reklam

Haberler
06 Ekim 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar

Doğuş İnşaat, Fas'ta 85 milyon dolarlık otoyol ihalesi aldı 
Doğuş İnşaat, Fas'ta Asila-Tanca otoyolu uluslararası yapım ihalesini, 85 milyon dolarlık teklifle kazandı. Doğuş İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, Fas Krallığı tarafından Haziran 2001'de teklif alınan projenin yapım sözleşmesinin 1 Ekim'de Bayındırlık Bakanlığı ile imzalandığı ifade edildi. Ayrıca açıklamada, ilk kez bir Türk inşaat şirketinin Fas'ta iş aldığı bildirildi.
05 Ekim 2001 Dünya

2. Kordon'a yeni çehre
Büyük Kanal Projesi kapsamında kazılan ve ağaçları sökülen bulvar yeniden düzenleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İkinci Kordon'da yeni düzenlemeler yapılacağını ve Kordon ile bütünlüğünün sağlanacağını söyledi. Piriştina, Büyük Kanal Projesi kapsamında kazılan ve yol ortasındaki ağaçları sökülen İkinci Kordon için, yeni bir proje hazırlandığını ve çalışmalara başlandığını söyledi. İkinci Kordon'un kavşak, meydan, yeşil alan düzenlemeleri ile "çağdaş bir kimliğe" kavuşturulacağını söyleyen Piriştina, kaldırımların, yayaların rahat yürümesine olanak sağlayacak genişlikte olacağını ve Kordon'da kullanılan "andezit taşı"ndan imal edileceğini bildirdi.
06 Ekim 2001 Yeni Asır

2002 Dönemi UIA Altın Madalyon ve Ödülleri için Aday Gösterme Süreci Başladı
UIA, Üyelerini UIA Altın Madalyon ve UIA Ödüllerine aday göstermeye davet edilmektedir. Ödüller Temmuz 2002'de Berlin UIA Kongresi sırasında sunulacaktır.Herhangi bir UIA Üyesi, aday gösterdiği mimarın da UIA üyesi olması şartı ile bu sürece katılabilecektir. Aday gösterme Fransızca ya da İngilizce olarak yapılacaktır. Adayın detaylı profesyonel ve kişisel biyografisi, adayın işlerinin ve kendisinin fotoğrafları, havayolu ile en geç 15 Mart 2002 tarihinde UIA Genel Sekreterliğine ulaşacak şekilde yollanmalıdır.
05 Ekim 2001 Arkitera

Kentsel Sürdürülebilirlik Konusunda Uluslararası Fikir Yarışması Açıldı
İngiltere Hükümeti'nin Enerji Etkinliğinde En İyi Uygulamalar Programı, sürdürülebilir kalkınma ve Tasarım Danışmanlığı hizmetini tanıtmak amacıyla düzenlediği dördüncü fikir yarışmasını ilan etmiş bulunmaktadır. Bu yarışma sırası ile 2000 ve 1999 yıllarında açılmış olan 'Holistik bir Otel için Fikirler', 'Sürdürülebilir bir Okul için Fikirler" ve "Sıfır CO2 Konut ' yarışmalarının bir devamıdır.
04 Ekim 2001 Arkitera

Nuh Çimento, Avusturya'daki şirketinin tasfiyesini talep edecek 
Nuh Çimento, yüzde 50’sine sahip olduğu Avusturya'daki Act Austrian Cement Technology firmasının kapatılması ve tasfiyesi ile ilgili genel kurul yapılmasının talep edilmesine karar verdi. İMKB'den gelen şirket açıklamasında, söz konusu şirketeki yüzde 50 payın 156.09 milyar lira ettiği bildirildi.
05 Ekim 2001 Dünya

Rusya'da İstanbul Toptan Ticaret Merkezi kurulacak 
Rusya Federasyonu'nun Karadeniz'e açılan en önemli ticaret merkezlerinden Krasnodar bölgesinde İstanbul Toptan Ticaret Merkezi kurulacak. Merkez'in tanıtımı için çalışmaları yerinde incelemek üzere tekstilden inşaat malzemesine, deriden gıdaya kadar birçok sektörden ihracatçının katıldığı bir gezi düzenlendi. 2002 yılında açılması planlanan merkezde, 15 ila 48 metrekare arasında değişen 350 mağaza bulunduğu, ayrıca ürün sergilemenin yanı sıra yönetim merkezi, depo olanakları, gümrüksüz mal stoku yapılabilecek fiktif antrepo, tüm Rusya'da reklam ve tanıtım olanakları da sağlanacağı belirtildi. İstanbul Toptan Ticaret Merkezi'nin, Türkiye-Rusya arasında ticaret yapmak isteyenler için bir çekim merkezi olacağı, daha ucuza ve daha çok çeşit malın bir arada bulunmasını sağlayacağı belirtiliyor.
03 Ekim 2001 Dünya

Aksaray'da arkeoloji ve etnografya müzesi 
Aksaray'da önümüzdeki yıl açılması planlanan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde Hıristiyan ve İslam medeniyeti eserleri bir arada sergilenecek.Aksaray'da önümüzdeki yıl açılması planlanan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde Hıristiyan ve İslam medeniyeti eserleri bir arada sergilenecek. Aksaray İl Kültür Müdürü Ruhi Özkanlı, yaptığı açıklamada, Aksaray'ın tarihsel ve kültürel zenginliğe sahip önemli bir merkez olduğunu belirterek, bu zenginliğin, kurulacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile değerlendirileceğini söyledi. Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi binasının inşaatına Nisan 2001'de başlanırken, 3 kattan oluşan binanın 312 milyar liraya malolacağı tahmin ediliyor. Özkanlı, ''Bu yılın Aralık ayında bitirilmesi düşünülen 2 bin 100 metrekare kapalı alana sahip müzenin açılışını önümüzdeki yıl yapacağız'' dedi.
06 Ekim 2001 Finansal Forum

Yapı denetimi komedisi
Sakarya'da uygulamada olan yapı denetimi tepki topluyor. Marmara depreminden sonra tek katlılar hariç çok katlı yapılarda yapı denetiminin uygulanması, daha sonra tek katlıların da bu kapsama alınmasının ev yapacakların mağduriyetine sebep olduğu bildirildi.Depremde konutu yıkılan ve bu konutun arsasına tek katlı ev yapanların yapı denetimi kapsamı haricine alınması çifte standart olarak değerlendiriliyor. Yeni ev yapacak vatandaşlar "Bizim arsamız ile depremde evi yıkılan kişinin arsası yan yana. Biz de komşumuz da tek katlı ev yapacağız. Devlet bizi yapı denetimi kapsamına alırken, depremde yıkılan evinin yerine ev yapanı yapı denetimi kapsamına almıyor. Bu çifte standart değil de başka nedir?" şeklinde konuştular.
06 Ekim 2001 Zaman

Çevreyolu fiyaskosu 
2001 yılı sonuna kadar açılacağı söylenen Samsun'daki yolun inşaat çalışmalarına bile başlanmadı. 1993 yılında başlanan ve Samsun Şehir Geçişi Projesi kapsamında yer alan çevreyolunun, 2001 yılı sonuna kadar trafiğe açılacağının müjdelenmesine rağmen inşaat çalışmalarına bir türlü başlanmaması tepkilere yol açtı. MHP Samsun Milletvekili Vedat Çınaroğlu, 3 kilometre uzunluğundaki çevreyolu inşaatını yapan firmanın dış kredi bulmasına ve bu krediye Hazine'nin onay vermesine rağmen beklenen 15 milyon doların bir türlü aktarılmadığını belirtti.
06 Ekim 2001 Akşam

Taksim-Mecidiyeköy arasındaki düzenleme çalışmaları İstanbulluyu canından bezdirdi
Çalışma yöntemini ''İlkel'' olarak nitelendiren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe, dünyanın hiçbir yerinde kent merkezinde böylesine bir çalışma anlayışının mümkün olmayacağını vurguladı. Taksim-Mecidiyeköy arasındaki tercihli yolda gerçekleştirilen 1. aşama yol düzenleme çalışmaları, yurttaşı, öğrenciyi, esnafı canından bezdirdi. İnsanlar moloz yığınlarının, çalışan iş makinelerinin arasında evlerine taşınıyor. Kablolar, doğalgaz boruları, kanal bacaları açıkta duruyor. Yayaların bir taraftan diğer tarafa geçebilmelerini sağlayan hiçbir geçiş yok, çalışmaların yapıldığı alanda ticaret faaliyetleri durma noktasına geldi. Yurttaşlar tepkilerini, ''bu kaçıncı kez bozulup yapılıyor, ülke ekonomik krizdeyken bu kadar harcama lüksümüz var mı, bu ülke bu kadar zengin mi?'' diye dile getiriyor.
06 Ekim 2001 Cumhuriyet

Kuşadası'nda Kent Bilgi Bankası kuruldu 
Kuşadası Turizm Müdürlüğü, yerli ve yabancı turistlerin yararlanabileceği "Kent Bilgi Bankası" kurdu. Banka ATM'lerinde olduğu gibi dokunmatik sistemle çalışan bilgi bankasında, Türkçe, İngilizce ve Fransızca hizmet veriliyor. İlçe Turizm Müdürlüğü yetkilileri, kurdukları sistemin benzerinin İngiltere'de bulunduğunu söylediler. Yetkililer, sınırsız bilgi yükleme, silme ve değiştirme olanağına sahip Kent Bilgi Bankası'nda, Kuşadası'ndaki tüm fiyatlar, ulaşım, konaklama, acente, eczane, sağlık kuruluşları, basın büroları, resmi daireler ve yerli-yabancı turistlere gerekebilecek telefon numaraları ile diğer bilgilerin bulunduğunu ifade ettiler.
06 Ekim 2001 Akşam

Türk Demir Döküm, panel üretimini devredecek 
Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş., panel üretimini kurulacak yeni bir şirkete devrediyor. Türk Demir Döküm'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Kurumlar Vergisi Yasası'nın 38'inci maddesinde yapılan değişiklik ile üretim tesislerinin vergisiz olarak bölünebilmesine olanak veren düzenlemeye göre şirketin faaliyet konularından biri olan panel radyatör üretim tesisinin, yeni kurulacak bir şirkete ayni sermaye olarak konulması kararı alındığı bildirildi.
06 Ekim 2001 Turk.net

Kazakistan’da Winsa’dan şov 
Kazakistan’da geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen Kazbuid Fuarı’na katılan Winsa, sergilediği ürünlerle büyük ilgi gördü. Winsa’nın Kazakistan Distribütörü Too Galaksi tarafından da Winsa’nın 2002 yılına dair hedefleri masaya yatırıldı. Bu arada Winsa’nın İtalya bayileri geçen ay Rimini’de bir araya geldi. Winsa’nın İtalya distribütörü Barcevo SRL’ye bağlı olarak çalışan 28 bayiyeye, Sabancı Grubu ve Pilsa faaliyetleriyle ilgili bilgiler verildi, önümüzdeki dönemle ilgili hedefler belirlendi.
06 Ekim 2001 Türkiye

Taliban yıktı Çin yapıyor 
Taliban yönetiminin geçen yıl yıktığı dev Buda heykellerinden birinin benzeri Çin'de yapılıyor. Çinli bir girişimci, Bamiyan'daki 37 metre boyundaki Buda heykelinin benzerini yapmak için 375 taş ve oyma ustası kullanıyor. Heykelin, Buda heykellerinin yıkılmasının yıldönümü olan Mart'a kadar bitirilmesi planlanıyor. Buda heykelinin yaklaşık 600 bin dolara mal olması beklenen benzerinde, orjinalinden bazı küçük farklılıklar olabilecek. Taliban yönetimi geçen yıl, biri 51, diğeri 37 metre yükseklikteki heykelleri, dünyadan gelen yoğun tepkilere karşı yıkmakta tereddüt etmemişti.
06 Ekim 2001 Türkiye

Ekolojik Ağ toplantıları
Avrupa Konseyi'nce Tarabya Oteli'nde, Çevre Bakanlığı evsahipliğinde düzenlenen ''Özel Korumaya Değer Alanlar Üzerinde Zümrüt Ağı'nın Kurulması Uzmanlar Grubu'' ve ''Pan-Avrupa Ekolojik Ağı Geliştirme Uzmanlar Komitesi'' müşterek toplantıları sona erdi. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Avrupa Konseyi yetkililerine, büyük önem verdikleri Zümrüt Ağı çalışmalarını devam ettirmek için uluslararası mali desteğe ihtiyaçları bulunduğunu ilettiklerini bildirdi.
06 Ekim 2001 Cumhuriyet

İTO’da ‘daimi sergi’ 
İstanbul Ticaret Odası önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İlk defa gerçekleştirilen bu etkinlikte Cumhuriyet dönemi ressamlarının eserleri daimi bir sergiyle sanatseverlere sunuluyor. Türk resim sanatını bugünlere taşıyan isimlerin birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı sergi, İTO’nun Eminönü’ndeki sanat galerisinde gezilebilir.
06 Ekim 2001 Türkiye

Binbirdirek çökme tehdidi altında
Bulvar İnşaat'ın, ''restorasyon'' adı altında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sarnıcın tavanı çökme tehlikesi ile karşı karşıya. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendisine ait olan tarihi sarnıç üzerindeki parkı geri istiyor. Bulvar İnşaat'ın, Binbirdirek Sarnıcı'nda 1998 yılından beri ''restorasyon'' adı altında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sarnıcın tavanı çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan ancak Eminönü Belediyesi'nce Bulvar İnşaat'a kiralanan parkta yapılan inşaat çalışmalarına isyan eden semt sakinleri, ''Sarnıç, zaten restorasyon adı altında yürütülen çalışmalar yüzünden orijinal dokusunu kaybetti. Bulvar İnşaat, şimdi de sarnıcın üzerindeki parkı adeta gasp ederek, tarihi yapı üzerinde inşaata başladı'' dedi.
06 Ekim 2001 Cumhuriyet

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister

02-14 Ekim 2001,  Ankara

05-30 Kasım 2001,  Ankara

15-30 Mart 2002,  İstanbul

Nisan 2002,  İstanbul

Ekim 2002,  Ankara

Ürün Tanıtımı

A-G Limited'den Sıvı Katkı Maddesi CHEMROAD
CHEMROAD; özellikle doğal toprak ve çakıllarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir süper konsantre, sıvı katkı maddesidir. CHEMROAD böylece betonlarda süper plastikleştiriciler ne ise doğal toprak ve çakıllar için aynı şeydir.

Etkinlik

11. İstanbul Sanat Fuarı

Tüyap İstanbul Sergi Sarayı Tepebaşı
09 -14 Ekim 2001

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz