Haberler

Taksim’de Camdan Bir Hayvanat Bahçesi

Tarih: 26 Eylül 2005

Kurulduğu günden bu yana cam eğitimi veren, butik üretim yapan ve sıra dışı etkinliklerle cam dostlarını bir araya getiren Cam Ocağı, bu kez uluslararası bir sosyal sorumluluk projesinin Türkiye’de gerçekleştirilmesine öncülük ediyor. Amerikalı Sanatçı Mark Eckstrand’ın yürüttüğü ve daha önce Amerika, Rusya, Litvanya ve Letonya gibi ülkelerde gerçekleştirilen bu proje kapsamında, Beykoz bölgesinde yaşayan belirli olanaklardan yoksun çocuklar doğadaki hayvanlardan esinlenerek küçük cam panolar yapacak ve daha sonra bu panolar birbirine eklenerek Taksim Metrosu’nda kalıcı olarak sergilenecek. Beykoz Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ve Amerikan Konsolosluğu’nun desteğiyle yapılacak bu pano, 15 Ekim tarihindeki açılıştan itibaren Taksim Metrosu’nda görülebilecek.

Farklı aşamaları olan bu proje için bir araya gelecek çocuklar, önce hayvanat bahçesini ziyaret edecek ve burada istedikleri hayvanları kağıt üzerine resmedecekler. Daha sonra Cam Ocağı’nda, Türk ve yabancı sanatçıların yardımıyla, yaptıkları resimleri küçük cam panolara dönüştürecekler. Füzyon tekniğinin kullanılacağı bu çalışma sırasında çocuklar sanatçılarla bire bir çalışacak ve renkli camlar resme uygun olarak kesildikten sonra istenen renkte bir cam üzerine yerleştirilip, yüksek ısıda fırınlanarak kaynaştırılacak. Fırınlama işlemi bittikten sonra küçük cam panolar birbirine eklenerek Ulaşım A.Ş’nin Taksim Metrosunda tahsis ettiği alana kalıcı olarak yerleştirilecek. Daha sonra bu özel çalışma, çocukların, sanatçıların, basın mensuplarının ve özel davetlilerin katılacağı bir törenle açılacak.

Kullanılacak camların Amerikalı Spectrum Glass firması tarafından bağışlandığı projenin cam yapımıyla ilgili bölümlerinde, Amerika’dan Susan Paschal ve Ryan Hawley, Letonya’dan Madara Liepa, İngiltere’den Kim Wills, Bulgaristan’dan Lachezar Dochev, Türkiye’den İzettin Baki, Pelin İnal, Felekşan Onar, Yasemin Arslan, Hafize Uncuoğlu, Heyecan Ural, Aslıhan Taşkent, Turgut Tanış ve Ayşe Yılmaz gibi sanatçılar ve Füzyon Teknik, Yakamoz gibi bu alanda çalışmalar yapan kurumlar, gönüllü olarak çocuklara yardımcı olacaklar.

Kurumun Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Filiz Bozkurt, Cam Ocağı’nın yıl boyu pek çok çocuğu ağırladığını, ancak Beykoz ilçesinde yaşayan belirli olanaklardan yoksun çocuklara farklı bir deneyim yaşatacak ‘cam pano’ projesinin ayrı bir önem taşıdığını ve bu proje için seçilen çocukların hem camın dünyasına renkli bir yolculuk yapacaklarını, hem de eserlerinin her gün binlerce İstanbullu tarafından görüleceğini belirtti.

Her yıl dünyaca ünlü bir çok cam sanatçısını ağırlayan ve Türkiye’de camı güzel sanatların bir dalı olarak yaygınlaştırmayı amaçlayan Cam Ocağı’nda, iki haftalık yaz dönemi eğitimlerinin sona ermesiyle birlikte, iki günlük atölyeler, günlük geziler ve el yapımı cam üretimi yoğunluk kazanacak. Cam Ocağı ile ilgili detaylı bilgiye www.camocagi.org adresinden veya 0216 4333693 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
 

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.