reklam

Haberler
11 Ekim 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar

Alt kat araca üst kat çocuğa
Başkan Namoğlu, yeraltına inşa edeceği otoparkın üstünü çocuk parkı yapacak
5 ay önce Ihlamur'da katlı otopark inşaasına start veren Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu benzer bir projeyi Levent'te hayata geçirmeye hazırlanıyor. Tamamı yer altına inşa edilecek otoparkın üzerinin yeşil alan ve çocuk parkı olarak düzenleneceğini söyleyen Namoğlu, "İstanbul'da 4 aileye 1 araba, Beşiktaş'ta ise 1 aileye 3 araba düşüyor. Yani otopark ihtiyacımız hayli fazla. Açığı kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diyor.
10 Ekim 2001 Sabah

Virane yalı
Kızılay, mülkiyetinde bulunan ve bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarttı
Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle onaramadığı Üsküdar Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı yeni sahiplerince Boğaziçi'ne kazandırılması amacıyla ihale açtı. Bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 19'uncu yüzyıldan kalma yalı için Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü, 3.5 milyon dolar (yaklaşık 5.5 trilyon lira) değer biçti. 999 metrekarelik alana kurulu yalıyı almak isteyenler 21 Kasım 2001 saat 14.00'e kadar Kızılay'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Müdürlüğü'ne teklif verecek.
10 Ekim 2001 Sabah

İstanbul Metrosu Aksaray-Yenikapı Hattı Üzerinde Meydana Gelen Göçük İle İlgili Teknik Rapor Sonuçlandı
İstanbul Metrosu Aksaray - Yenikapı Hattı üzerinde 19 Eylül 2001 günü sabaha karşı saat 04.30 civarında meydana gelen göçüğün sebebiyle ilgili olarak İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan inceleme sonuçlandı. Prof. Dr. Ahmet Sağlamer, Prof. Dr. Mahir Vardar ve Prof. Dr. Erdoğan Yüzer tarafından yapılan incelemeler ve değerlendirmelerde aşağıda belirtilen sonuçlara ulaşılmıştır. • Göçük bölgesinde, tünel açımı sırasında deformasyonların hızlandığı tespit edilmemiştir. Tünel buna rağmen dayanımını ani olarak kaybetmiştir. Bu durum göçüğün malzeme yenilmesinden çok, beklenmedik bir anomali etkisiyle meydana geldiğini göstermektedir.
10 Ekim 2001 İBB

İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Yarışması Jürisinde Değişiklik
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Alsancak - Turan (Liman Bölgesi) arasındaki bölgesinin kentsel tasarımı için açılan Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın onayı ile UNESCO/UIA yarışma kuralları içinde düzenlenen  Uluslararası Fikir Yarışmasının jüri üyelerinde değişiklik olmuştur.
09 Ekim 2001 Arkitera

Mimarlar Odası Afganistan'da tehdit altında olan tarih ve kültür mirası konusunda AIA ve UIA'yı uyarıyor 
ABD ve müttefiklerinin 11 Eylül 2001'deki terörist saldırıya karşı "misilleme" olarak ve "teröristleri cezalandırma" adına Afganistan'da sürdürdükleri bombardımanda, yine "masum insanlarla" birlikte insanlığın ortak "tarih ve kültür mirası" da tehdit ve tahribat altındadır.
11 Ekim 2001 Arkitera

Türk firmalarının gözü Afganistan'da
Pakistan'da taahhüt işleri üstlenen Türk firmaları ABD operasyonunun ardından dikkatle gelişmeleri izlerken, bazı projelerin ertelenmesi gündeme geldi. ABD'nin Afganistan'a yönelik operasyonu ile gözler bu ülkeye en yakın sınır komşusu Pakistan'daki Türk firmalarına çevrilirken, bu ülkede taahhüt işi üstlenen Türk firmaları da gelişmelere kilitlendi. Pakistan'da STFA ile Tekser firmaları aktif olarak taahhüt işleri yürütüyor. Tekser İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Erkin, 150 milyon dolarlık sulama kanalı projesini tamamladıklarını, 22 Ağustos'ta açılışın Pakistan Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, 'Sözleşme gereği bir yıl orada bakım ve onarım hizmetlerini yapmamız gerekiyor. 20 milyon dolarlık teminat mektubumuz var. Aksi halde nakde çevirebilirler. Şu anda 41 Türk elemanımız orada bulunuyor. Çalışanlarımız arasında oylama yaptık. Gönüllü olarak kalıyorlar. İsteyen istediği zaman Türkiye'ye dönebilir, dedik. Büyük bir özveri gösteriyorlar' diye konuştu.
11 Ekim 2001 Finansal Forum

Dikmen Vadisi'nde 10 yıldır süregelen sorunların çözümü konusunda anlaşma 
Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Dikmen Vadisi Projesi'nde 10 yıldır devam eden anlaşmazlıkların çözümü konusunda Büyükşehir Belediyesi ile anlaştıklarını belirterek, hak sahiplerine mülklerine kavuşacakları müjdesini verdi.
10 Ekim 2001 Turk.net

550 müteahhit sorguda
Bayındırlık Bakanlığı'ndaki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan Vurgun Operasyonu kapsamında, bakanlıkla son 3 yılda iş yapan 550 müteahhidin ifadesi alınıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan Vurgun Operasyonu soruşturması kapsamı genişletilerek sürüyor. Soruşturmayı yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal, Bayındırlık Bakanlığı'ndan son 3 yıl içinde ihale alan 550 müteahhidin ifadelerine başvurulması talimatı verdi.
10 Ekim 2001 Sabah

New York'un kaybı 105 milyar dolar
New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne (DTM) düzenlenen uçak saldırısı kent bütçesini ciddi biçimde sarstı. Yetkililer, saldırı ve buna bağlı gelişmelerin maliyetinin 105 milyar doları bulacağını belirtirlerken, kent bütçesinin bu yıl 6 milyar dolar açık vereceğini bildirdiler. Bu arada New York Belediye Başkanı Rudolf Giuliani'nin, tüm bağlı kuruluşlara bir genelge yollayarak yeni personel alımlarının durdurulmasını isteyeceği bildiriliyor. DTM'ye yapılan saldırı yüzünden yaklaşık 100 binden fazla kişi işini kaybetti. ABD Başkanı George W. Bush yönetimi, saldırılardan sonra New York'a toplam 40 milyar dolar ek yardım yapılmasını kararlaştırmasına rağmen, New York Valisi George Pataki ve Belediye Başkanı Rudolf Giuliani, New York'un yeniden imarı için federal hükümetten 54 milyar dolar talep edeceklerini bildirdiler.
11 Ekim 2001Zaman

Pendik Atıksu Tüneli Hizmete Alındı
Marmara Denizi'ni kurtaracak dev çevre projelerinden "Tuzla Çevre Koruma Sistemi'nin bir halkasını teşkil eden, Maltepe, Kartal ve Pendik Sahillerinden Marmara Denizi'ne dökülen evsel ve sanayi atık sularını, Tuzla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletecek olan, Pendik Atıksu Tüneli'nin açılış merasimi, Başkan Gürtuna ve İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun iştirakleriyle yapıldı. Hizmete giren atık su tüneli Boğazın temizlenmesi yönünde önemli bir adım teşkil ediyor.
10 Ekim 2001 İBB

Pendik Aydos'ta yeni bir kent doğuyor
Pendik Aydos’ta yeni bir kent doğuyor. Temel atma töreni Başkan Gürtuna tarafından gerçekleştirilen Pendik Aydos Hilal Konutları KİPTAŞ bünyesinde uygulamaya konulan 14’üncü proje. Pendik’e, TEM Otoyoluna ve Sabiha Gökçen Havaalanına da 6.5 km, Kadıköy’e 30 km. uzaklıkta yer alan konutlara yerleşecekleri yeni bir yaşam bekliyor. Çevresindeki doğayla uyumu dikkate alınarak tasarlanan; Pendik-Aydos Hilal Konutları KİPTAŞ’ın prestij projelerinden biri.
10 Ekim 2001 İBB

Amerika’nın ‘yapı taşı’ Konsan’dan 
Softharç markası ile geliştirdiği yeni yapı kimyasalları ile inşaat sektörü içinde de yer almaya başlayan Konsan Bilgi ve Teknoloji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Amerikan yapı marketler zinciri “The Tile Shop” ile bazı ürünlerin satışı ve ABD’de üretilmesi konusunda anlaşma yaptı. Geliştirmekte olduğu yenilikçi teknolojiler sayesinde başlangıçta yalnızca Amerika’daki Tile Shop mağazalarına, daha sonra da Amerika’daki satış temsilcileri kanalıyla diğer büyük yapı market zincirlerine satış gerçekleştirecek olan Konsan Genel Müdürü Osman Arman, “Tile Shop’ın istekleri doğrultusunda çeşitli özelliklere sahip kuru harçlarda yeni teknolojiler geliştirip Tile Shop’ı daha iyi rekabet edecek konuma getirdik. Tile Shop artık Konsan’ın know-how’larını ve Softharç kimyasallarını kullanarak harçlarını paketleyecek” dedi.
11 Ekim 2001 Türkiye

Rusya'da DEPREM 7.3 
Sibirya'da Richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün, dünyanın en derin gölü olan Baykal'ın orta bölümü olduğu bildirildi. Can ve mal kaybına yol açmadığı belirtilen sarsıntının 4.5 büyüklüğünde hissedildiği Irkutsk'ta halk evlerini terk etti. Yılda 2 bin sismik hareketin gözlemlendiği bölgede, 1861'de meydana gelen depremde Baykal Gölü'nün kıyısı, birkaç metre yer değiştirmişti.
11 Ekim 2001 Akşam

İmar planı sıkıntısı! 
Bitlis Güroymak'ta yeni imar planı kapsamında kamulaştırılan bazı arsaların sahipleri tapuları almak istemedi. Güroymak'ta yeni imar uygulamaları kapsamında tapu tescili yapılan arsalar hak sahiplerine dağıtıldı. Teslim töreninde konuşan Güroymak Belediye Başkanı Burhan Yavuz, kamulaştırılan arsalar sayesinde ilçenin geleceğini çizdiklerini söyledi. İmar Kanunu uygulayarak, vatandaşlara ait arsalardan yüzde 32'lik bölümünü kamulaştırdıklarını belirten Yavuz, ilgili kanun maddesine dayanarak, bir proje geliştirdiklerini, Kümbet, Şenevler, Bağlar ve Haydar mahallelerinde 725 ayrı tapu üzerinden aynı eşitlikte olmak şartıyla, bin 240 dönüm arsayı kamulaştırdıklarını bildirdi.
11 Ekim 2001 Akşam

Bodrum suya kavuşuyor 
Bodrum'un kullanma suyu sorununa önümüzdeki turizm sezonundan önce çözüm getirilecek. Bakanlar Kurulu, Bodrum'un su sorununun önümüzdeki turizm sezonuna kadar çözümlenmesi için DSİ Genel Müdürlüğü'nü görevlendirdi. DSİ tarafından Bodrum Yarımadası ve çevresinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Yarımada'nın kullanma suyu sorununun çözümü için, kısa ve uzun vadede yapılacaklar belirlendi.
10 Ekim 2001 Turk.net

Şakir Eczacıbaşı'nın fotoğraf serüveninden bir kesit Kibele Sanat Galerisi'nde
İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde yeni sanat sezonu, ülkemizin önde gelen fotoğraf ustalarından Şakir Eczacıbaşı'nın "Kapılar/Pencereler" sergisi ile başlıyor. Sergi, 30 Kasım'a dek görülebilecek.
11 Ekim 2001 Arkitera

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

2. Yapısal Çelik Haftası

Yapısal Çelik Paneli
Eğitim Programı
Uygulama Programı
Yapısal Çelik İhtisas Fuarı
Çelik Mimari Proje Sergisi
Metal Heykel Sergisi

15-21  Ekim 2001
 İTÜ Ayazağa Kampüsü
İnşaat Fakültesi

Kitap

Mimari Eleştiri Yazıları
Alan Colquhoun
Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Yayınları / 20. Yüzyıl Uluslararası Mimarisi Dizisi
Fiyatı: 6.000.000 TL

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz