reklam

Haberler
02 Ekim 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar

Dünya Ticaret Merkezi saldırısının zararı 60 milyar dolar 
New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik saldırının New York kentine verdiği zararın 60 milyar dolar olduğu hesaplandı. Daily News Gazetesi'nin haberine göre, bu miktarın yaklaşık 25 milyarı sigorta şirketleri tarafından karşılanacak. Söz konusu ödeme, sigorta şirketlerinin şimdiye kadar yapacakları en ağır ödeme olacak. Şirketler 9 yıl önce Andrew Kasırgası'nın meydana getirdiği zararı karşılamak için 19 milyar dolar tazminat ödemişlerdi.
02 Ekim 2001 Turk.net

İstanbul Marmaray 4 yılda hazır
Tüp geçit yapımını da içine alan “Marmaray” sisteminin, yapım tarihinden itibaren en geç 4 yıl içinde işletmeye alınması bekleniyor. İstanbul’da kentiçi trafiği rahatlatmak ve uzun süreli çözüm bulmak amacıyla, Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmesi planlanan, tüp geçiti de içine alan Marmaray projesi’yle ilgili sistemlerin, yapım tarihinden itibaren en geç 4 yıl içinde işletmeye alınması öngörülüyor. Buna göre Marmaray sisteminin, planladığı gibi 2005 yılında tamamlanması bekleniyor.
01 Ekim 2001 NTVMSNBC

Barajın dibi göründü
Kuraklık nedeniyle Aydın'daki 97 milyon metreküp su hacmine sahip Topçam Barajı'nda sadece 16 milyon metreküp su kaldıAydın'daki Topçam Barajı'nda yüzde 54.3 olması gereken doluluk oranı, yüzde 16'ya düştü. Toplam 97 milyon metreküp suyun depolanabildiği barajda sadece 16 milyon metrekp su kaldı. Suyun dip seviyelerine inmesi yüzünden, barajdan Söke Ovası'na su veren kapakların kapatıldığını belirten DSİ yetkilileri, "Baraja su sağlayan havzaya 4 aydan bu yana yağış düşmedi" dediler.
02 Ekim 2001 Yeni Asır

1 Ekim  2001 - Dünya Mimarlık Günü Mimarlar Odası Bildirisi
Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü tüm ülkelerde kutlanan Dünya Mimarlık Günü için Uluslararası Mimarlar Birliği'nin (UIA) bu yıl (1Ekim 2001) yapılacak etkinliklerdeki ortak teması "Bir Kaynak Olarak Mimarlık" şeklinde belirlendi. TMMOB Mimarlar Odası olarak, bu temanın 2001 yılı Türkiye'sindeki değerlendirmesini; "Türkiye'yi mimarlıktan ve mimari birikimlerinden hızla uzaklaştıran bilim dışı ve spekülatif imar politikalarını sorgulayarak" yapıyoruz...
02 Ekim 2001 Arkitera

'İmar rantı öncelikli kaynak görülüyor' 
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Turgay Erdem, ''Türkiye'yi yönetenler, ekonomik kazanımlar için imar rantını, denetimsiz inşaat pazarını ve arsa-arazi spekülasyonunu öncelikli kaynak olarak görüyorlar'' dedi.TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Turgay Erdem, ''Türkiye'yi yönetenler, ekonomik kazanımlar için imar rantını, denetimsiz inşaat pazarını ve arsa-arazi spekülasyonunu öncelikli kaynak olarak görüyorlar'' dedi. Erdem, ''Dünya Mimarlık Günü'' dolayısıyla Teyyare Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Mimarlar Birliği'nin etkinliklerdeki ortak temayı ''Bir Kaynak Olarak Mimarlık'' olarak belirlediğini bildirdi.
02 Ekim 2001 Finansal Forum

Anıtlar kurullarına suç duyurusu
Yüksek İnşaat Teknisyeni Cevat Yaltıraklı, İstanbul Anıtlar Kurulları hakkında, tarihin, kültürün, geleneksel sanatın, yöresel mimariyi yansıtan eski eserleri yok ettiği iddiasıyla İstanbul DGM'ye suç duyurusunda bulundu.Cevat Yaltıraklı, 32 yıllık meslek hayatında tespit ettiği tarihi eserlerdeki yolsuzlukları belge ve fotoğraflarıyla destekleyerek hazırladığı 102 sayfalık suç duyurusunda, Anıtlar Kurulları'nın 'menfaat karşığı çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduklarını' öne sürüyor.
02 Ekim 2001 Zaman

Mimarlardan buruk kutlama
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Samet Karyaldız, mimarlık mesleğini bir rant kapısı olarak gören siyasetçiler yüzünden mimarlıktan ve mimari birikimlerden hızla uzaklaşıldığını savundu.Dünya Mimarlık ve Konut Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde mimarlar, mesleki sorunlarını kamuoyu ile paylaştı.
02 Ekim 2001 Zaman

Otomatik meteoroloji gözlem istasyonları alınacak
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batısındaki erken uyarı meteoroloji şebekesinin kuvvetlendirilmesi için 206 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu alacak. Genel Müdürlük, Dünya Bankası Türkiye Sel ve Deprem Acil Yardım (TEFER) Projesi kapsamında, Türkiye'nin batısındaki erken uyarı meteoroloji şebekesinin kuvvetlendirilmesi amacıyla 206 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu alımı ve kurulması için uluslararası bir ihale düzenledi.
02 Ekim 2001 Hürriyet

Yatağan santrali arıza nedeniyle kapatıldı
Yatağan Termik Santralı, arıtma tesislerinin arızalanması nedeniyle kapatıldı. Santralın baca gazı arıtma tesislerinin jeneratörünün arızalanmasıyla, ilçede ve civar köylerde havadaki kükürtdioksit oranı, normal değerlerin üzerine çıktı. Yetkililer, en fazla 200 mikrogram/metreküp olması gereken inversiyonun, 4200'lere yükselmesi üzerine harekete geçerek, santralın 3 ünitesini de kapattı. Zabıta ekipleri civar köylerde dolaşarak, vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını istedi.
02 Ekim 2001 Hürriyet

Efes antik kentinde kazı sezonu kapandı 
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Efes antik kentindeki kazı çalışmalarında sezon kapandı. Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nce yürütülen kazı çalışmalarının başkanlığını yapan Prof. Dr. Friedch Krinzinger, 15 ayrı ülkeden teknik elemanların tek amaç altında birleşerek, insanlık adına gün ışığına birşeyler çıkarabilmek için çalışmasının anlamlı olduğunu söyledi. Efes antik kentindeki kazı çalışmaları 106 yıldır sürdürülüyor.
01 Ekim 2001 Turk.net

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister

02-14 Ekim 2001,  Ankara

05-30 Kasım 2001,  Ankara

15-30 Mart 2002,  İstanbul

Nisan 2002,  İstanbul

Ekim 2002,  Ankara

Ürün Tanıtımı

A-G Limited'den Sıvı Katkı Maddesi CHEMROAD
CHEMROAD; özellikle doğal toprak ve çakıllarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir süper konsantre, sıvı katkı maddesidir. CHEMROAD böylece betonlarda süper plastikleştiriciler ne ise doğal toprak ve çakıllar için aynı şeydir.

Kitap

Mimari Eleştiri Yazıları
Alan Colquhoun
Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Yayınları / 20. Yüzyıl Uluslararası Mimarisi Dizisi
Fiyatı: 6.000.000 TL

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz