reklam

Haberler
01 Aralık 2001 Cumartesi

Galata Köprüsü her an çökebilir
İSTANBUL trafiğinin kilit noktalarından Galata Köprüsü tehdit altında. İTÜ'den 8 kişilik heyetin incelemesine göre, köprünün bağlantı yerleri hasarlı. Açma-kapama sırasında çökme riski var. Yapımı 15 yıl süren Galata Köprüsü'nün açılıp kapanması sırasında her an çökebileceği bildirildi

İZSU, su baskınlarını önlemek için 110 trilyonluk yeni yatırım yapacak
Derelerin taşmasını önlemek için kaynaklarına bent inşa edilecek. Suyun akışını önleyecek küçük köprüler, ya kaldırılacak ya da genişletilecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve Başkan Piriştina, dere yataklarındaki ıslah çalışmalarını inceleyip yeni önlemler için karar aldılar.

Türkiye'nin AB üyeliği siyasi platformlarda tartışılırken Mimarlar odası "oybirliğiyle" Avrupa'da
Avrupa Mimarlar Konseyi (ACE) Mimarlar Odası'nın "ACE gözlemci üyeliği"ni oybirliğiyle kabul etti...
ACE başkanı Utz Purr Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci'ye gönderdiği 21 kasım 2001 tarihli yazısında, bu birlikten duyduğu memnuniyeti bildirerek türkiye'nin ab üyeliği açısından taşıdığı önemin altını çizdi...

Beklenen deprem, en çok 7 büyüklüğünde olacak
TÜBİTAK MAM (Marmara Aratırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Naci Görür'ün verdiği bilgiye göre, yapılan tüm çalışmaların ortak sonucu olarak Marmara Denizi'nde çok parçalı kırılma bekleniyor. Bu nedenle beklenen deprem, 7 büyüklüğünde ya da biraz üzerinde olacak.

Ayhan Şahenk anısına anıt mezar
Doğuş Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum Ayhan Şahenk anısına memleketi Niğde’de anıt mezar yaptırılıyor.Doğuş Holding A.Ş Ankara Koordinatörü Hasan İkizoğlu, yaptığı açıklamada, anıt mezar inşaatına Ayhan Şahenk’in Efendibey Mahallesi’nde bulunan mezarının bulunduğu bölgedeki çevre düzenleme çalışmalarıyla başlandığını söyledi. İkizoğlu, anıt mezarın 2002 yılının Temmuz ayına kadar tamamlanacağını belirtti.
NTVMSNBC

İTO, Hazine arazilerinin satışına talip
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Hazine arazilerinin satışına talip oldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kamu gayrimenkullerinin satışında başarı sağlanamadığına işaret ederek, “Maliye kafası ile devlet emlakı satılamaz.” dedi.Enflasyonla mücadele, dolayısıyla bütçe açığının kapatılması ve arzulanan faiz dışı fazla hedefine ulaşılabilmesinde kamu gayrimenkullerinin satışının önem taşıdığını vurgulayan Yıldırım, İTO’ya kayıtlı 25 bin dolayında üyenin inşaat ve emlak faaliyetleriyle ilgili uzman kişi durumunda olduğuna dikkat çekti. Kendisi de bir müteahhit olan Yıldırım, “Hükümet bunları gerçekten satmak istiyorsa, İstanbul’daki kamu gayrimenkullerinin satışını gerçekleştirmek için İstanbul Ticaret Odası görev almaya hazır ve talip.” dedi.
Zaman

Kaçak yapıya hizmet verilmeyecek
Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek, kentte bulunan kaçak yapılara altyapı hizmeti vermemeleri yönünde belediye başkanları, Türkiye Elektrik Dağıtımı Müessese Müdürlüğü (TEDAŞ), Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün yanısıra kaymakamlıkları uyardı.Şanlıurfa'da had safhada olan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapılara karşı ilgili kurum ve kuruluşların duyarlı olmasını isteyen Vali Dilek, ülke ekonomisinde önemli yer tutan söz konusu arazilerin üzerine kaçak yapılan hiçbir binaya elektrik, su ve kanalizasyon hizmetinin yapılmayacağını belirtti.Belediye mücavir alanları ve mücavir alan dışındaki verimli tarım arazilerinde kaçak yapıların engellenmesi için ilgili kurumların yasal işlemi başlatacağını dile getiren Vali Dilek,söz konusu araziler üzerinde yapılan kaçak yapılar konusunda kaymakamlıkların da duyarlı olmasını istedi.
Zaman

Fırtına ve depremlerde yıkılmayan eski minarelerin sırrı
Kayseri - Şiddetli bir fırtına ya da lodosta yıkılmaları ile dayanıklılıkları gündeme gelen cami minarelerinde, Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan örneklerin, günümüzde yapılan minarelerden daha sağlam ve estetik olduğu bildirildi.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun dördüncü konuğu Reşit Soley  04 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Reşit Soley
Tarih: 04 Aralık 2001
Saat: 17:00-19:00

Arkitera Forum'da Soru ve cevapları okumak için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nurus'tan Yeni Yönetim Anlayışında Bir Tasarım: Sİlva
Silva, teknolojiyi, iletişimi, bilgi sistemlerini çağrıştıran ve geleceği ve geleceğin ofislerini tanımlayan ufku çok geniş ve farklı uzantılara sahip olan bir tasarım.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz