reklam

Haberler
07 Aralık 2001 Cuma

Tüp geçide Japon kredisi
Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağlayacak olan Tüp Geçişi projesinin gerçekleşmesi için Ulaştırma Bakanlığı'nca dış kredi alınmasına Maliye Bakanlığı vize verdi. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Sayıştay da onay verirse 8 ay içinde ihaleye çıkabileceklerini belirterek, "40 yıl vadeli ve 16 yılı geri ödemesiz olarak Japonya'dan temin edilecek dış kredi ile Tüp Geçiş tamamlanacak" dedi.
Milliyet

30 Ülkenin Mimarlık Kuruluşları İstanbul'da Bir Araya Geliyor
Mimarlar Odası, Avrupa – Balkanlar – Asya ve Ortadoğu’daki 30 ülkenin mimarlık meslek örgütlerinin başkan ve delegelerine 8 - 9 Aralık 2001 günlerinde İstanbul’da ev sahipliği yapacak.

Kordon, böyle kalmalı
Okurlarımız bilir, Kordon'a 6 şeritli yol yapılmasına başından beri karşı çıktık. Bu projenin kent kimliğine aykırı olduğunu, İzmir'e büyük zarar vereceğini savunduk. Aylarca, yıllarca tartışıldı. Anıtlar Yüksek Kurulu, bölge 'SİT' dedi. Yol yapılamaz kararı verdi. Karayolları'nın ısrarına dönemin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de çanak tutunca güzelim Kordon bir gecede dolduruldu.

Tarman Ailesi Çimentaş'dan ayrıldı 
Çimentaş ve Çimbeton yönetim kurullarında üye olan İsmail Tarman ve Mehmet Tarman, her iki şirketin yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etti.Çimentaş ve Çimbeton yönetim kurullarında üye olan İsmail Tarman ve Mehmet Tarman, her iki şirketin yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etti. Sözkonusu şirketler tarafından yapılan açıklamada, İsmail Tarman ve birlikte hareket ettiği aile mensuplarına ait sermayenin yüzde 23.62'sine tekabül eden Çimentaş hisselerinin çağrı yoluyla satıldığı belirtildi.
Finansal Forum

ENKA & InterGen’e süper kredi
Finansbank eş liderliğinde ENKA-InterGen ortaklığına sağlanan 131.1 milyon dolarlık teminat mektubu sendikasyon kredisiyle, 2001 yılında sanayi sektörüne verilen en büyük kredilerden biri gerçekleştirildi. 

Kuleler ağır cezalık
Çanakkale Boğazı'nın güvenliği için 6 ay önce Dardanos mevkiinde yapımına başlanan radar kulesi inşaatını üstlenen müteahhit firma hakkında, tarihi antik kentte iş makineleriyle kaçak kazı yaptığı iddiasıyla açılanan davanın ilk duruşması başladı.

Antalya Kent Konseyi 'örnek' gösterildi
Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Capacity 21 tarafından, örnekleri içinde 'En iyi uygulama' olarak gösterildi

7. Hilton Oteli Konya'ya
Dünyanın tanınmış oteller zinciri Hilton International'ın Türkiye'deki otellerinin yeni halkası ''Hilton Konya'' 2002 yılı ilkbaharında misafirlerine hizmet vermeye başlayacak. İstanbul-Konya yolu üzerindeki inşaatta son hazırlıkları süren Hilton Konya, havaalanına 10 km., şehir merkezine 15 km., otogara 5 km. ve tren istasyonuna yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Kentin tek 5 yıldızlı uluslararası oteli olma özelliğine sahip olacak olan Hilton Konya, 52 bin metrekarelik bir kapalı alanın üzerinde yer alacak.
Cumhuriyet

Emlak Vergisi'nde devlete güvenmeyen haklı çıktı
1998'de emlak değerini hükümetin çağrısına uyarak yükseltenler, yükseltmeyenlere göre daha fazla vergi ödemek zorunda kaldı. İster inanın, ister inanmayın. Geride bıraktığımız 4 yılda evi, dükkanı, mağazası, arsası ya da arazisi olanlardan, devlete güvenenler zararlı, güvenmeyenler ise kârlı çıktı.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun beşinci konuğu Emre Arolat  25 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu ve  sorularınızı yanıtladı.

Emre Arolat
Arkitera Forum'da Diyalog Buluşmasını okumak için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz