Haberler

Cihanın gözbebeğine denizden de ulaşılacak

Tarih: 21 Aralık 2009 Kaynak: Yeni Şafak
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yerinin yapılması ile birlikte, zaten turizmde bir marka olan Cihanın gözbebeği Amasra daha fazla turist akınına uğrayacak" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük teknelerin yanaşabileceği yüzer iskelenin proje çalışmalarının tamamlandığını ÇED Raporunun sonuçlandığını belirterek, 2010 Yatırım Programında gerekli ödeneğin ayrılarak yapım ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağını söyledi.

Batı Karadeniz kıyı koridorunun Şile-Sinop arasında uzanan yaklaşık 500 km. uzunluğundaki bölümünde kıyı ve doğa turizminin geliştirilmesi ve balıkçılara hizmet veren liman ve barınakların kapasitelerinin artırılması, gemi ve teknelere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi kapsamında planlanan Amasra Yolcu İskelesi ve Tekne Yanaşma yerinin yapılması ile birlikte Amasra ve Bartın'a yerli ve yabancı turistlerin deniz yolu ile de gelebilecek.

İki adet 60 merleki yüzer iskele

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yolcu iskelesinin Amasra limanında mevcut dalgakırana paralel olarak 9 metre derinlikte beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirileceğini, rıhtımın toplam uzunluğunun 240 metre olacağını, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulacak geri sahanın 30 metre genişliğinde olacağını, küçük tekne yanaşma yerinin de Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacağını söyledi.

Daha fazla turist gelecek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yerinin yapılması ile birlikte, zaten turizmde bir marka olan Cihanın gözbebeği Amasra daha fazla turist akınına uğrayacak. Bartın-Amasra arasında 10 km. duble yolu 1 yıl da tamamladık. Ahatlar-Kaleşah-Amasra bölümünde kalan 2 kilometrelik yolu da tamamlayacağız. Amasra'ya karayolundan ulaşımı rahatlatacağız" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra eski yolunda bu yıl bazı virajların genişletilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını, tehlike arz eden diğer bölümlerin de yapılacağını bunun için yeni yoldaki çalışmaların bitirilmesi gerektiğini aksi takdirde iki tarafta yapılan yol çalışmasının Amasra'ya ulaşımı aksatabileceğini söyledi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.