reklam

Ocak Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

'Evim evim güzel evim'
Canan Atalay: Resimlerimi kurarken gördüklerimden çok gördüklerim hakkında hissettiklerim önemlidir benim için.

Platform Garanti’de ‘Bahar’ sergisi
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nin, 22 Ocak-28 Şubat 2004 tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı “Geçenkışbaharhiçgelmedi” adlı sergi, bu yıl baharı, beklenenden erken getiriyor.

Fotoğraflar sınırları aştı
Londra'da açılacak sergide Yusuf Darıyerli'nin fotoğrafı da yer alıyor. Sergide Türkiye'nin gündelik yaşamına ilişkin fotoğraflar bulunuyor.

‘Cumhuriyetin kübist çocukları’ d Grubu yeniden aramızda...
Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi yeni bir dönem sergisine ev sahipliği yapıyor.
“d Grubu (1933-51)” başlıklı sergide Türk resim sanatının en çok tartışılan kesitlerinden biri olan ‘d Grubu’nun öyküsü ve yirmi kadar sanatçının yirmi yıllık sanat üretiminden kesitler yer alıyor. 

Hoca Ali Rıza'nın fırçasından İstanbul

Rıza'nın İstanbul'u ve doğup büyüdüğü Üsküdar'ı konu olan konu alan 75 adet tablosu Eczacıbaşı Sanal Müze'de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor

Bizans Kültürleri İçin Özel Konferansı
TUREB (Turist Rehberleri Birliği), Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, Fransız Kültür Merkezi, ortak bir çalışmayla Bizans Konferansları düzenliyor.

N. Danyal, uluslararası karikatür jürisinde...
Karikatür sanatçısı Nezih Danyal, Polonya-Satyrykon 2004 Karikatür Yarışması’nda seçici kurul üyesi olarak yer alacak.

Nathalie Mamboury ve Sabine Ott Karşı Sanat’ta
‘Karşı Sanat Çalışmaları’, Ocak ayında Nathalie Mamboury ve Sabine Ott’dan iki sergi sunuyor. Sergi, 31 Ocak 2004 tarihine kadar açık kalacak

Dali'nin romanı yeniden yayınlanıyor
Gerçeküstücü akımın resimdeki en ünlü temsilcisi İspanyol ressam Salvador Dali'nin tek romanı ''Saklı Yüzler'', ressamın doğumunun 100. yılı dolayısıyla yeniden yayınlanacak.

Sualtının görkemli dünyası
Fotoğraf sanatçısı Zafer Kızılkaya'nın Mercan Gezegeni başlıklı sergisi 24 Ocak'tan başlayarak 27 Şubat tarihine kadar Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde sergileniyor.

Picasso’nun tablosu rekor fiyatla satışta
Picasso’nun en az 70 milyon dolar (yaklaşık 100 trilyon TL) değer biçilen ‘Pipolu Çocuk’ tablosu New York’ta açık arttırmayla satışa sunulacak. Müzayede 5 Mayıs’ta Sotheby’s Salonu’nda yapılacak.

Melek Mazıcı ve Ilgım Veryeri'nin eserleri Ankara Galeri Nev'de
9 Ocak'da açılacak serginin sanatçılarından Melek Mazıcı İstanbul, Finlandiya ve İsveç'de güzel sanatlar okudu. 11 Şubat'a kadar devam edecek sergide eserleri yer alan sanatçılardan Ilgım Veryeri ise Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'nden derece ile mezun olduktan sonra Kaliforniya'da güzel sanatlar üzerine yüksek lisans yaptı. 

Yaprak Berkkan , Ece Turaman ve Cevat Dereli Karma Resim Sergisi Cumalı Sanat Galerisi'nde
1973 yılından günümüze 30 yıldır çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren Cumalı Sanat Galerisinde Yaprak Berkkan, Ece Turaman ve Cevat Dereli'nin özenle seçilen çalışmaları ile hazırlanan karma resim sergisi 30 Ocak 2004 tarihine kadar devam etmektedir.

Çukurova'nın tualindeki Likya
Ressam Aydın Çukurova'nın resimleri, 6 Ocak'tan başlayarak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galersi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Abidin Dino Koleksiyonu Yapı Kredi’de
Yapı Kredi Kültür Merkezi, 7 Aralık 1993’te Paris’te ölen Abidin Dino’nun doksanıncı doğum ve onuncu ölüm yıldönümü anısına son derece özel bir koleksiyonu gün ışığına çıkarttı.

Ertan ve Germen’in fotoğrafları Başkent’te
Fotoğraf sanatçısı Ekmel Ertan ve Murat Germen’in fotoğraf sergisi Ankara’da açıldı.

"Otuz Kuş" fotoğraf sergisi
Kodak Türkiye  sponsorluğunda fotoğrafçı Merih Akoğul'un sergisi 9 Mart - 9 Nisan 2004 tarihleri arasında PG Art Gallery'de düzenleniyor.

Broadway'de Viyana rüzgârı
Leica Fotoğraf Galerisi'ndeki sergide Franz Hubmann'ın Viyana kahvelerinde çektiği fotoğraflar da izlenebiliyor.

Vitale'nin fotoğrafları Diyarbakır'da
Geçen yıl dünyanın en iyi basın fotoğrafçısı ödülünü kazanan Ami Vitale'nin yapıtları 6 Şubat'tan başlayarak Diyarbakır Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Başkent’te iki yeni resim sergisi açıldı
Ressam Zehra Güven Ulu’nun kişisel resim sergisi ile Alev Atılgan, Aynur Zilkaya ve Gülseren Çakır Kılıçaslan’ın karma resim sergisi Ankara’da açıldı.

Güncel olanın içindeki 'ilkel'
Aksanat'taki sergide Serkan Özkaya'nın 'Radikal' projesine ait çalışmalar da yer alıyor.

"Şahane Seyahat Acentası"
Çin, Kore, Japonya ve Hindistan’dan çok sayıda sanatçının yapıtlarının biraraya getiren Şahane Seyahat Acentası adlı sergi, 27 Ocak'tan başlayarak 3 Nisan tarihine kadar Borusan Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Uğur Mumcu anısına resim sergisi
‘Savaş Toto!’ başlıklı makalesinde, savaşın ne uğruna yapıldığını gözler önüne seren Uğur Mumcu, katledilişinin 11. yılında ‘Savaş, ama niçin?’ sorusuna yanıt arayan bir sergiyle anılıyor.

'Beton Denizi'nin sonu
Ressam Antonio Cosentino 'Beton Denizi' adlı sergisinde İstanbul'daki sıradan mekanları ve yarım kalan modernleşme projesini anlatıyor

Z.F. İzel ve Ö.Altan’ın resim sergisi açıldı
Ressam Zeki Faik İzel ve öğrencisi Özdemir Altan’ın eserlerinin yer aldığı karma resim sergisi, Ankara’da açıldı.

Sonning Ödülü Filistinli sanatçıya
Avrupa kültürüne katkısı bulunanlara verilen Sonning Ödülü bu yıl, İngiltere'de yaşayan Filistinli heykel ve fotoğraf sanatçısı Mona Hatum'a verildi.

Eksik bedenin fazlalığı
Aksanat'taki, Adnan Yıldız'ın telden yapılmış bedenlerin yer aldığı 'Tuhaf Bir Yerde Uyandım' başlıklı sergisi, her şeyden önce beden olgusunun tamamlanmışlığına tepki olarak okunabilir

Otyam’lardan resim ve fotoğraf sergisi ...
Ressam Fikret Otyam’ın resim, eşi Filiz Otyam’ın da fotoğraf sergisi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde bugün açılıyor.

İstanbul Alman Kültür Merkezi tarafından düzenlenen fotograf sergisi 15 Ocak'ta açılıyor
Almanca'da "Subjektive Fotografie" adı altında literatüre geçen "Öznel Fotografçılık", 2. Dünya Savaşı sonrası döneminin en faal Alman fotografçılarından biri olan Otto Steinert'in 1951, 1954-55 ve 58 yıllarında düzenlediği üç sergiyi tanımladığı bir program, bir simge olma özelliği taşıyor.

Mustafa Ata'nın 'mutfağından'
Mustafa Ata'nın Teşvikiye Sanat Galerisi'ndeki 'Suluboya ve Desenler' sergisi 15 Şubat'a, Nişantaşı'nın yeni sanat galerisi Artspace'teki sergi ise 14 Şubat'a kadar görülebilir

Sahibinin sesi fotoğraflar
Almanya'da 1948-1963 yılları arasında varlık gösteren ve 'subjektive fotografie' (öznel fotoğraçılık) adıyla anılan fotoğraf ekolünün örnekleri İstanbul'da

‘Türk Halı Sanatı’ sergisi Yıldız’da
Klasik Halı A.Ş’nin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Osmanlı’dan Günümüze Türk Halı Sanatı’ sergisi, Yıldız Sarayı Silahhane binasında açıldı.

Ekmekçi'den ilk sergi
Ressam Erkan Özdilek ile üç yıldır çalışmalarını sürdüren Ruhan Ekmekçi, ilk kişisel sergisini Taksim Sanat Galerisi'nde açtı. 28 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek Ekmekçi'nin sergisinin ana konusu sonbahar yaprakları. Kızıltoprak'taki İstanbul Sanat Atölyeleri'nde çalışmalarını sürdüren Ekmekçi, kendine özgü çizgileriyle dikkat çekiyor.
Milliyet

Uluslararası 23.Günümüz Sanatçıları Sergisi
Resim ve Heykel Müzeleri Derneği'nin (RHMD) "23.Günümüz Sanatçıları Sergisi", 25.06.2004 - 25.07.2004 tarihleri arasında, Akbank Kültür ve Sanat Merkezi'nde (AKSANAT), AKBANK'ın sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

İstanbul semt semt fotoğraflanacak
Tarih boyunca çok öenmli bir yerleşim merkezi olan İstanbul, günümüzde de sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın merkezi. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra farklı kültürleri, farklı hayatları barındırması ile de önemli bir fotograf platosu.

Ressam Büte Floransa Bienali’nde derece aldı
Adanalı ressam Safa Büte, İtalya’nın Floransa kentinde yapılan 4. Uluslararası Floransa Çağdaş Sanat Bienali’nde, kategorisinde 271 sanatçı arasından 4’üncü oldu.

Türk modern heykel sanatının öncüsü
İş Bankası'nın Kibele Sanat Galerisi yirmi sekiz yıl önce kaybettiğimiz Kuzgun Acar'ın retrospektif sergisini hazırlıyor. Nisan 2004 içinde açılması planlanan sergi ile birlikte kapsamlı bir kitap yayımlanması için de çalışmalara başlandı.

Kataloglarınız Çok İşe Yaradı...
Tuncay Takmaz Resim Sergisi 7 – 30 Ocak 2004 tarihleri arasında devam edecek.

Arşiv

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz