reklam

Haberler
29 Aralık 2001
Cumartesi

CHP'li Başkan, CHP İlçe Başkanı'nın kaçak inşaatını yıkıyor
Başkan Alyanak'ın affı yok

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Tevfik Alyanak, kendi partisinin ilçe başkanı olan Ali Rıza Koçer'in yaptırdığı kaçak binaya yıkım için ihale kararı aldırdı.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in, Balatçık'ta ruhsatsız yaptırdığı 6 katlı apartman inşaatı yıkılıyor. Çiğli Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, kendi partisinin ilçe başkanı olan Koçer'in başkanı olduğu kooperatif tarafından yaptırılan ruhsatsız kaçak binanın yıkım ihalesine çıkarılması için belediye encümeninden karar çıkarttı. Binanın en geç bir ay içinde yıkılacağı bildirildi.

İzin almadı
Çiğli Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri, Koçer'in binayı yaparken belediyeye başvurmadığını ve herhangi bir izin almadığını söylediler. Tamamen kaçak durumda olan bu bina için önce para cezası kestiklerini ve daha sonra da yıkım kararı aldıklarını ifade eden İmar Müdürlüğü yetkilileri, para cezasına itiraz edildiğini, ancak idare mahkemesinin bu itirazı reddettiğini bildirdiler.

Karar kesinlesti
Yetkililer, ayrıca Çiğli Belediye Encümeni tarafından söz konusu yapıya yıkım kararı verildiğini ve iki ay içinde itiraz edilmediği için de bu kararın kesinleştiğini açıkladılar. İmar yetkilileri ayrıca, yıkımı kesinleşmiş bir binaya bu aşamadan sonra herhangi bir imar işlemi yapılmasının da mümkün olmadığını söylediler. İnşaat ile ilgili resmi belgelerde Koçer'in adının yer aldığını belirten yetkililer, bu yüzden kendilerinin resmi olarak onu muhatab aldıklarını da vurguladılar.

Görevimizi yapıyoruz
Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, İmar Yasaları'nın herkes için geçerli olduğunu ve hiç kimseye ayrıcalık yapılamayacağını söyledi. CHP İlçe Başkanı Koçer'in inşaatı için de imar yasalarının gereğinin uygulandığını belirten Alyanak, "Kesinlikle bu yasaların dışına çıkılmamıştır. Biz, yasaların bize verdiği görev ve sorumluluğu yerine getiriyoruz. Tamamen kaçak olarak yapılmış bir inşaata göz yummamız söz konusu olamaz. Gerekli tüm süreler de dolmuştur. Bu yüzden yıkım için ihaleye çıkma kararı aldık. Ne olursa olsun, yasaları uygulayacağız ve görevimizi yapacağız" dedi.

O inşaatla ilgim kalmadı
CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, bu inşaatlarla artık bir ilgisinin kalmadığını açıkladı. Kooperatif başkanlığından ayrıldığını belirten Koçer şöyle konuştu: "Zaten, arsa da bize ait değildi. Arsa sahibi ile kat karşılığı olarak anlaşmıştık. Ama, artık bununla da bir ilgimiz kalmadı. Arsa sahibi inşaatı artık kendisi yapıyor. Bu bina geçmişte kaçaktı. Ancak, şimdi ruhsat için gerekli başvurlar yapıldı. Ruhsat vermeleri gerekir."
Yeni Asır

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ilk konuğu Murat Tabanlıoğlu  10 Ocak 2002'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Murat Tabanlıoğlu

Arkitera Forum'da Buluşmayı okumak için tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz