reklam

Haberler
29 Ekim 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar

Köprü projeleri rafa kalktı
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, İstanbul 3. Boğaziçi, Çanakkale köprüsü ile İzmit körfez geçişi projelerini de olumsuz yönde etkiledi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün daha önceki yıllarda yatırım programına alınan ancak finansman yetersizliği nedeni ile yapımı askıya alınan İstanbul ve Çanakkale köprüsü ile İzmit Körfez geçişi projeleri bu yıl yatırım programında yer almadı. İstanbul boğazına inşa edilmesi öngörülen 3. Boğaz geçişi ile Çanakkale köprüsü projelerinin bütçe dışı kaynaklardan yapılmasına sıcak bakan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün böyle bir talep gelmesi karşısında projelerin yeniden gündeme gelebileceğini belirttiler.
29 Ekim 2001 Hürriyet

Dalyan'dan kurtulan Körfez temizleniyor
Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de kaçak binalara kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, "Mavi Körfez'e az bir süre kaldı" dediler. İzmir'de İç Körfez'de yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda beton bir set oluşturan Ragıp Paşa Dalyanı'nın geçtiğimiz ekim ayında yıkılmasının ardından Körfez'in temizliğinde gözle görülür bir iyileşme gözlendi. İç ve dış körfezi ayıran engelin kaldırılmasıyla, doğal su akıntıları başladı ve Körfez rahat bir nefes aldı.
28 Ekim 2001 Yeni Asır

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim Salı Arkitera

Dağ taş bina
Türkiye'de 7.8 milyon adet bina var. Bu binaların yüzde 77'si 1970 yılından sonra yapıldı. Yüzde 57'si ise son yirmi yılda yapılan binalar. Türk halkı elindeki, avucundaki para ile bina yapıyor. Dağ taş bina doldu. Devlet İstatistik Enstitüsü 2000 yılı içinde 3.212 belediye sınırlarındaki binaları saydı. Daha önceki bina sayımı 1984 yılında yapılmış ve Türkiye'de belediye sınırları içinde 4.3 milyon bina olduğu belirlenmiş. 1984 yılından sonra 3.4 milyon yeni bina yapıldı.
28 Ekim 2001 Milliyet - Güngör Uras

Köprü projeleri dış kaynağa bağlı
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, İstanbul 3. Boğaziçi, Çanakkale köprüsü ile İzmit Körfez geçişi projelerini de olumsuz yönde etkiledi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün daha önceki yıllarda yatırım programına alınan; ancak finansman yetersizliği nedeni ile yapımı askıya alınan İstanbul ve Çanakkale köprüleri ile İzmit Körfez geçişi projeleri bu yıl yatırım programında yer almadı.
29 Ekim 2001 Zaman

Bakanlık, Tüp Geçit için Maliye ve Hazine’ye başvurdu
Ulaştırma Bakanlığı, Tüp Geçit kredisiyle ilgili, Maliye ve Hazine Müsteşarlıklarına yeniden başvuruda bulundu.İstanbul’da inşa edilmesi planlanan boğaz tüp geçişi ile banliyö hatları ve ilgili sistemlerin yapımına yönelik mühendislik kontrolörlük ihalesindeki gecikmenin Japon kredisini olumsuz yönde etkileyebileceği öne sürüldü.
28 Ekim 2001 NTVMSNBC

Blair’den Ilısu Barajı’na destek 
İngiltere’de yayımlanan The Sunday Times gazetesi, Başbakan Tony Blair’in siyasi çevrelerin yanısıra, pek çok sivil toplum kuruluşu ve basının da aralarında bulunduğu bir lobi tarafından karşı çıkılan Ilısu Barajı yatırımına verilecek destek için çabasını arttırdığını bildirdi.
29 Ekim 2001 Türkiye

Adnan Menderes büyüyecek
Vali Alaaddin Yüksel, ihtiyaca cevap veremeyen havaalanının kapasitesinin artırılması için proje hazırladıklarını söyledi. İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Adnan Menderes Havaalanı'nın ihtiyaca cevap veremediğini, kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu için bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Havaalanının dış hatlar terminalinin özellikle 3-4 uçak indiğinde ihtiyacı karşılamadığını, yolcuların bavullarını almak için uzun süre beklemek zorunda kaldığını belirten Yüksel, bu durumun özellikle turistler açısından 'olumsuzluk' olduğunu ifade etti.
29 Ekim 2001 Yeni Asır

'Deprem umarım geç gelir'
Depremin üzerinden iki yıl geçti, önümüzde bir büyük deprem tehlikesi daha var ama yapılan hazırlıklar yetersiz. Prof. Dr. Aykut Barka, depremin gelecek 30 yıl içinde olacağını söylüyor ve ekliyor: "Umarım geç gelir de hazırlıklı yakalanırız"
Deprem tehlikesini ancak biz, bilimsel bazda hem halka hem de devlete izah edebiliriz. Hükümetten hiç ses gelmiyor deyip kenara çekilmek yanlış, önümüzde açık seçik bir tehlike var.
28 Ekim 2001 Sabah

Lice mermeri dünyaya yayılıyor
Toprak Holding tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde üretilen mermerlerin ihraç edildiği ülke sayısı 25'e ulaştı. Toprak Mermer Genel Müdürü Barbaros Şatırlar, bu yıl toplam 200 bin metrekare mermer ihraç edeceklerini ve bunun tutarının 5 milyon dolar olduğunu da belirterek, ilk 10 ayda 3.5 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi.
28 Ekim 2001 Hürriyet

Tarihi kiliseler ilgi bekliyor
Gümüşhane sınırları içinde yer alan ve tarihi İpek Yolu'nun geçtiği Krom Vadisi'ndeki 300 yıllık kiliseler, yıkılıp yok olmamak için ilgi bekliyor.Gümüşhane sınırları içinde yer alan ve tarihi İpek Yolu'nun geçtiği Krom Vadisi'ndeki 300 yıllık kiliseler, yıkılıp yok olmamak için ilgi bekliyor. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkan Yardımcısı Coşkun Erüz, yaptığı açıklamada, kulüp olarak yöreye sürekli yürüyüş ve kültür gezileri düzenlediklerini, bu sırada yöre hakkında da araştırmalar yaptıklarını söyledi. Erüz, ilk çağlardan Osmanlı İmparatorluğu'nun sonlarına kadar kullanılan tarihi İpek Yolu'nun güzergahında bulunan ve en kısa yollardan biri olan Krom Vadisi'nin, uzun yıllar madencilere ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. Erüz, Hıristiyan halkın, 1920'lerdeki nüfus mübadelesine kadar yörede Hıristiyanlığı da yaşattığını ifade etti.
29 Ekim 2001 Finansal Forum

Tarihî eser hasta hizmetinde
Osmanlı sultanlarından Yıldırım Beyazıt'ın Konya'da görerek, benzerinin kurulmasını emrettiği Yıldırım Külliyesi Darüşşifa Hastanesi, aslına uygun olarak 605 yıl sonra ikinci defa tekrar açıldı.Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildikten sonra Göz Nurunu Koruma Vakfı'na kiralanan hastane, vakıf senedine uygun olarak göz hastanesi olarak hizmet verecek ve ihtiyaç sahiplerinin teşhis ve tedavi hizmetlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek. Göz Nurunu Koruma Vakfı Yıldırım Darüşşifa Göz Merkezi'nin açılışına Vakıflar Genel Müdürü Dr. Nurettin Yardımcı, Göz Nurunu Koruma Vakfı Genel Başkanı Yıldırım Nuri Giray, Bursa Valisi Ali Fuat Güven ile birlikte kalabalık davetli topluluğu katıldı.
29 Ekim 2001 Zaman

Siirt'te Türk Alman işbirliği 
ALMAN Kalkınma Bankası (KFW) ile Avrupa Yatırım Bankası ilk kez Siirt'te ortak bir projeye imza attı. Siirt'in altyapı sorununu çözüme kavuşturacak proje için Avrupa Kalkınma Bankası adına Peter Bandilla, Alman Kalkınma Bankası'ndan Dr.Christian Lütke Wöstmann ile Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp protokol imzaladı. 60 milyon mark yaklaşık 30 milyon Euro tutarındaki proje önümüzdeki günlerde start alacak.
29 Ekim 2001 Akşam

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz