reklam

Haberler
01 Kasım 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar

Leonardo Da Vinci’nin Haliç’e yapmak istediği köprü Norveç’e kısmet oldu
Köprülerin Mona Lisası’nı Haliç’te yapmak isteyen Leonardo da Vinci’nin projesine, dönemin Sultanı İkinci Beyazıt tarafından geri çevrilmesinden 500 yıl sonra Norveçliler sahip çıktı. Oslo yakınlarındaki Aas kasabasında renkli bir törenle açılışı yapılan 100 metrelik köprü bölgeye ayrı bir güzellik kattı.
YÜZYILLAR sonra projeyi gerçekleştiren Norveçliler, Leonardo’nun taştan yapılmasını tasarladığı köprü pahalıya mal olacağından, zarif ağaçlı versiyonunu 1.36 milyon dolara mal etti. Köprünün ışıklandırmasının güzelliği de gözleri kamaştırdı.
01 Kasım 2001 Milliyet

Turistleri şaşırtan yıkım
Manavgat'a bağlı Side beldesinde bir otelin 'snack-bar'ı sahil koruma bandında bulunduğu gerekçesiyle turistlerin şaşkın bakışları altında yıkıldı. Eski Side Belediye Başkanı Turgut Şen'e ait 'Defne-1 Otel'deki turistler, sahilde güneşlenirken jandarma eşliğinde karşılarına çıkan yıkım ekibi nedeniyle kısa süreli panik yaşadı.
01 Kasım 2001 Radikal

NTV Ekodiyalog'da bu akşam inşaat sektörü ele alınıyor
Ekodiyalog bu hafta, İnşaat ve Çimento sektör temsilcileri ile biraraya geliyor. Asaf Savaş Akat, Ege Cansen ve Deniz Gökçe, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Çimento İşverenleri Sendikası Temsilcileri ile Türkiye'nin ekonomik gündemini ve reel sektörün sorunlarını tartışıyorlar.Programı bu akşam NTV'de 20:10'da izleyebilirsiniz.

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim 2001 Arkitera

Sayısal Grafik: "Tasarım Verilerini Sahaya Taşıyın"
Autodesk® OnSite View 2 ile, AutoCAD® çizimlerini, sahada kullanılan Windows® CE tabanı mobil cihazlarla görüntüleyebilir, işaretleyebilir ve ölçüm yapabilirsiniz. 
31 Ekim 2001 Arkitera

Ytong 4 Milyar TL Ödüllü Öğrenci Proje Yarışması Düzenliyor
Ülkemizde güvenli, ekonomik ve sağlıklı yapılaşma için tam 38 yıldır faaliyet gösteren Türk Ytong Sanayi A.Ş., Üniversite - Sanayi işbirliğini geliştirmek, yarının mimarlarını teşvik etmek ve ülkemiz yapı kültürüne katkı sağlamak amacıyla, geleneksel Öğrenci Proje Yarışma’larının yedincisi için start verdi.
31 Ekim 2001 Arkitera

İhale Yasası Başbakanlıkta
Maliye Bakanı Sümer Oral, “Kamu İhale Kanun Tasarısı’nı imzalayarak Başbakanlığa sevk ettiğini söyledi. Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Oral, “İhale Yasası’nın en erken tarihte yürürlüğe girmesini öngörüyoruz” dedi ancak tarih belirtmedi. 
01 Kasım 2001 Türkiye

İzocam büyümeyi tutturamadı
Ciro ve kar hedeflerini tutturduklarını belirten İzocam Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, yüzde10 olarak planlanan büyümenin yüzde 1'de kalacağını ve 5 trilyon kâr planladıklarını vurguladı.İzocam Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, piyasalarda dengelerin bir ölçüde sağlandığını kaydederek, "Artık önümüzü göremiyoruz denilmemesi lazım" dedi. Yalçın, iç pazarda bir daralmanın yaşandığına dikkat çekerek, toplam satışları içinde ihracat oranının yüzde 30 olduğunu bildirdi. Devletin ihracatçıyı gözetmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, ihracatın İzocam'ın karlı bir faaliyeti olduğunu ve şirketin 1968 yılından bu yana ihracat yaptığını belirterek, "Daralmanın sırf ihracatla aşılması zor görünüyor" dedi. 
01 Kasım 2001 Finansal Forum

İzocam Çin'e açıldı
Türkiye'de ısı, su, ses ve yangın yalıtımı ürünlerinin önde gelen kuruluşlarından İzocam, Çin pazarına açıldı.Genel Müdür Ali İhsan Yalçın, İzocam'ın yılın ilk dokuz aylık döneminde 4,2 trilyon lira kâr ettiğini açıklayarak, ekonomik krize rağmen bu yılki hedeflerini yakalayacaklarını söyledi. Yalçın; İzocam'ın ihracatının da memnunluk verici olduğunu söyleyerek, "Son olarak Çin pazarına açıldık. Bu ülkeye ilk planda 1 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz." dedi.
01 Kasım 2001 Zaman

Borusan, İtalya'da boru fabrikası aldı
Türkiye'de yaşanmakta olan ekonomik kriz sonrasında şirketlerin yabancı şirketlere ucuz fiyata satılacağı konuşulurken, Borusan Holding şirketlerinden Borusan Boru, İtalya'da 10 milyon dolara otomotiv sanayii için özel boru üreten bir fabrikayı satın aldı. Borusan Boru Genel Müdürü Bülent Demircioğlu, 2. bir fabrika alımı için arayış içinde olduklarını, bu çerçevede görüşmeler yaptıklarını belirtirken, Borusan Lojistik şirketi de İtalya'da bir liman alımı için görüşmeler yapıyor. Borusan Lojistik şirketi, liman alımını gerçekleştiremezse, işletmesine, bu da olmazsa yerel bir ortakla liman işletmesi yapacak.
01 Kasım 2001 Zaman

TYD: Turizm arazisi satışı 350 milyon dolar kaynak sağlar
TYD Başkanı Köletavitoğlu, turizm yatırımcılarına arazi satışından devlete 250-350 milyon dolar kaynak sağlanacağını söyledi.Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Tavit Köletavitoğlu, turistik tesis inşa edilen hazine arazilerinin işletme sahiplerine satılması halinde devlete buradan 250-350 milyon dolarlık kaynak sağlanabileceğini bildirdi.
01 Kasım 2001 NTVMSNBC

Türkiye'nin 'mimarlığından' neden uzaklaştığını irdeleyen rapor Cumhurbaşkanı Sezer'de 
Dünya mimarlık tarihinin beşiği olan Türkiye, 3. binyılı ''bu ayrıcalığını terk ederek'' karşılıyor... Böylesi bir gerilemeye neden olan tutum ve politikalar da azalacağı yerde giderek yükseliyor... Mimarlar Odası'nın bu gidişe dur denilmesi için hazırladığı 'uyarı raporu', devletin tüm kurumlarını ilgilendirdiğinden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunuldu... Türkiye'de birçok konu için ''kötüye gidiyor'' denilse bile, bunlar hakkında ''iyidir'' diyenler de var... Dahası, gün geçtikçe azalsalar da ''umutlu'' olanlar yine birçok konuda gözlenebiliyor...
01 Kasım 2001 Cumhuriyet

2002 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi
Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, emlak vergisine esas olmak üzere 2002 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerini belirledi.Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği'nde meskenlerin yanısıra fabrika ve imalathane, bunların sosyal binaları, otel, sinema ve tiyatro binaları, hastane ve klinik binaları, banka ve sigorta binaları, benzin istasyonları, garajlar, yurt ve okullar, yüzme havuzları, banyo ve hamamlar, pazar ve fuar alanları, soğuk hava depoları, silolar, transformatör binalar ile diğer ticarethane ve işyerlerinin maliyet bedelleri, inşaatların sınıfına göre tek tek tespit edildi.
01 Kasım 2001 Dünya

Yalova “sağlıklı şehir”
Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından organize edilen “Sağlıklı Şehirler Projesi”ne Yalova da kabul ediliyor. Yalova Valisi Nihat Özgöl, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Belediye Sağlık İşleri Müdürü Metin Sabuncu’nun birlikte düzenledikleri basın toplantısında, bu proje sayesinde, Yalova’nın çağdaş dünya kenti olma yolunda önemli bir adım attığı bildirildi. Vali Özgöl, “Portekiz’in Lizbon şehrinde 3 gün süren toplantıda, 25 ülkeden 66 şehrin projeye adaylıkları görüşüldü. Projeye üye ülkelerin temsilcileri, Yalova’nın da Sağlıklı Şehirler Projesi’ne Şubat 2002’de kabul edilmesine karar verdi. Türkiye’den Eskişehir, Bartın, Ürgüp ve Yozgat da üyelik için başvurdu. Bursa ise halen bu projenin üyesi” dedi.
01 Kasım 2001 Türkiye

Yarım kalan proje
17 Ağustos depreminin ardından Adapazarı’nın yeni yerleşim alanı olarak belirlenen ve kalıcı konutların hızla yükseldiği Karaman ve Camili bölgelerinde, yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte cami eksikliği ortaya çıktı. Yaklaşık 2 bin kişinin oturduğu Karaman’da ve Ramazan ayı öncesinde konutların teslim edileceği Camili bölgesinde cami bulunmadığını belirten vatandaşlar, kara kara düşünmeye başladılar. Vatandaşlar, “Konutları teslim ettiler ancak bölgede hiç cami yok. En yakın cami bile 3 kilometre uzaklıkta bulunan Evrenköy’de. Yetkililerin bu konuya Ramazan ayı gelmeden önce çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştular. Konutların denetimini üstlenen Prokon firmasının yetkilisi Kamil Arı, kalıcı konut projesinde 2 caminin bulunduğunu, ancak bu camilerin yerinin sık sık değiştirildiğini söyleyerek, “Cami yeri kesinlik kazanmadı. Bu nedenle de inşaatına başlanmadı. Bölgede 750 aile oturuyor. Bu da yaklaşık 2 bin kişi demek. Yetkililerin bu konuya çözüm bulacaklarına inanıyoruz” dedi.
01 Kasım 2001 Türkiye

Osmaniye’de 5.2’lik deprem
Osmaniye, 5. 2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Saat 14.34’te meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi.Bazı ev ve işyerlerinin duvarlarının çatladığı depremde, panik sonucu biri çocuk 9 kişi yaralandı.
01 Kasım 2001 NTVMSNBC

Kaş’ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Antalya’nın Kaş İlçesi açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre dün akşam saat 23.00’te meydana gelen depremin merkez üssü Akdeniz’in Antalya-Kaş açıkları olarak belirlendi. İlk hesaplamalara göre, merkez üssü Kaş’ın yaklaşık 60 kilometre güneyi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 5.6 olarak ölçüldü.
01 Kasım 2001 NTVMSNBC

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz