reklam

Haberler
24 Ekim 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar

Sigorta şirketi Bolu Tüneli'nin zararını ödemiyor
Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, sigorta şirketi İtalyan Generali'nin deprem sonrası Bolu Tüneli'nde meydana gelen göçükle ilgili masrafları karşılamaya yanaşmadığını, şirket hakkında 433 milyon dolarlık "rekor" bir tazminat davası açacaklarını söyledi. Deprem sonrası Bolu Tüneli'nde meydana gelen toprak göçüğünün kaldırılması ve masrafın tümüyle sigorta şirketi İtalyan Generali tarafından karşılanması amacıyla 1 yıldır sürdürülen görüşmelerin tıkanma noktasına geldiğini bildiren Yiğit, "Son aşamaya geldik. 
24 Ekim 2001 Hürriyet

Arkitera.com Diyalog'ta ünlü konukları ağırlıyor...
Yapı ve tasarım portalı Arkitera.com, "Diyalog" adını verdiği forum bölümünde sektörde adı sıkça duyulan ünlü ve başarılı konuklarını, öğrenci, akademisyen, ve sektörün profesyonelleri ile buluşturacak. Daha önce yapılan diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın olmuştu.
20 Ekim 2001 Arkitera

'Daşköprü' Forumu...
''Taşköprü'' nerededir derseniz; ''hangisi?'' yanıtını alabilirsiniz... ''Daşköprü'' denildiğinde ise o Adana 'dakidir... Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak 'ın, kendisini Adana tarihine adamış kültür danışmanı Nurettin Celmeoğlu da bu nedenle yazmış ki; ''Madem Adanalıyık, doğrusunu diyek, Daşköprü'den söz edek...'' 
Biz Adanalı olmadığımızdan, sözü yine ''Taşköprü'' diyerek sürdürelim... Celmeoğlu, araştırmaları sonucunda özetle diyor ki:
24 Ekim 2001 Cumhuriyet-Oktay Ekinci

Taksim-Şişli Arasında Yapılan Yol ve Güzergah Düzenlemesi Nedeniyle İnşaat Mühendisleri Odasından Basına ve Kamuoyuna Önemli Bir Açıklama
Taksim-Şişli arasındaki tercihli otobüs yolunun kaldırılarak, yeni bir güzergah düzenlemesinin yapılması, bu bölgeyi Dünya Ticaret Merkezinin birkaç kilometrelik enkazına dönüştürmüş bulunuyor. Bu bölgeye yolu düşen İstanbullular veya işyeri sahipleri, varmak istedikleri yere oldukça büyük bir mücadele ile ulaşabiliyorlar. Bu güzergahta yeni bir düzenlemenin yapıldığını bilmeyenlerin, ilk aklına gelecek tek bir şey varki o da, bu bölgenin boydan boya dinamitlenmiş olduğunun düşünülmesidir.
22 Ekim 2001 Arkitera

Duraklara yeni çehre
İETT tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu Clear Channel isimli Amerikan firmasına yaptırılan duraklar, belediyeye ek bir maliyet getirmedi. Yap–İşlet–Devret modeliyle yapılan durakların işletim hakkı, durakların temizliği, bakım ve onarımı 8 yıl boyunca Clear Channel firmasına ait olacak. Yapılan protokol gereği Clear Channel, bir yıl boyunca reklamlardan elde ettiği gelirin yaklaşık 1 milyon dolarını İETT'ye ödeyecek. Kriz ortamında hizmetlere devam etmenin bir yolunu bulduklarını dile getiren İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil, "Kriz bize müsaade etmese de özel teşebbüsün dinamizminden faydalanarak Yap–İşlet–Devret sistemiyle projelerimizi hayata geçiriyoruz." dedi.
24 Ekim 2001 Zaman

'Bu borulardan su içiyoruz'
Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül, içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesiyle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.Başkan Aygül, su şebekesinin 1960'lı yıllarda yapıldığını ve su borularının eskimesi sebebiyle ayda 10 milyon metreküp suyun toprağa kaçtığını belirterek, "Her sefanın, bir cefası var. Dört yıl boyunca, Manisa'nın her tarafını kazmak durumundayız. Vatandaşlarımız, bizi hoşgörüyle karşılamalı." dedi. Başkan Aygül, 4 aylık zaman diliminde 30 km.'lik alana su borusu döşendiğini ve 4 yıllık proje kapsamında 500 km.'lik yenileme çalışmasının devam edeceğini belirtti.
24 Ekim 2001 Zaman

İstanbul yeni bir akademiye kavuşuyor
İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından kurulan ''İznik İletişim Sanatları Akademisi'', 5 Kasım 2001 tarihinde öğretime başlayacak. Akademi, Kuruçeşme'de 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir binada hizmet verecek. 25'er kişilik 8 derslik, 75 kişilik bir anfi, laboratuvarlar, atölyeler, sinema-televizyon ve dijital kurgu stüdyosu, grafik çizim atölyesinin de yer aldığı akademide, 250 öğrenci öğrenim görecek. Akademide, 2 yıllık İletişim Sanatları, Tasarım ve Uygulamalı Sanatlar ile Bilgisayar Teknolojileri bölümlerinin yanı sıra, eğitim süresi 1-7 ay arasında değişen mesleki ve hobi kurs programları da yeralıyor.
24 Ekim 2001 Hürriyet

Enerjide proje zirvesi 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ile Devlet Bakanı Kemal Derviş, bugün biraraya gelecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görüşmenin ana başlığını, “enerji sektöründe finansman ve özelleştirme” konuları oluşturuyor. Bu başlık altında 29 Yap-İşlet-Devret (YİD) projesi, santrallerin işletme hakları ile enerji dağıtım işletme hakları devirleri konusunun ele alınması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre görüşmede, 29 yid projesi ile işletme hakkı devirlerinde izlenecek yönteme son şekli verilecek.
24 Ekim 2001 Türkiye

KKS Mühendislik çit sektöründe lider 
1992 yılında Kalite, Kontrol ve Sağlamlığı kendisine ilke edinerek yola çıkan KKS Mühendislik, spor salonlarından park ve bahçelere, villa ve konut çevrelerinden sanayi tesislerine, hava limanlarından askeri tesislere, klima sektöründen her türlü koruma amaçlı çit sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Asçit, Askapı ve As Makine markalarıyla tanınan KKS, estetiğin kaliteyle buluşmasına ayrıcalıklı bir imkan tanıyor.
24 Ekim 2001 Türkiye

Migros'a yıkım kararı 
4 yıl önce inşaatı başlamadan açılan dava, Migros hizmete girdikten sonra sonuçlandı 4 YIL SONRA ANTALYA'da hizmet veren 5M Migros'a yıkım kararı çıktı. Yapı ruhsatının iptaline ilişkin, henüz inşaat bile başlamadan önce dava açan Baro, Tabip Odası, Kent Gönüllüleri ve Olbia Grubu, davanın sonucunu aradan 4 yıl geçip de Migros hizmete girdikten sonra aldı. Mahkeme, Migrosla ilgili olarak, 'Fuar alanının 2. kısmındaki Migros Alışveriş Merkezi, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uygun değildir' kararı verdi.
24 Ekim 2001 Türkiye

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz