Haberler

CHP’liler destek turunda

Tarih: 8 Eylül 2005 Kaynak: Yeni Bursa

Osmangazi Belediyesi tarafından Hanlar Bölgesi ve Kapalı Çarşı’nın bazı bölümlerinde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarıyla ilgili ihaleler yapıldı. Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı ve CHP adayı Hilmi Şensoy, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Akdoğan ile birlikte çarşı esnafını gezerek destek istedi.

Osmangazi Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi’nin restorasyonu kapsamında gerçekleştireceği Bedesten çatı örtüsü yenilemesi, Koza Han, Fidan Han çevre düzenlemesi ve bağlantısı ile havalandırma projeleri hayata geçiriliyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Şensoy, Bursa’nın eski ihtişamına kavuşması için kentin yazgısına baş koyduklarını söyledi. Kenti eski kimliğine yeniden kazandırmak için çalışırken zaman zaman tehditler aldıklarını dile getiren Şensoy, “Bir çok yerde bizim imzamız var. Kentin güzelleşmesi için elimizden geleni yaptık. Bu bölgede beş yıldızlı alış veriş merkezleri yapmak yerine tarihi kimliğini yeniden kazandırarak, Bursalıların kentin dokusunu hissetmelerini istedik. Burası Amerika’nın tarihinden daha eski. Ama hep ihmal edildi, ovası, dereleri hep bir şeylere kurban edildi. Biz bu çalışma ile kentlilik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Sivil toplum alanında Kapalı Çarşı ile ilgili bir çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Akdoğan da, Hanlar Bölgesi’nin Bursa’nın önemli bir turizm ürünü olduğuna dikkat çekti. Belediyecilik alanında ciddi bir kadro oluşturduklarını söyleyen Akdoğan, “Ekip çalışması ile Kapalı Çarşıyı ve esnafını yaşatacağız” dedi.
Kapalı Çarşı Esnaf Derneği eski başkanı Doğan Alakoç ise, Şensoy’un kendilerine verdiği tüm sözleri gerçekleştirdiğini söyleyerek teşekkür etti. Alakoç, “Biz Kapalı Çarşı’yı düşünen, hizmet veren başkana oy vermek istiyoruz. Siz verdiğiniz bütün sözleri tuttunuz. Kapalı Çarşı ve Emirhan esnafı olarak sizi gönülden destekliyoruz” dedi.
Toplantının ardından çarşıyı gezen Akdoğan ve Şensoy, önümüzdeki seçimler için esnaftan destek isterken, esnaf ise Şensoy’a nazar boncuğu hediye etti.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.