reklam

Haberler
20 Aralık 2001 Perşembe

Yatağan temiz soluyor
Vatandaşın yanından geçmeye bile çekindiği tütün deposunun sahibi Erdoğan Özgörkey, "Otel projesi onaylanırsa, İzmir çağdaş bir mekana kavuşur" dedi...
Yatağan Termik Santral İşletme Müdürü Bülent Barut, bacagazı arıtma sistemlerinin devreye girmesiyle birlikte, Yatağan'da hava kirliliği sorununun ortadan kalktığını belirterek, "Ekim ayının ortasından itibaren çalışmaya başlayan üç üniteden de olumlu sonuç aldık. 

Zeugma mozaikleri sergileniyor
Zeugma Antik kenti keşfedildiğinden bu yana gündemden düşmüyor. Ünlü 'mozaik kent'in bir süre önce Birecik Baraj Gölü suları altından kurtarılarak gün ışığına çıkarılan eşsiz güzellikteki eserleri restore edilerek sergilenecek. Nehir Tanrısı Euphurates'i ve restore edilen 8. mozaik olan Nehir Tanrısı, Fırat Nehri'ni anlatıyor. Yanındaki yeşillikler ise verimli toprakları ve nehrin birleşmesiyle oluşan bereketi simgeliyor.

Altyapısız kentler ülkesi: Türkiye
''Ne yazık ki imar afları ve yapılaşmada yasalara karşı işlenen suçların hoş görülmesi, yaşam alanımızda kapanması zor, büyük yaralar açmaktadır...''
Bu yakınma da içeren gerçekçi saptama, Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer 'in 7 Kasım 2001'deki ''Dünya Şehircilik Günü'' mesajında yer alıyordu.

İzmit'in 2 dev projesini Çin ve Güney Kore şirketleri tamamlayacak
İzmit'in güneyindeki Samanlı Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartepe'de, 15 yıldır bitirilmeyi bekleyen Kış Sporları Merkezi Projesi'ni, Çin ve Güney Kore kökenli şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum tamamlayacak.

İstanbul'un "Yangın Risk Haritası" çıkarılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İstanbul'un yangın risk haritasını çıkartıyor. Çalışma kapsamında, kentte son 10 yılda çıkan yangınlar ile sanayi tesisleri, diğer işyerleri ve dar sokaklar mahalle bazında değerlendirilerek, kentin yangın açısından en riskli bölgeleri belirleniyor.

Yibitaş Lafarge bayileriyle buluştu 
Yitibaş Lafarge Orta Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Trabzon'da bayileriyle toplandı. Zorlu Grand Hotel'de gerçekleşen yemekli toplantıda konuşan, şirketin pazarlama ve satış koordinatörü Kadir Büyükkara bu tür toplantıların her yıl geleneksel olarak, bayiler ve müşterilerarası kaynaşma ve strateji belirleme amacıyla düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: 

Yaşar grubu, boyada Fransızlarla flörtte 
Yaşar Holding, boya sektöründe işbirliği ve ortaklık yapmak üzere Fransız kökenli Sigma Kalon firması ile ön görüşmelere başladı. Yaşar Holding'den yapılan açıklamada, deniz ve antikoroziv boya üretimi, pazarlaması, satışı ve dağıtımı amacıyla bu alanda faaliyet gösteren Sigma Kalon firması ile işbirliği ve ortaklık yapmak için ön görüşmelere başlandığı bildirildi. 

Olgu Teknik'ten yeni somun sıkma sistemi
Basınçlı hava kompresörleriyle, alet ve ekipmanları konusunda dünyanın önde gelen firmaların Türkiye temsilciliklerini yapan Olgu Teknik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi, Türkiye pazarına yeni bir ürün sundu.

195 ‘Köykent’ daha yolda
Başbakanlığa bir yazı gönderen Orman Bakanı Nami Çağan, 14 ile bağlı toplam 195 köyün gruplar halinde “Köykente” dönüştürülebileceği bildirdi. Çağan yazısında, Orman Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen köylere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da destek verilmesi halinde, en kısa sürede köykentler oluşturulacağını kaydetti. Türkiye’de, kırsal kesim ile kent yerleşim alanları arasındaki dengesizlikleri gidermek, köyden kente göçü önlemek amacıyla bir kırsal kalkınma yöntemi olan köykentlerin oluşturulmasına başlanıldığını hatırlatan Çağan, bu kapsamda Ordu’nun Mesudiye ilçesinde “Çavdar ve Yöresi Köyleri Köykent Projesi” uygulamasının gerçekleştirildiği ifade etti. Çağan, projeye, ORKÖY Fonu`ndan 542 milyar lira kredi desteği sağlandığını belirtti.
Türkiye

Avrupa Yatırım Bankası'ndan metro'ya ilgi
Bakanlar kurulu onayından sonra önü açılan Aliağa-Menderes arasındaki demiryolunun metro standartlarına ulaştırılmasını kapsayan "İzmir Banliyö Sistemi'nin Geliştirilmesi Projesi" için kredi arayışları başladı.

Metrodaki kazı yöntemi, pansiyon çöktükten sonra değişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı'daki metro inşaatı yakınında çöken pansiyonun 4 kişiye mezar olmasından sonra kazı çalışmalarını aç–kapa yöntemiyle yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi göçüğün yaşandığı böldedeki otuz binayı istimlak edip, buraya otoparkı olan tek katlı bir alışveriş merkezi yapmayı planlıyor.

Afet bölgesi ilan edilsin
İzmir'de aşırı yağış nedeniyle sular altında kalan Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin 'afet bölgesi' ilan edilmesi isteniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ASAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Narin, sel felaketi nedeniyle zarara uğrayan sanayicilerin kredi, vergi ve prim borçlarının ertelenmesini istedi.

Meclis ev kiralayacak
TBMM yönetimi, milletvekili sayısından fazla yapılan milletvekili lojmanlarındaki 40 daireyi kiraya vermeyi planlıyor. Başkanlık Divanı kabul ederse, boş duran daireler 400 milyon liradan eski milletvekillerine kiraya verilecek.

Tarih, bacalı sanayi haline geldi
Hatay'da bulunan Tainat Höyüğü üstünde kurulu çırçır fabrikasının sahibi bölgede tarihi bir varlığa rastlanmadığını öne sürdü. Turizm, Hatay'da tam anlamıyla bacalı sanayi haline geldi. Antakya-Reyhanlı karayolu üzerinde bulunan Tainat Höyüğü üzerine çırçır fabrikaları kuruldu.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun beşinci konuğu Emre Arolat  25 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu ve  sorularınızı yanıtladı.

Emre Arolat
Arkitera Forum'da Diyalog Buluşmasını okumak için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz