reklam

Haberler
26 Ekim 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar

Akcan: İhale yasası zamanında çıkacak
Bayındırlık Bakanı Akcan, İhale Tasarısı’nın gelecek hafta imzaların bitmesi ardından Meclis’e gönderileceğini söyledi.Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, Kamu İhale Yasa Tasarısı’nın birkaç gün içinde Başbakanlık’a, gelecek hafta da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevkedileceğini söyledi. Akcan, düzenlediği basın toplantısında, “Kamu İhale Yasa Tasarısı’nın hafta başında Bakanlar Kurulu’na sunulup imzaya açılacağını, Çarşamba günkü toplantıda imzalar tamamlandıktan sonra TBMM’ye sevkedileceği söyleyebilirim” dedi.
26 Ekim 2001 NTVMSNBC

Ev çok kiralayan yok
Ekonomik krizden önce ev kiralamak büyük sorundu. Şimdi emlakçılarda ilanlar aylarca asılı kalıyor.Krizden sonra tersine göç gibi nedenlerle kiralık ev sayısı artarken, artışlar da enflasyonun gerisinde kaldı. Birçok aile daha ucuz semtlere taşındı. İstanbul'da 10 bin emlakçı kapandı. İstanbul'daki birçok bölgede evler, geçen yılın bedelinden daha ucuza kiralanıyor. Son bir yılda İstanbul'daki 25 bin emlak komisyoncusunun 10 bini kapandı.
Ekonomik krizden önce dolar üzerinden, yüksek bedellerle kiralanan gayrimenkuller, artık daha düşük ücretlerle ve Türk Lirası'yla kiraya veriliyor. Buna karşın geçen yıllara oranla İstanbul'da kiralanmayı ya da satılmayı bekleyen konut ve işyeri sayısının çok fazla olduğu belirtiliyor.
26 Ekim 2001 Radikal

Elektrokent
Monoblok yapı içinde 13 kat 2 blok halinde 4 bin 707 bağımsız işyerinden oluşan Perpa'da faaliyet gösteren Elektrokent üyelerinin en temel özelliği sosyal faaliyetlere verdikleri önem. Sektör olarak birbirimize çok bağlı bir grubuz. Üç yıl önce Ankara'da bir arkadaşımızın işi bozuldu, iflas etti. Bizler aramızda üçer, beşer milyar topladık, onu yeniden iş hayatına kazandırdık.
26 Ekim 2001 Cumhuriyet

Standard Yapı Ruhsatı Kullanılmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 81164) 
İçişleri Bakanlığından: Amaç ve Dayanak Madde 1- Bu Tebliğ, belediyelerce verilen yapı ruhsatı standardını ve bu belgenin kullanım şeklini belirlemek üzere 3152 sayılı İçişleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanmıştır.
25 Ekim 2001Arkitera

Kale Grubu'ndan Mimarlık Fakültelerine Ürün Panoları ve Öğrencilerine Yönelik Seminerler
Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde, sektörü, firmaları ve ürünleri tanıyan öğrenciler yetiştirmek ve geleceğe yatırım yapmak amacıyla Kale Grubu tarafından başlatılan bir uygulama ile üniversitelerin Mimarlık Fakültelerine ürün panoları yerleştiriliyor. İlk uygulamalarda Ürün Panoları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakülteleri Yapı Laboratuarlarına monte edildi. Bir sonraki uygulama Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.
26 Ekim 2001 Arkitera

Akcan: Yeni Kamu İhaleleri Yasa Tasarısı haftaya imzaya açılıyor / Bu kanun IMF dayatması değil, AB ile uyum yasasıdır 
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, Kamu İhaleleri Yasa Tasarısı'nın önümüzdeki hafta içinde Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacağını belirtirken, bu tasarının IMF'nin bir dayatması değil, AB ile uyum yasalarından birisi olarak kabul edilebileceğini söyledi. Akcan, itirazların ve haksızlığa uğradıklarını belirtenlerin başvurularının kısa çözülebilmesi için Kamu İhaleleri Kurulu oluşturulacağını da bildirdi.
25 Ekim 2001 Dünya

Oral: "İhale Yasası Tasarısı 1-2 gün içinde Meclis'e gider" 
Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet İhale Kanun taslağına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını ve düzenlemenin 1-2 gün içinde Başbakanlığa gönderileceğini belirtti.
25 Ekim 2001 Turk.net

Ballı ‘müteahhitlik’ karnesi kaldırılsın
Yeni İhale Yasası gündeme gelirken bir öneri
DEVLET İhale Kanunu'nun Avrupa normlarına göre uydurulması için değiştirilmesinin söz konusu olduğu bu günlerde bir müteahhit-mühendis okurumuz arayarak, ‘‘Anlattıklarımı gündeme getirirseniz bugüne kadar soyulan devletimize ve de fakir milletimize iyilik yapmış olursunuz’’ dedi. Önce şu ön bilgileri veriyor: Bilindiği gibi devlet ihalelerinde ihaleye katılabilmek için daha önce yaptığı ve bitirdiği işlere ait iş bitirme belgesi ile müteahhitlik karnesi isteniyor. Bazı ihalelerde ise sadece müteahhitlik karnesi... Müteahhitlik karnesi Bayındırlık Bakanlığı'nca iki yöntemle veriliyor:
26 Ekim 2001 Hürriyet

'Çete değil çağdaş kent kurduk'
Esenyurt Belediye Başkanı Çapan, kardeşleri ve belediye meclisi üyelerinin yargılanmasına başlandı. Çapan savunmasında, ''Başım dik, alnım açık karşınızdayım. Yargılanmak istiyorum. Bu kokuşmuş düzende karşınıza neden getirildiğim ortaya çıksın. Bu mahkemeden Esenyurt belediyeciliği ve Çapan aklanmış olarak çıkacak'' dedi.
26 Ekim 2001 Cumhuriyet

Ormanlar bitti, sıra SİT'lerde
Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ın, tarihi ve kültürel değerleri nedeniyle koruma altına alınan SİT alanlarının turizm yatırımlarına açılmasını istemesi arkeologların tepkisine yol açtı. Turizme kaynak arayışında olan Turizm Bakanı Mustafa Taşar 'ın, tarihi ve kültürel değerleri nedeniyle koruma altına alınan SİT alanlarının turizm yatırımlarına açılmasını istemesi tartışma yarattı. 
26 Ekim 2001 Cumhuriyet

Zemin muhallebi gibi
Adapazarı'nda düzenlenen bir panelde, şehrin 24 mahallesinin sıvılaşmış bir zeminde oturduğu vurgulanarak onarıma dikkat edilmesi istendi.Sakarya Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan profesörler, Adapazarı'nın zemininin bir muhallebi gibi olduğunu belirterek, zemin iyileştirilmeden bina yapılmaması ve yapılan binaların da mutlaka sağlam bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurguladılar.
26 Ekim 2001 Zaman

"1. Uluslararası Ulaştırma Forumu" başladı/ Karadeniz kara taşımacılığında işbirliği yapılacak 
"1. Uluslararası Ulaştırma Forumu"nda konuşan Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, krizi aşmada Türkiye'nin 2002 yılının, 2001 yılından daha iyi olacağını savundu. Uluslararası Ulaştırma Forumu'nun ilki, Antalya'da gerçekleştirildi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİ) işbirliğiyle Antalya Falez Otel'de tertiplenen "1. Uluslararası Ulaştırma Forumu"nda, KEİ İş Konseyi'ne üye 11 ülkenin uluslararası kara taşımacılık derneklerini tek çatı altında toplamayı öngören "Uluslararası Karadeniz Kara Taşımacılığı İşbirliği (BSEC-URTA)" projesi imzalandı.
25 Ekim 2001 Dünya

66 yıllık bacaya çevre düzenlemesi
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Ömer Yenel, Kültür Bakanlığı'nca koruma altına alınan 66 yıllık 63 metre uzunluğundaki bacanın bulunduğu yerde çevre düzenlemesi yapılacağını bildirdi.Yenel, yaptığı açıklamada, kuruma bağlı Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ndeki 66 yıllık bacanın bulunduğu yerde maden ocaklarında kullanılacak ağaç direklerinin depolandığını; burasının kasım ayında çevre düzenlemesi yapılarak park haline getirilmesinin planlandığını söyledi.
26 Ekim 2001 Zaman

Mühürlü inşaat devam ediyor
Uşak Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle durdurulan kültür merkezi inşaatına, mühürlü olmasına rağmen devam ediliyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan şantiye şefi Eyüp Öztürkmen, "İnşaat, Uşak Belediyesi tarafından durduruldu. 100 çalışanımız, şu anda beklemede ancak firma olarak bu inşaatı alırken uzun vadeli yatırımlar yaptık. Eğer inşaat mühürlü diye çalışma yapmazsak çimentolarımız, kireçlerimiz taş olur. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Zaten şu anda devletten, 200 milyar lira alacağımız var. Bir an önce ruhsat işlerinin kesinleşmesini istiyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.
26 Ekim 2001 Zaman

Ankara’daki Hitit güneşi onarıldı
Sıhhiye Meydanı‘ndaki Hitit Güneşi Anıtı, Ankara Valiliği tarafından onarıldı.Ankara Valisi Yahya Gür, yaptığı yazılı açıklamada, 1974 yılında yapılan Hitit Güneşi Anıtı‘nın metal ve taş kısımlarında yıpranma ve bozulmaların görüldüğünü, çeşitli etkilerden dolayı korozyona maruz kalan anıtta bakır levhaların beton model üzerinden ayrılarak, alt kısımlarda kopmaların tespit edildiğini anımsattı.
26 Ekim 2001 NTVMSNBC

Kampüs alanı sorun oldu
Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'nun, bir süre önce Balıkköy sırtlarında bir eğitim kampüsü yapma projesinin ilerlemesiyle birlikte arazi sahiplerine kamulaştırma duyurusu gelmesine, çiftçiler tepki gösterdi.
26 Ekim 2001 Zaman

İzmir Valisi Yüksel, jeotermal enerjide dev bir adım attıklarını söyledi
Valilik, Büyükşehir, Balçova ve Narlıdere belediyelerinin ortak olacağı şirket, konutları ayda 15-20 milyon liraya ısıtacak İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Balçova Termal Tesisleri'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'la ortak jeotermal şirketi kuracaklarını açıkladı. Yüksel, İzmir'in jeotermal enerjiyle ısınması için dev bir adım attıklarını, vatandaşın aylık 15-20 milyona ısınacağını söyledi.
26 Ekim 2001 Yeni Asır

Medrese çiftlik oldu!
516 yıllık Davutpaşa Medresesi, "Diyabet Teşhis ve Tedavi Merkezi" yapılamayınca çevre sakinlerinin hayvanlarına barınak haline geldi.Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Fatih'teki 516 yıllık Davutpaşa Medresesi, çevrede oturanların kümes hayvanlarını besledikleri barınak haline geldi.Alınan bilgiye göre, Osmanlı Sadrazamı Davut Paşa'nın, Cerrahpaşa Semti'nde 1485 yılında yaptırdığı medrese, 1997 yılında Fatih Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilip içinde "Diyabet Teşhis ve Tedavi Merkezi" yapılması için Türkiye Diyabet Vakfı'na tahsis edildi.
26 Ekim 2001 Zaman

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz