Haberler

Akşehir modern sebze haline kavuşuyor

Tarih: 7 Eylül 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Konya'nın Akşehir ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak modern sebze meyve hal binasının ihalesi 2 Ekim 2009 tarihinde yapılacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan projede; 16 adet hal dükkanı, bir soğuk hava deposu, köy otobüsleri için yolcu bekleme salonu, idari hizmet binası, restoran, 18 adet küçük satış dükkanı ve 6 adet peron bulunacak. Akşehir modern bir hal binasına ve köy garajına kavuşuyor. İstasyon Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde boş bir alana yapılması düşünülen hal binasının 4 bin 606 metrekarelik kapalı kullanım alanı olacak. Projede hal binası için 16 dükkan ve bir de 205 metrekarelik soğuk hava deposu bulunacak. İdari hizmet binası, restoran ve büfenin de yer alacağı tesiste köy otobüsleri için yolcu bekleme salonu ve 6 otobüs peronu olacak. Ayrıca komplekse 18 adet çok amaçlı küçük satış dükkanları yapılacak.

Yıl sonua bitirilecek
Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, ilçe halkının yaşam standartlarını yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Hal binasını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyleyen Mustafa Baloğlu, "Hal Binası-Köy Garajı projemiz kapsamında hem meyve sebze işi yapan komisyoncularımız modern bir komplekse kavuşacak hem de köylerimizden Akşehir'e gelen hemşerilerimiz her türlü donanımı ve alt yapısı bulunan bir garaja kavuşacak. Akşehir bu kompleks sayesinde modern ve çağdaş yaşama rotasındaki yolunda hızla ilerlemeye devam edecektir" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.