reklam

Haberler
28 Aralık 2001 Cumartesi

Bir garip soruşturma
Ünye ilçesinde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın 3.5 trilyon lira keşif bedelle ihaleye çıkarmak istediği, ancak Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun'un yakın takibi ve emanet usulü ile 350 milyar liraya mal olan Adliye Sarayı, soruşturma konusu oldu. Adalet Bakanlığı müfettiş göndererek binanın 3 trilyon 150 milyar lira düşük fiyata nasıl yapıldığını, bunun mümkün olup olmadığını, mümkünse bunda herhangi bir suiistimalin bulunup bulunmadığını soruşturdu.

CHP'li Başkan, CHP İlçe Başkanı'nın kaçak inşaatını yıkıyor
CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in, Balatçık'ta ruhsatsız yaptırdığı 6 katlı apartman inşaatı yıkılıyor. Çiğli Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, kendi partisinin ilçe başkanı olan Koçer'in başkanı olduğu kooperatif tarafından yaptırılan ruhsatsız kaçak binanın yıkım ihalesine çıkarılması için belediye encümeninden karar çıkarttı. Binanın en geç bir ay içinde yıkılacağı bildirildi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Basın Açıklaması Yaptı
Şehircilik bilimi, planlama ilkeleri ve kamu yararına aykırı olarak Kordon'a altı izli hızlı yol yapılması projesi, "Kordonyolu" ve bir parçası olan viyadükler çeşitli aşamalarda bütün mahkemelerce iptal edilmiştir.

İstanbul'a 'havaray' geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, İstanbul genelinde raylı sistemlerle entegre çalışacak 'havaray' hatlarının alternatifli olarak belirlendiğini bildirdi.

Endüstri bölgeleri için bir adım daha
Kurulacak endüstri bölgelerinde yapılacak yatırımların teşviki ve işlemlerin hızlandırılmasını öngören Endüstri Bölgeleri Yasa Tasarısı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda bazı değişikliklerle kabul edildi.

Müteahhidin dostu müteahhit
Kamu ihalelerini disipline almayı hedefleyen yasa tasarısı, müteahhitler lehine düzenlemelere yenileri eklenerek TBMM Bayındırlık Komisyonu'ndan geçti. Müteahhitler son olarak, depremde yıkılan binalardan dolayı ağır ceza almaktan da kurtarıldı. 70 maddelik yasa tasarısı, kabul edilen 90 önergeyle müteahhitlerin istediği biçimi aldı.

Yamula Barajı'nın fon anlaşması imzalandı
Yapım çalışmaları devam eden Yamula Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile ilgili fon anlaşması imzalandı. Kayseri Elektrik üretim A.ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız, Enerji Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı engeline takılan enerji fonu anlaşmasının imzalanması ile barajın yapım çalışmalarının rahatlama aşamasına geldiğini söyledi. Yıldız, "Kayseri için hayati önem taşıyan ve yaklaşık 186 milyon dolarlık bir harcama ile gerçekleştirilecek olan Yamula projesi planlanan tarih olan 2004 Haziranı'nda tamamlanacak" dedi.
Dünya

Kalıcı' kalesi yeniden
Kalıcı konutların yapıldığı Düzce' nin Sallar Köyü'ndeki 12 Kasım Anıt Parkı'n-
da bulunan ve geçtiğimiz günlerde heyelandan yıkılan 'deprem kalesi' bu kez sağlam temel üzerine betonarme olarak inşa edilecek. Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan'ın da katıldığı törenle dört ay önce açılışı yapılan parktaki kalenin yıkılması tepkilere yol açtı.

Çarşısı, proje yarışması sonuçlandı
Demirciler Çarşısı proje yarışması sonuçlandı. Mimarlar Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Recep Esengil, "Demirciler Çarşısı Yenileme, Geliştirme ve İş Merkezi Mimari Proje Yarışması"nın sonuçlarını açıkladılar.

Gazipaşa İçmesuyu inşaatının temeli atıldı
Gazipaşa İçmesuyu İnşaatı'nın temeli Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu tarafından atıldı. Vali Dokuzoğlu, projenin 370 milyar liraya mal olacağını açıkladı.
Sugözü Kaynağı'ndan çıkan su, önce elektrik santralinde kullanılacak ve dört köyün elektrik ihtiyacı sağlanacak. Su daha sonra bir depoda toplanıp Gazipaşa'ya içmesuyu olarak verilecek.
Dünya

Tarihi eserlerin tapusu çıkarılıyor 
Vali Alaaddin Yüksel, İzmir'de 28 ilçedeki tarihi eserlere birer kimlik numarası verilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda önemli aşama kaydedildiğini söyledi. Vali Yüksel, ilk etapta 6 ilçedeki tarihi ve eski eserlerin 5 kitapta toplandığını, bu çalışma ile tarihi eserlerin tapularının çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.
Akşam

Karşıyaka'ya yeşil kuşak 
Karşıyaka Belediyesi "Yeşil Kuşak" projesi kapsamında gecekondu bölgesindeki evlere meyve fidanı dağıttı. Projesinin bugüne kadar uygulanan en kapsamlı ve programlı kampanya olduğunu dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, "Halkımızla birlik içinde el ele vererek ilçemizi yeşillendiriyoruz" dedi.
Akşam

Üstgeçit iki aydır bitirilemedi
11 Eylül saldırılarında yerle bir olan dünyanın en büyük 10 binası arasında bulunan ikiz kulelerin 1.2 milyon tonluk enkazı, 6 ay içinde temizlenerek yerine yenisinin yapılması kararlaştırılırken İstanbul Sirkeci'de 5 günde yapılabilecek üstgeçit aylardır yapılamıyor.

Binbirdirek Sarnıcı açılıyor
Bizans döneminden kalan Binbirdirek Sarnıcı, 7 yıllık restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra, yılbaşı gecesi düzenlenecek yeni yıl partisi ile ziyarete açılacak.

Mahallelinin isyanı!
Şanlıurfa'nın Devteşti mahallesinde 700 aile, 1991 yılında bir müteahhitten satın aldıkları arsaların üzerine yaptıkları konutların belediye tarafından yıkılmak istenmesi üzerine ne yapacaklarını şaşırdılar. Devteşti mahallesi sakinleri, müteahhit Hadi Öge'den 1991 yılında satın almalarına rağmen halen tapularını alamadıkları arsalara yaptıkları evlerinin yıkılmaması için belediyenin 23 milyar lira ceza kesmesine bir anlam veremediler.

İSKİ, İstanbul için hayati bir önem taşıyan havzaları her türlü tedbiri alarak korumaya çalışıyor. 
Bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalar neticesinde içme suyu havzaları civarında oluşan kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor.Istanbullulara sağlıklı ve kaliteli su sağlama çabasını sürdüren İSKİ, bütün havzalarda olduğu gibi, Ömerli Barajı'nın da kaçak yapılaşmalardan ve atıksulardan korunması için baraj havzasında yıkım çalışmaları devam ediyor.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ilk konuğu Murat Tabanlıoğlu  10 Ocak 2002'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Murat Tabanlıoğlu

Arkitera Forum'da Buluşmayı okumak için tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz