İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilçenin nüfusunun 500 bin olduğunu belirterek, en önemli eksiklerinden birinin hastane olduğunu vurguladı.
Şu anda 8 ayrı hastanenin İstanbul'da halkın hizmetine açılabilmesi için yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü bildiren Mutlu, şöyle devam etti:
''Bir kısmı birkaç ay sonra bir kısmı ise önümüzdeki yıl içerisinde açılacak. Ancak netice itibariyle 8 büyük hastanede yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Hastaneye kavuşamamış tek ilçemiz Güngören'de de yer temin etmek suretiyle hastane ihtiyacını karşılamak en büyük hedefimiz. Belediye Başkanı bu hastanenin yapımında çok büyük çaba sarf etti. Hem binayı satın aldılar, hem binayı Sağlık Bakanlığına devrettiler. 'Başlaması bizden devam ettirmesi sizden' dediler. İyi bir işbirliği gerçekleştirildi.''
720 GÜN SONRA TAMAM
Kaynak konusunda sıkıntı bulunmadığını ifade eden ve müteahhitten daha hızlı çalışmasını isteyen Mutlu, ''Proje süresi, 720 gün ama süratli çalışılırsa bu hizmete daha önce kavuşulabilir'' dedi.
Eski bir gömlek fabrikası binasıyla yanına yapılacak ek binadan oluşacak hastanede, acil servisten laboratuvara, yeni doğan ünitesinden röntgen cihazlarına kadar tüm sağlık hizmetleri sunulacak. İki blok halinde 6 katlı, 150 yatak kapasiteli ve 18 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin yaklaşık 2 yıl sonra hizmete girmesi planlanıyor.