reklam

Haberler
12 Aralık 2001 Çarşamba

Tüp geçiş için vize
İstanbul'da inşa edilmesi planlanan ve kısa adı Marmaray olan demiryolu tüp geçişi ve Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hattı yapım projesinin uygulamaya alınması konusunda, Maliye Bakanlığı vizesi alındı. Japon uluslararası işbirliği bankası JBIC tarafından finanse edilecek mühendislik, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetlerini üstlenen firma grubunun Maliye Bakanlığı'ndan aldığı vizenin ardından, sistemin yapımıyla ilgili çalışmalara geçilmesi bekleniyor.

Konak'ta trafik akışı yeni yılda yer altından gerçekleşecek
Başkan Piriştina, çalışmaların son aşamaya geldiğini, tüm Konak alanının yayalara kalacağını söyledi. Konak'taki tarihi saat kulesinin hemen önünde yürütülen araç yolunun yeraltına alınması çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtildi. Çalışmaların bir ay içinde sonuçlanacağı, şubat ayı başından itibaren, trafin yeraltından akmaya başlayacağı açıklandı. Yolun yeraltına alınması ile yeni yılın ilk aylarından itibaren Konak'ta Vapur İskelesi ile Kemeraltı arasındaki bölgede kesintisiz yaya yolu kazanılmış olacak.

"Avrupa-Balkanlar-Karadeniz-Rusya-Kafkasya ve Ortadoğu'yu kapsayan UIA-II Bölge Toplantısı, "İSTANBUL BİLDİRGESİ"yle Sona Erdi
8/9-Aralık-2001 günlerinde İstanbul'da toplanan Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) nin II.Bölge ülkeleri temsilcileri, "İSTANBUL BİLDİRGESİ" başlığıyla yayımladıkları deklarasyonda, insanlığın ortak mirasını da yok eden "savaşlara" karşı evrensel "barışın" ancak "kültürler arası hoşgörü ve dayanışmayla" kurulabileceğini belirttiler...

İnsan Hakları ve Mimarlar...
Bütün dünyayla birlikte ülkemizde de ''insan hakları'' için etkinliklerin düzenlendiği günlerde Uluslararası Mimarlar Birliği 'nin (UIA) II. Bölge toplantısı 8-10 Aralık 2001 tarihlerinde İstanbul 'da gerçekleştirildi.

Tüp geçit için Maliye vizesi
İstanbul’da inşa edilmesi planlanan ve kısa adı Marmaray olan demiryolu tüp geçişi ve Gebze-Hadarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hattı yapım projesinin uygulamaya alınması konusunda, Maliye Bakanlığı vizesi alındı.

Arazileri biz satalım
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , Hazine arazilerini satışa çıkaran hükümetin ancak İstanbul'da küçük bir arazi satabildiğini belirterek hükümete, ''Bu yetkiyi bize verin. Biz bu arazileri daha hızlı şekilde rayiç fiyatından satalım'' çağrısı yaptı.

Yağış barajları doldurmadı
Trakya'da 4 gündür etkisini sürdüren kar yağışının, barajlardaki su miktarlarında önemli bir artış sağlamadığı bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplam 652 milyon metreküp depolama hacmine sahip Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yeni Karpuzlu, Sultanköy, Kayalıköy, Kırklareli, Armağan ve Karaidemir barajlarında yüzde 20'lik doluluk oranında 129 milyon metreküp su bulunuyor. Yetkililer, geçen yıl aynı dönemde 9 barajda 240 milyon metreküp su bulunduğunu hatırlatarak su rezervlerindeki azalmanın, geçen yıla göre yüzde 46 olduğunu kaydetti. Yetkililer, son 4 günde bölgede görülen kar yağışının, barajlardaki su seviyesinde önemli bir artışa neden olmadığını vurgulayarak toprağın suya doyduğunu, bundan sonraki yağışların su seviyesini arttıracağını ifade etti.
Cumhuriyet

Çardak Havaalanı ödeneğe takıldı
Üç yıl önce "Aksek-Beyza-Boytaş" konsersiyumuna ihale edilen, bölgede özellikle tekstil ihracatı ve turizm açısından hayati önem taşıyan Çardak Havaalanı'ndaki yeni terminal binasının inşaatı ödenek sağlanamadığı için durdu. Yeni terminalin tamamlanması için 15 trilyon liralık ödeneğe ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Yücesan: Yönetmelikler, kaçak inşaatı cazip kılıyor
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Vedat Yücesan, Yapı Denetimi Hakkındaki kanun ve yönetmeliklerin, vatandaşları kaçak yapılaşmaya ittiğini ileri sürdü

Karşıyaka'ya Yeşil Kuşak Projesi...
Sel felaketleriyle can kayıpları yaşayan Karşıyaka'da, hem bu felaketin önüne geçmek hem de ilçeyi yeşil bir görünüme büründürmek için "Yeşil Kuşak Projesi" çalışmaları başlatıldı. Doğançay, Yamanlar, Örnekköy gibi bölgelerin yamaç ve sırtlarında başlatılacak yeşillendirme çalışmaları, ilçenin merkez ana noktalarında da yapılacak. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) desteğiyle Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandığında, Karşıyaka yeşil bir görünüme kavuşacak.
Yeni Asır

Buda heykelleri için öneri
Taleban yönetimi tarafından 2001 yılı Mart ayında dinamitlenerek yıkılan Buda heykellerinin tekrar yapılması gündeme geldi. Yükseklikleri yaklaşık 53 metre olan 2 tarihi heykel, Afganistan'daki Bamian Vadisi'nde bulunuyordu.
5 Aralık Perşembe günü, İsviçre'nin Bubenberg kasabasındaki Afganistan Enstitüsü ve Afganistan Müzesi'nin yöneticisi Paul Bucherer , yeni Afgan yönetimine söz konusu heykellerin yeniden yapılması için çalışmak istediğini bildirdi.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun beşinci konuğu Emre Arolat  25 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu ve  sorularınızı yanıtladı.

Emre Arolat
Arkitera Forum'da Diyalog Buluşmasını okumak için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz