reklam

Haberler
08 Kasım 2001
Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar

Epit & KRWZ'den Polonya'da dev proje
1969 yılında mimar Vahap Toy tarafından kurulan EPIT yaptığı ortaklıklarla Polonya'da 4 milyar dolara ulaşacak yatırımların ilk ayağı olan Biala Podlaska Uluslararası Havalimanı ve Ekonomik Bölge Projesi işini Epit & KRWZ olarak üstlendi. Biala Podlaska bölgesinde temel atma aşamasına gelen ve yap-işlet-devret modeliyle yapılacak proje, AB, ABD ve NATO tarafından destekleniyor. 
08 Kasım 2001 Arkitera

İDEYAPI, ideCAD Architectural IDS ile ACS 2001 Frankfurt Fuarıyla Almanya'da start aldı...
İDEYAPI ´nın mimarlar için geliştirdiği ideCAD Architectural IDS, 3 boyutlu proje çalışmaları gerçekleştirebilen, animasyonlar oluşturabilen ve ayrıca çok kapsamlı proje ve yönetim fonksiyonları sunan bir CAD-yazılımı. ideTEAM IDS teknolojisi ile işleyen bu yazılım projeler üzerinde başka kullanıcılarla birlikte çalışmayı sağlıyor. Böylece ortak bir proje üzerinde çalışanlar arasında iletişim kolaylaşıyor, eksik bilgilenme ve fikir alışverişleri sonucunda oluşabilecek hatalar önleniyor, tasarım süresi kısalıyor.
08 Kasım 2001 Arkitera

Sezer: Yaşadığınız kente sahip çıkın
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, imar affı ve yapılaşmada yasalara karşı işlenen suçların hoş görülmesinin kapanması güç yaralar açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı Sezer, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları söyledi:"Değerleri göz ardı eden uygulamacıların, ticari kazancı ön planda tutan, estetik, mimari, evrensel değerleri gözetmeyen yaklaşımlarının olumsuz sonuçlarını ulus olarak büyük bedellerle ödemekteyiz. Ne yazık ki, imar afları ve yapılaşmada yasalara karşı işlenen suçların hoş görülmesi, yaşam alanımızda kapanması zor, büyük yaralar açmaktadır..."
08 Kasım 2001 Radikal

TMMOB Mimarlar Odası: "ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan MUMCU'nun "paketi" kabul edilemez"
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan MUMCU tarafından açıklanan ve kısaca ülkenin daha verimli yönetilebilmesi gerekçesine dayandırılan "yeniden yapılanma" paketi içindeki "Kültür-Çevre-Turizm Bakanlığı" önerisi ile "Bayındırlık-Ulaştırma Bakanlığı" önerisini yadırgıyoruz. Çünkü, "Bakanlık sayısını azaltma" adına getirilen bu "birleştirme" önerisi; her biri ülkemizin tüm ulusal ve evrensel değerlerinin korunarak kalkınması hedefinde "yaşamsal gereklilik" ... 
08 Kasım 2001 Arkitera

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kent Mobilyaları Tasarım Yarışmasına Katılım Çağrısı 
ÇİMSA ve Mimar Sinan Üniversitesi, özgün kent mobilyaları tasarımlarının yaratılması amacı ile beyaz çimento kullanılarak üretmek üzere "KENT MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI" düzenlemiştir. Yarışma profesyoneller ve öğrenciler olmak üzere iki kategoride yapılacaktır. 
08 Kasım 2001 Arkitera

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü
8 Kasım Dünya Şehircilik günü dolayısıyla Şehir Plancıları Odası 7-9 Kasim 2001 tarihleri arasında "Avrupa Birliği Süreci ve Planlama" konulu bir kongre düzenliyor. Ankara'da Tübitak Feza Gürsey Salonunda toplanacak Kongre'nin açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi Karen Fogg ve Hollanda Büyükelçisi S.I.H. Gosses de katılıp birer konuşma yapacaklar.
08 Kasım 2001 Arkitera

Tasarım Yayın Grubundan Yeni Bir Yayın Dizisi "T+MİMARLIK SERİSİ"
Tasarım Yayın Grubu Mimarlar ve mimarlik ögrencilerinin yararlanacakları yeni bir dizi yayınlamaya başladı, "T+ MIMARLIK SERISI"...
Uzun yıllardır TASARIM DERGİSİ - MUTFAK BANYO DERGİSİ ve VİLLA DEKORASYON gibi dergiler ile birçok mimarlık kitabını yayınlayan Tasarım Yayın Grubu şmdi T+ MiMARLIK SERİSİ'ni yayın hayatına kazandırdı.
T+ MIMARLIK SERİSİ ilk etapta toplam 12 kitap olarak programlandı ve ilk beş kitap yayınlanarak satışa sunuldu.
08 Kasım 2001 Arkitera

Toplu Konut İdaresi Başkanlığına atama yapıldı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına İhracat Genel Müdür Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Başbakanlık Konut Müsteşarlığında açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Toplu Konut İdaresi Başkanlığına Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY atandı.
07 Kasım 2001 İBB

Barmek Holding, Bakü Elektrik Dağıtımın 25 yıllık imtiyaz hakkını aldı
Barmek Holding, Bakü Elektrik Dağıtımın 25 yıllık imtiyaz hakkını satın aldı. Barmek Holding'den yapılan açıklamada, sözleşme gereği, yapılacak 230 milyon dolar tutarındaki yeni yatırımların Barmek'in mülkiyetinde olacağı ve yüzde 20 seviyesindeki kayıpların Barmek tarafından yüzde 11 indirileceği belirtildi.
07 Kasım 2001 Dünya

Çamurdan çimene
Namoğlu, Levent'teki toprak sahayı suni çim döşeyip etrafına tribün inşa ederek resmi müsabakaların yapılacağı dev stada dönüştürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Türkiye'de bir ilke imza atarak örnek bir projeyi hayata geçiriyor. Başkan Namoğlu, bugün saat 12.00'de temeli atılacak proje ile Levent Çilekli Tesisleri'ni örnek bir spor kompleksi haline dönüştürüp gençlerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 
07 Kasım 2001 Dünya

Rapor tartışması
Bir fabrika çevre raporu istedi. İki ayrı kurumun hazırladığı rapor birbirinden farklı çıktı. Denizli'nin ilçesi Tavas'ın Kızılcabölük Beldesi'ndeki 'İmteks Haşıl Fabrikası yetkililerinin 'çevre dostu' olduklarını kanıtlamak üzere haziran ayında yaptıkları başvuru sonunda, Makine Mühendisleri Odası'nın görevlendirdiği iki yetkili, rapor düzenledi. Tesisin çevreye zarar verecek değerler taşımadığını içeren raporun ardından, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da ölçümler yapıldı.
08 Kasım 2001 Akşam

Filli Boya kriz tanımadı
Filli Boya’nın silikon katkılı yeni ürünü AlpinaSilan, krize rağmen 8 ayda 5 bin ton sattı. “Filli Boya” markasıyla bilinen Betek Boya tarafından Avrupa Birliği’nin yeni “iç cephe boya standardı”na uygun olarak üretilen ipeksimat boya AlpinaSilan, Türk tüketicisi tarafından büyük ilgi gördü. Henüz AB ülkelerinde bile satışa sunulmadan önce Şubat ayından itibaren Türk tüketicisinin kullanımına sunulan AlpinaSilan, kriz dolayısıyla sektörün % 35 oranında küçülmesine rağmen 8 ayda 5 bin tonluk satış hacmine ulaştı. Betek Boya AŞ. yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa’daki boya teknolojisi lideri Caparol ile 1996 yılında kurulan ortaklığın ürünlerinden biri olan ipeksimat iç cephe boyası su bazlı AlpinaSilan, bileşimindeki silikon desteği sayesinde çatlama ve dökülme yapmadan uzun yıllar kullanılabiliyor.
08 Kasım 2001 Türkiye 

Erdemir rekora doymuyor
Erdemir, maliyeti düşürüp verimliliği arttırarak üretimini 135 bin 30 tondan 144 bin 450 tona çıkarttı. Böylelikle demir-çelik tarihinde yeni bir üretim rekoru kırıldı. İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Hüseyin Akgül tarafından yapılan açıklamada, “Dünya demir ve çelik sektöründe daralma yaşanırken Erdemir, planlı bir ihracat politikası izleyerek katmadeğeri yüksek ürünlerle krizden en az seviyede etkilenmeyi hedeflemiştir” dedi. Erdemir, ikinci Yüksek Fırın Zübeyde’de aylık üretim 135 bin 30 tondan 144 bin 450 tona, sıvı çelikte 268 bin 319 tondan 269 bin 796 tona ve sıcak madende de 238 bin 650 tondan 241bin 411 tona yükselerek yeni üretim rekorları kırılmış oldu.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun üçüncü konuğu Uğur Tanyeli  20 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Uğur Tanyeli buluşmasının  soruları ve yanıtlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap

Wiel Arets : Strange Bodies
by W. M. J. Arets, Stan Allen, Kim Zwarts, Bart Lootsma, Jos Bosman, Caroline Bos (Contributor), Arthur Kroker (Contributor)
Our Price: $48.00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz