reklam

Haberler
30 Kasım 2001 Cuma

İzmir 'batık' kent
Şiddetli yağış, İzmir'i bir kez daha göle çevirdi. Özellikle Bostanlı, Örnekköy ve Çiğli semtlerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Buca, Karşıyaka, Konak ilçelerinde bazı okullar su basması ve öğrencilerin okula ulaşamaması yüzünden tatil edildi.

İnşaat Sektörü Firmaları en yüksek vergi ödeyenlerden
En yüksek Kurumlar Vergisi ödeyen ilk on kurumun altısı inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Tüpraş'ın ardından 3.5 trilyona yakın vergi ödemesi ile Marshall ve Polisan geliyor.Mannesmann Boru 1.8 trilyon, Nuh Çimento 1.6 trilyon Yeni Hasdayı İnşaat Ltd. Şti ise  437 milyar kurumlar vergisi ödedi. İlk onun içinde yer alan son kuruluş ise 428 milya ile Dupont Boya San. A.Ş.
Dünya Ekonomi

Venedik'ten sevgilerle
Yine yağış ve yine alışılmış manzaralar... Maalesef İzmir'in kaderi bu. Ne kadar önlem alınırsa alınsın, ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın doğayla başetmek mümkün olmuyor. Yıllardır yok sayılan, nefessiz bırakılan doğa intikamını şimdi alıyor. Şu da bir gerçek ki, İzmir son yılların en yoğun yağışlarını alıyor. Dün 18 saatte metrekareye ortalama 95 kilogram yağış düştü. Dünyanın en modern şehirlerinde bile bu oran olumsuzlukların yaşanmasına sebeptir.

Hazine arazilerine çözüm aranıyor
Hazine arazilerinin satışına ilişkin Kanun çerçevesinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de ihaleye çıkarılan 32 parça araziden sadece 2’sinin satılabilmesi, satış stratejisinin yeniden gözden geçirilmesini de gündeme getirdi. Hazine arazilerinin satılamamasında belirlenen satış bedellerinin yüksek olmasının etkili olduğu bildiriliyor. Bu arada, Maliye Bakanlığı, Hazine arazilerinin satışını hızlandırmak amacıyla, yurtiçi ve yurtdışında tanıtım atağına başladı. Maliye, vatandaşları özendirmek üzere iki broşür bastırdı.

Havalandırma sistemine Akcor temizliği
Yaşantımızın büyük bir bölümü kapalı mekanlarda geçiyor. İç ortamdaki havayı temizleyip, tekrar solumaya hazır hale getirmeleri için kurulan havalandırma sistemleri, içeriden aldığı toz, küf, mantar ve zararlı bakterileri biriktirip, yeniden bina içerisine yolluyor. İyi ve düzenli aralıklarla temizlenmediği takdirde kanallar içerisinde biriken ve hızla üreyen bu sağlık düşmanları, tekrar iç ortam havasına girerek Hasta Bina Sendromuna yakalanmamıza yol açıyor.

Camilerin yüzde 81'i ruhsatsız
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, yurt genelinde yapımı devam eden camilerin yüzde 81'inin ruhsatsız olduğunu, yüzde 55'nin de mimari projesinin bulunmadığını bildirdi.

Başkan Yılmaz, cami yapanların tüm imar işlemlerinden muaf olduklarını zannettiklerini söyledi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, yurt genelinde yapımı devam eden camilerin yüzde 81’inin ruhsatsız olduğunu, yüzde 55’inin de mimari projesinin bulunmadığını bildirdi. Fırtınadan yıkılan camileri gündeme getiren Yılmaz, "Özel ve tüzel kişilerin yaptırdıkları camiler için, başta imar mevzuatı olmak üzere tüm işlemlerden muaf olduklarını zannettiklerini ve inşaat yapım ruhsatı alma gereğini bile duymadıklarını" söyledi.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun dördüncü konuğu Reşit Soley  04 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Reşit Soley
Tarih: 04 Aralık 2001
Saat: 17:00-19:00

Arkitera Forum'da Soru ve cevapları okumak için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nurus'tan Yeni Yönetim Anlayışında Bir Tasarım: Sİlva
Silva, teknolojiyi, iletişimi, bilgi sistemlerini çağrıştıran ve geleceği ve geleceğin ofislerini tanımlayan ufku çok geniş ve farklı uzantılara sahip olan bir tasarım.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz