reklam

Haberler
06 Aralık 2001 Perşembe

Limanımıza sahip çıkmalıyız
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, Alsancak Limanı'nın küçük bir yatırımla mükemmel organize edilebileceğini belirtti.
İzmir Limanı tartışmalarına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar da katıldı. Alsancak Limanı'nın küçük bir yatırımla mükemmel bir şekilde organize edilebileceğini belirten Yaşar, İzmirlileri limanlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Mimar Sinan uzaya çıktı!..
Uluslararası Astronomi Birliği, ünlü kişi ve yer adlarını Güneş sistemindeki kraterlere verdi. Böylece yazar ve sanatçılarımızın adı, uzaya da kazındı.. 
Uluslararası Astronomi Birliği, Güneş sisteminde yer alan gezegen ve uyduların kraterlerine, ünlü kişi veya yerlerin adlarının verilmesini kararlaştırdı. Kraterlere isim veren ünlüler arasında Mimar Sinan, Halide Edip Adıvar, Mihri Hatun ve Ustad İsa da var.

Çimentaş İtalyanların
Çimentaş'ın yüzde 56 hissesini İtalyan Cementer'in almasıyla çekilen Gürel, Akgerman ve Karabacak ailelerinden sonra Tarman'lar da Çimentaş'taki hisselerini sattı. İsmail Tarman ve Mehmet Tarman ise yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etti.

Mimarlar Odası Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı için Görüş Vermediğini Açıkladı 
Mimarlar Odası Kamuoyuna ve İlgililere neden "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı" için görüş vermediğini şöyle açıklamıştır: 
İmar ve kentleşme "düzensizliğini" önemsemeyen bir belediye yasasının,sorun çözen değil, "sorunu sürdüren" bir işlev yükleneceği yönündeki kaygılarımız hala dikkate alınmıyor.

Radar kulesi mahkemelik oldu
Çanakkale Bogazi'nin güvenligi için 6 ay önce Dardanos mevkisinde baslanan radar kulesi insaatinda, antik kent üzerinde is makineleriyle kaçak kazi yapildigi iddiasiyla ilgili firma hakkinda agir ceza mahkemesinde dava açildi.

Mersin'de son 50 yılın en büyük felaketlerinden biri yaşanıyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentin selden zarar gören bölgelerinde incelemelerde bulunarak, çalışmaları denetledi.Özcan, "Mersin'de son 50 yılın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz.

Piriştina: "Kordon'da 6 şeritli yol mümkün değil"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kordon'da 6 şeritli yol yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Gürtuna: Istanbul'a 500 proje kazandıracağız
Büyüksehir Belediye Baskani Ali Müfit Gürtuna, Istanbul'un yerel yönetim tarihinde, 2002 yilinin bir zirve yili olacagini belirterek, "2002'de hedefimiz, Istanbul'a 500 dev proje kazandirmak." dedi.

Dev çevre projesi
Türkiye'nin en uzun nehirlerinin aktığı Orta Anadolu için hazırlanan büyük projeyle hem bu nehirlerdeki kirlilik kontrol altına alınacak, hem de bu nehirler vasıtasıyla her geçen kirlenen denizlerimiz koruma altına alınacak.

Afyon'a dev yatırım
DSP Afyon Milletvekili Doktor Gaffar Yakın'ın girişimleri neticesinde ödenek ayrılan 400 yataklı Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin, 3 yıl içerisinde anahtar teslimi olarak tamamlanacağı bildirildi.

Kültür Sitesi nihayet
Adapazarı Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan arazide 18 yıl önce yapımına başlanan Kültür Sitesi, dün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nurus'tan Yeni Yönetim Anlayışında Bir Tasarım: Sİlva
Silva, teknolojiyi, iletişimi, bilgi sistemlerini çağrıştıran ve geleceği ve geleceğin ofislerini tanımlayan ufku çok geniş ve farklı uzantılara sahip olan bir tasarım.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz