumlu nitelikte seçildi.

Projede kullanılan doğal malzemelere cephelerde kullanılan irocco ve çam cinsi ahşaplar, tüm yollarda, bahçe duvarlarında ve bina içlerinde kullanılan Fethiye ve İndere taşları, mermer, toprak kiremit örnek olarak verilebilir. Yine yöresel mimari özelliklerden bazıları da Muğla tarzı baca ve baca şapkaları, duvarlarla çevrili bahçeler, ahşap panjurlar ve pergolalar.



Proje Yönetim Ödülü kazanan ekip üyelerinden bir kısmı, projenin maketi önünde.
Soldan sağa isimler: Alkan Hatipoğlu (Mekanik Mühendisi), Deniz Beşiktepe (mimar), Sibel Kahraman (Bütçe Planlama Uzmanı), Mehmet Kalkavan (Anadolu Turizm Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı), Özlem Gökçe (İnşaat İşleri Geliştirme ve Uygulama Koordinatörü), Ülkü Bulut (Departman sekreteri), Günay Eriş (Elektrik Mühendisi), Kaan Dumantepe (Proje Geliştirme Uzmanı)

2007-2008 Ulusal Proje Yönetimi Ödülü Nedir?
İstanbul Proje Yönetimi Derneği (İPYD) tarafından 1.si düzenlenen 2007-2008 Ulusal Proje Yönetimi Ödülü’nün projelerinde yüksek performans ve büyük başarı gösteren ve bu başarıyı proje yönetiminin mükemmel örnekleri olarak kanıtlayan proje takımlarına verilmesi amaçlandı.

İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD) Hakkında
Ülkemizde, 1980 yılından bu yana, farklı üretim alanlarında, proje, kuruluş ve sektör düzeylerinde farklı nitelik ve tanımlarda ortaya çıkan "Proje Yönetimi" yaklaşımları günümüzde Dünya’daki gelişmelere paralel olarak genel kabul görmüş mesleki bir kimliğe kavuşma sürecini yaşarken, konu ile ilgili bilgi birikimine sahip olma ve terminoloji oluşturma çalışmaları da önem kazandı.

İstanbul Proje Yönetim Derneği (www.ipyd.org), bu süreçte yer alan 27 kişilik kurucularının çabalarıyla 18 Mart 1997 tarihinde yasal kuruluşunu tamamladı. Derneğin şu an İnşaat, Bilişim, Finans başta olmak üzere çeşitli sektörlerden çok sayıda üyesi bulunuyor.

IPYD, Project Management Institute (PMI, www.pmi.org) ile işbirliği içinde çalışıp, üyelerine uluslararası proje yönetim dünyası ile ilgili bilgi aktarıyor.

 

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.