reklam

Haberler
23 Kasım 2001
Cuma

Zorlu'nun Dünya Ticaret Merkezi Savaşı
İnşaat için bugüne kadar 36 milyon dolar harcandı ve iki yıllık gecikmeyle 40 milyon dolar heba oldu. Güçbirliği Başkanı Zorlu, "Amaçları projeyi engellemek" dedi. 
Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Basmane'deki inşaatın durdurulmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Çakmur'u suçlayarak, "İnşaata 36 milyon dolar gömdük, iki yıllık gecikmenin bedeli ise 40 milyon dolar. İzmir'e büyük zarar veren bu kişiler kimin adına çalışıyorlar" dedi.

Seçmene Selam!
Hangi ilin milletvekili Ulaştırma Bakanı olduysa, o ile bir havaalanı açmaya girişti; ardından gelenler de yararsızlığını bile bile projeleri tamamladı, sonuç: Trilyonlarca lira havaya uçtuSeçmene selam anlayışıyla yapılan havaalanlarından altısı, 'atıl' olduğu için kapatılıyor. Bu yıl 2 trilyon liralık genel giderlerini bile devletin karşıladığı Sivas, Balıkesir, Sinop, Tokat, Uşak ve Zonguldak havaalanlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılmasına karar verildi.

Kadirli-Osmaniye yol inşaatı için ihale açıldı
Osmaniye ili dahilindeki Kadirli-Osmaniye yolunun muhtelif kesimlerinde yaptırılacak yol inşaatı işleri, 1 trilyon 499 milyar 979 milyon lira keşif bedeli ile ihaleye çıkarıldı.

"Kültürel Açıdan Avrupa Birliği'ne Yaklaşım"  Kültür Girişimi Tarafından Düzenlenen Bir Sempozyumla ele Alınıyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın desteğiyle dört yıl önce kurulmuş olan Kültür Girişimi, bu yıl 22 - 24 Kasım tarihlerinde "Kültürel Açıdan Avrupa Birliği'ne Yaklaşım" Sempozyumu düzenliyor. Sempozyumun amacı, Avrupa Birliği'ne katılma konusu tartışılırken Türkiye ile Birlik üyelerinin kültürel koşullarını karşılaştırarak Türkiye'nin durumunu saptamak ve Avrupa Birliği ülkeleriyle aradaki dengesizlik ve eşitsizlikler üzerine dikkatleri çekerek öneriler getirmek.

"Mimari ve Mimari Süsleme" başlıklı "Sanat Tarihinde Terminoloji Sorunları" Semineri
Türk - İngiliz Kültür Derneği'nin, kuruluşunun 50. yılında ülkemizdeki Sanat Tarihi eğitimine bir katkı olarak desteklediği ve ev sahipliği yaptığı bu seminer, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü'nün işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.

Endüstri bölgeleri kurulacak
Yatırımları teşvik etmeyi ve yabancı sermayeyi artırmayı hedefleyen tasarı uyarınca, belirlenen yerlerde Bakanlar Kurulu’nun onayıyla endüstri bölgeleri kurulabilecek.Endüstri Bölgeleri Kurulmasına İlişkin Yasa Tasarısı, Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonu’nda yarın görüşülecek. Yatırımları teşvik etmeyi ve yabancı sermaye girişinin artırılmasını amaçlayan tasarı, Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu oluşturulmasını da öngörüyor.

Halkalı'da kaçak cami inşaatı
Halkalı'da Konutbirlik Evleri'nin kültürel etkinlikler alanına plansız, projesiz, kaçak cami inşaatı yapılıyor. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı kaçak prefabrik cami inşaatının durdurulduğunun belirtilmesine karşın, inşaatın hızla devam ettiği, prefabrik caminin montajına başlandığı belirtildi.

Zeugma'ya dernek desteği 
Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde bulunan, eşsiz mozaikleri ile dünya arkeoloji çevrelerinin dikkatlerini üzerine çeken Zeugma antik kentini korumak ve tanıtmak amacıyla dernek kuruldu.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun dördüncü konuğu Reşit Soley  04 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Reşit Soley
Tarih: 04 Aralık 2001
Saat: 17:00-19:00

Arkitera Forum'da Soru ve cevapları okumak için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Denge Yapı'dan Yangın Durdurucu bir ürün: 3M FireDam 2000+ Coating  
M FireDam 2000 Coating Kaplama; hazır karışımlı, beyaz renkte su bazlı akma ve damlama özelliği olmayan bir kaplama malzemesidir. Tabakalı cins olarak yangından koruyuculuk amacıyla dizayn edilmiştir.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz