Haberler

Torre Pellice Buz Pateni Pisti

Tarih: 23 Şubat 2006 Kaynak: Floornature Yazan: Laura Della Badia Çeviren: Gülin Şenol

   

Taş görünüşündeki Torre Pellice Ice Rink olarak isimlendirilen üç büyük blok, Claudio Lucchin, Enrico Lee, Johanna Covi, Roberto D'Ambrogio ve Studio De Ferrari Architetti tarafından Torre 2006 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için tasarlandı.

Gerçekten de binanın vurgulayıcı yanı, birbirine bağlı ve çevredeki yapılanmayı, özellikle de çevre dağların renklerini yansıtan 3 büyük bloğun kompozisyonunun taş şeklinde olması.

Kompleks için ana referans gerçekte hem formal görünüş hem de tarih, kültür ve doğal açıdan ilk olarak çevre olarak belirlenmiş.

Binayı çevresi ile harmanlanmış biçimde inşa etme niyeti, binanın kısmi olarak, yol seviyesinden 3 metre aşağıya yapılmasında da açıkça gözüküyor.

Kompleks Torre Police kasabası için kalıcı bir buz pateni alanı olacak, ancak yapı, diğer spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak olan yüksek derecede esnek alanları gerektiren, sadece spor değil aynı zaman da kültürel ve ticari fuarlar gibi diğer amaçlar ve kullanımlar da göz önüne alınarak tasarlanmış.

Bu nedenle ana amaç binayı insanlar için bir odak noktası, buluşma ve toplanma yeri, bir eğlence merkezi kılmak olmuş. Ayrıca kamu kurumları ve dernekler için alanlar, restoran ve 12 odalı misafirhane de sağlanmış. Bu olanaklar sayesinde kompleksin sene boyunca kullanılması ve canlı kalması da mümkün oluyor.

Kompleksi oluşturan 3 blok daha evvelden bulunan 3 aks üzerine yerleştirilmiş, doğal ortamla ve çevreyle bağlanmış.

Yapının arazi üzerinde konumlanması enlemesine olmuş bu da araziyi iki uzun parçaya bölmüş: Parçalardan biri hemen binanın önünde giriş alanını biçimlendirirken, binanın arkasında kalan alan da bahçe ve dış mekanda yapılan eğitimler için kullanılıyor.

Kompleksin içerisinden bakıldığında buz dışarının doğal bir uzantısı gibi duruyor. Bu şekilde, eğitimler ya da karşılaşmalar esnasında dışarısı içerisiyle karışıp bir bütün görüntüsüne ulaşıyor.

Çevreyle olan ilişki sadece malzemelerin (Luserna taşı, ahşap vs) kullanımı ile değil aynı zamanda yapıyı eğitim için kullanılması adına etkili biçimde zevkli kılan diğer şeylerin arasındaki etkileşimle de sağlanmış.

17.000 m’lik çevre alanıyla Torre Pellice Buz Pateni Alanı, 5.200 m lik iç alana, 75.000 m³ hacme ve 25.000 seyirciyi barındırma kapasitesine sahip olacak.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.