reklam

Haberler
14 Kasım 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar

İngiliz Balfour da Ilısu Barajı'ndan çekildi
İngiliz inşaat şirketi Balfour Beatty, Hasankeyf'te yapılması planlanan Ilısu Barajı projesinden çekildiğini açıkladı. Projede, İtalyan Mühendislik firması Impregilo ile birlikte çalışan şirket, Fırat Nehri üzerinde su toplayacak baraj inşaatında ana yükleniciydi.
Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamada, 'karar alınmadan önce konuyla ilgili ticari, çevresel ve sosyal şartların enine boyuna incelendiği' vurgulandı. Açıklamada çözüme ilişkin konuların halen açıklığa kavuşmadığı kaydedilirken, şirket hissedarlarının projeyle daha fazla ilgilenmeyi tercih etmediklerine değinildi.
13 Kasım 2001 Dünya

Şevki Vanlı ve Müslüm'ün evi
Bizler, ''Su küçüğün, söz büyüğün'' le yetiştik... Şimdi çocuklarımıza da ''söz hakkını'' savunsak bile, büyüklerimiz karşısındaki ''suskunluğumuz'' sürüyor... ''Meslek'' alanlarında ise bu terbiyemiz adeta dorukta... Akademisyen olmayan büyükler bile ''hoca'' mızdır... Hatta ''mesleki deneyimleri'' gözetilerek, kimi hocalardan bile daha ''dokunulmaz'' gibidirler...
14 Kasım 2001 Cumhuriyet

Dünya Ticaret Merkezi'nin Eski Haliyle Tekrar İnşa Edilmesini Yanlış Bulanlar Çoğunlukta
Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri kendi ağırlıklarını taşımanın yanısıra, doğanın güçlerini karşılayacak şekilde de inşa edilmişlerdi. Dünya mimarlığı için önemli yapılardan birisi olan ikiz kulelerin terörist bir saldırı sonucu yıkılması sonucu bu olay mimarlar ve mühendislerin gündemine oturdu.
13 Kasım 2001 Arkitera

Internette Mimar Buluşması
6 Kasım 2001'de mimarlar Han Tümertekin ile internette buluştu. Akdeniz Ülkeleri Geleneksel Mimarileri Proje Yarışması Birincilik Ödülü, Ulusal Mimarlık Ödülleri, Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi Ödüllerini kazanmış olan Mimar Han Tümertekin, internet üzerinde yapılan bir foruma katıldı. Tarihi önceden duyurulan "Diyalog" başlıklı forum, mimarlık dünyasında büyük ilgi gördü.
13 Kasım 2001 Arkitera

İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Yarışması'na katılanlara son uyarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Alsancak - Turan (Liman Bölgesi) arasındaki bölgesinin kentsel tasarımı için açılan Uluslararası Fikir Yarışmasının Teknik Danışmanı Cengiz Türksoy'un yaptığı açıklamaya göre; yarışmacılar, çalışmalarını en geç 20 Kasım 2001günü Yarışma Bürosu'na teslim edecekler, postaya ya da kargoya vereceklerdir. Bu tarihten sonra, gönderilmek üzere postaya ya da kuryeye verilecek çalışmalar yarışma dışı kalacaklar; değerlendirmeye alınmayacaklardır.
14 Kasım 2001 Arkitera

Hasankeyf'te umut
Uluslararası çok sayıda örgüt tarihi Hasankeyf şehrini sular altında bırakacak projeye karşı çıkıyordu.Britanya'daki Balfour Beatty şirketi Ilısu'ya yapılacak barajın ihalesini kazanan konsorsiyumdan çekildiğini açıkladı. Şirket kararına gerekçe olarak proje için uygun şartların oluşmamasını gösterirken tarihi Hasankeyf için bir umut doğmuş oldu Tarihi Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu Barajı konsorsiyumunda Merkezi Britanya'da olan Balfour Beatty şirketi, projeden çekildi. Bu gelişme Hasankeyf'in kurtulması umudunu doğurdu.Balfour Beatty şirketi yetkilileri, yaptıkları açıklamada Ilısu projesindeki sosyal, çevresel ve ekonomik koşulları incelediklerini belirterek, "Bu konuda hâlâ çeşitli sorunlar bulunması ve bazı şartların oluşmaması şirketin bu projenin daha fazla sürdürülmemesi gerektiğine inanmasına neden oldu" diye konuştu.
14 Kasım 2001 Radikal

Gürtuna: İstanbul sahipsiz değil
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ilin yönetimi için yeni arayışları eleştirerek, “İstanbul sahipsiz değil, aksine o kadar sahibi var ki, kapanın elinde kalıyor” dedi.İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni Arayışlar” konulu konferansın açılışında konuşan Gürtuna, İstanbul’un 3 bin yıllık tarihi ile dünyanın 5 şehrinden biri olduğunu söyledi.
14 Kasım 2001 NTVMSNBC

Deprem Anıtı...
Yeterince uzak görüşlü olmayanlar tutturdu: - Deprem Anıtı ne işe yarar?..diye..
Çok işe yarar ve belki de bir deprem sonrası (hatta öncesi) yapılabilecek en faydalı şeydir. Nedenini aşağıda anlatacağım. Önce kısa bir açıklama:
12 Kasım 1999 depreminin 2. yıldönümünde Bolu'da bir deprem anıtı açıldı.
Anıt; yıkılmış bir evin kiriş ve duvarını kol gücüyle ayakta tutmaya çalışan bir depremzede erkek ile kundaktaki bebeğini uyutmaya çalışan bir anayı canlandırıyor.
14 Kasım 2001 Akşam - Yalçın Pekşen

Konutta 'akıllı ev' dönemi
Aqua Manors Evleri, IBM Türk'ün 'smart home' teknolojisiyle 'akıllı ev' olacak. Fiyatı 105 -360 milyar olan evlerin yüzde 20'si ilk haftada satıldı.IBM Smart Home teknolojisi kullanılarak 'akıllı ev' olarak inşa edilen Sinpaş Aqua Manors Evleri'nin, tanıtımının yapıldığı ilk haftada yüzde 20'lik satışa ulaştığı belirtildi. IBM'e göre, uygulanacak sistemin diğer akıllı ev sistemlerinden ayıran en önemli üstünlüğü, komple bir altyapıya sahip olması. Projede, şimdiye kadar yapılan 'smart home'lardan farklı olarak tüm elektronik sistemlerin tek bir altyapı ile birbirine uyumlu olarak çalışabilmesinin mümkün hale geldiği ifade edildi.Projeye imza atan Sinpaş ve IBM, dünya çapında birçok örneği bulunan akıllı ev uygulamasının Türkiye'deki ilk örneğini oluşturma kararını dün yapılan basın toplantısıyla açıkladılar. Toplantıda, IBM teknolojisiyle donatılan Aqua Manors Evleri'nin teknik özellikleri tanıtıldı.
14 Kasım 2001 Finansal Forum

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun üçüncü konuğu Uğur Tanyeli  20 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Uğur Tanyeli buluşmasının  soruları ve yanıtlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap

Wiel Arets : Strange Bodies
by W. M. J. Arets, Stan Allen, Kim Zwarts, Bart Lootsma, Jos Bosman, Caroline Bos (Contributor), Arthur Kroker (Contributor)
Our Price: $48.00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz