Haberler

Rakamlar Beyoğlu'nu anlatıyor

Tarih: 1 Şubat 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Beyoğlu'nu rakamlar bütün sözlerden daha iyi anlatıyor. Yüzlerce ibadet yerine, kültür merkezine, galeriye sahip olan Beyoğlu her şeyin merkezi unvanını fazlasıyla hak ediyor.

117 EĞLENCE MERKEZİ
İstanbul'da eğlence deyince akla hemen Beyoğlu gelir. Canlı ve hareketli bir yaşamın sürdüğü Beyoğlu'nda çok sayıda da eğlence merkezi bulunuyor. 117 eğlence merkezini bünyesinde barındıran semtte eğlence mekânlarının en yoğun olduğu bölge ise Asmalımescit. Çok fazla gürültü sevmeyenler için de alternatif eğlence yerlerinin bulunduğu Beyoğlu'nda Baykuş, Kaktüs, Çiçek, Cafe Ara en fazla tercih edilen eğlence merkezleri arasında yer alıyor.

12 SİNEMA
Beyoğlu tarihi atmosferinin yanı sıra, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle de İstanbul'un vazgeçilmez semtlerinden biri. Beyoğlu'nda film izlemek için birçok alternatif bulunuyor. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan AFM, Atlas, Alkazar, Emek sinemalarında vizyona giren filmleri izleyebilirsiniz. Sokak aralarında ya da pasaj içlerinde de birçok sinema var. Beyoğlu'nda sinema etkinlikleri için bir diğer alternatif Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi. Tünel'e doğru giderken Şahkulu Bostanı Sokak'ta bulunan kültür merkezinde, film gösterimleri, seminerler ve konserler düzenleniyor. Günümüzde film festivallerinin bir numaralı ev sahibi Beyoğlu, bu özelliğini de geçmişten alıyor. Beyoğlu'nda tam on iki tane sinema bulunuyor.

137 RESTORAN
Günün her saatinde tıklım tıklım olan İstiklal Caddesi'yle, müdavimleri eksik olmayan Cihangir'iyle bir rüya semt olan Beyoğlu'nda oldukça fazla restoran bulunuyor. Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinin yenildiği nezih yerler haricinde ayaküstü yemek yemek isteyenler için farklı alternatifler de bulunan semtte restoranların yoğun olduğu bölge tabii ki İstiklal Caddesi.

148 DİNİ MERKEZ
Birçok dine mensup insanlara senelerdir kucak açan İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu'nda camii, kilise ve sinagog bulunuyor. 96 tane caminin faaliyette olduğu semtte, 6 sinagog, 46 tane de kilise bulunuyor. Toplamda 148 dini merkeze ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda farklı dine mensup vatandaşlar ibadetlerini dilediklerince gerçekleştirebiliyor.

17 KÜLTÜR MERKEZİ
Çok farklı kültür, gelenek ve inanıştan gelen insanların bir araya geldiği Beyoğlu'nda kültür merkezlerinin de yeri oldukça önemli. Bünyesinde on yedi tane kültür merkezi bulunan Beyoğlu'nda her gün mutlaka kültürel bir etkinlik gerçekleşiyor. Bu kültür merkezlerinin kullanıldığı etkinliklere halkın ilgisi de oldukça yoğun.

19 KÜTÜPHANE
Araştırma yapmak, sadece arşivlerde bulunan bilgilere ulaşmak isteyenlerin de yolu Beyoğlu'na düşüyor. 19 kütüphanesiyle halka açık bilgi anlayışını benimseyen ilçenin kütüphanelerinden yararlanan kişiler de çok farklı. Her türden bilgiye ve belgeye ulaşılabilen bu kütüphaneler de yine yoğunlukla İstiklal Caddesi çevresinde bulunuyor.

12 KİTABEVİ VE 11 YAYINEVİ
Yayınevlerinin buluştuğu ortak nokta Cağaloğlu sayılsa da Beyoğlu da yayınevleri konusunda geri durmuyor. Kültür sanat anlamında iddialı adımlar atan belediyenin katkılarıyla kültürel yönü de gelişen Beyoğlu'nda şu anda on iki tane kitabevi, on bir tane de yayınevi bulunuyor. Piyasaya çıkan yeni kitaplarının alıcılarını beklediği kitabevlerinin yanı sıra, yeni basılan kitaplara ev sahipliği yapan yayınevlerinin bulunduğu Beyoğlu kitaba ve okumaya değer verenlerin uğrak mekânı oluyor.

13 MÜZE
Osmanlı Bankası, Rahmi Koç, İstanbul Modern, Orhan Kemal gibi önemli müzelerin bulunduğu Beyoğlu'nda açılması planlanan birçok müze projesi de hazır bekliyor. Yeşilçam Müzesi bu projelerin başında geliyor. Beyoğlu'nun içinde bulundurduğu değerli mekânlar sebebiyle açık hava müzesi olmasını isteyenler de yok değil.

12 TİYATRO
Tiyatro oyuncularının sıklıkla gittiği Beyoğlu birçok tiyatroya da ev sahipliği yapıyor. Oyuncular kadar tiyatro severlerin de uğrak semtlerinden sayılan Beyoğlu son dönemde açılan bireysel tiyatro gruplarının da tercih ettiği semtlerin başında geliyor. Beyoğlu'nda Sadri Alışık, Karaca, Kenter gibi tarihi eskiye dayanan tiyatrolarının yanı sıra Kumbaracı50 gibi yeni oluşum tiyatro grupları da yer alıyor.

68 SANAT GALERİSİ
Beyoğlu'na yolunuz düştüğünde sanatın her alanıyla ilgilenen insanlar görebilirsiniz. Resim, müzik, fotoğraf... Sanatla ilgilenen insanların uğrak yeri olan Beyoğlu'nda her gün çeşitli sergiler de düzenleniyor. Altmış sekiz tane sanat galerisine sahip olarak bir ilke imza atan Beyoğlu bu yönüyle kültürel etkinlikleri takip edebileceğiniz bir cazibe merkezi. Pahalı semtlere inat, birçok bağımsız galerinin bulunduğu Beyoğlu sanatta galerinin önemini bilenler için oldukça önemli.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.