reklam

Haberler
05 Ekim 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar

İzmir'de sanal deprem tatbikatı
Senaryoya göre saat 10.00'da Karşıyaka'da meydana gelen ve 15 saniye süren 6 şiddetindeki depremde, tüm birimler Valiliğin emirlerini bir bir uyguladı. Doğal afet hazırlık çalışmaları kapsamında dün İzmir'de bir deprem senaryosu uygulandı. Valilik Kriz Merkezi'nden yönetilen ve sanal ortamda gerçekleştirilen senaryoya göre saat 10.00'da Karşıyaka Bölgesi'nde 6 şiddetinin üstünde 15 saniye süren bir deprem meydana geldi. Saat 12.00'ye kadar devam eden tatbikatta tüm birimler en kısa sürede kriz merkezinden verilen emirleri alarak hareket geçti.
05 Ekim 2001 Yeni Asır

Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Gaziantep’deki Mühendis ve İnşaatçılara Beton Sempozyumu
Dayanıklı ve güvenli yapılar inşa edilmesi için standardtlara uygun, yüksek kalitede betonların kullanılması ve doğru beton uygulamalarının yaygınlaşması amacıyla, Türkiye çapında uyarı ve bilgilendirme sempozyumları düzenleyen Türkiye Hazır Beton Birliği, bu etkinliklerinden bir yenisini 12 Ekim ’de Gaziantep’de gerçekleştiriyor.
05 Ekim 2001 Arkitera

2002 Dönemi UIA Altın Madalyon ve Ödülleri için Aday Gösterme Süreci Başladı
UIA, Üyelerini UIA Altın Madalyon ve UIA Ödüllerine aday göstermeye davet edilmektedir. Ödüller Temmuz 2002'de Berlin UIA Kongresi sırasında sunulacaktır.Herhangi bir UIA Üyesi, aday gösterdiği mimarın da UIA üyesi olması şartı ile bu sürece katılabilecektir. Aday gösterme Fransızca ya da İngilizce olarak yapılacaktır. Adayın detaylı profesyonel ve kişisel biyografisi, adayın işlerinin ve kendisinin fotoğrafları, havayolu ile en geç 15 Mart 2002 tarihinde UIA Genel Sekreterliğine ulaşacak şekilde yollanmalıdır.
05 Ekim 2001 Arkitera

Kentsel Sürdürülebilirlik Konusunda Uluslararası Fikir Yarışması Açıldı
İngiltere Hükümeti'nin Enerji Etkinliğinde En İyi Uygulamalar Programı, sürdürülebilir kalkınma ve Tasarım Danışmanlığı hizmetini tanıtmak amacıyla düzenlediği dördüncü fikir yarışmasını ilan etmiş bulunmaktadır. Bu yarışma sırası ile 2000 ve 1999 yıllarında açılmış olan 'Holistik bir Otel için Fikirler', 'Sürdürülebilir bir Okul için Fikirler" ve "Sıfır CO2 Konut ' yarışmalarının bir devamıdır.
04 Ekim 2001 Arkitera

Yapısal Çelik Haftası
Türk Yapısal Çelik Derneği, 15- 21 Ekim 2001 tarihleri arasında düzenlediği Yapısal Çelik Haftası'nda  eğitim programları, uygulama programları, yapısal çelik paneli, Çelik Yapılar 2001 İhtisas Fuarı, çelik mimari proje ve metal heykel sergisi ile çok yoğun bir hafta düzenledi. 
03 Ekim 2001 Arkitera

Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırının New York'a maliyeti 105 milyar dolar 
New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik olarak 11 Eylül'de gerçekleştirilen saldırının kent ekonomisine maliyetinin 105 milyar doları bulacağı hatta geçeceği bildirildi.    
05 Ekim 2001 Turk.net

Lafarge: Türkiye kendi yolunu belirlemeli
Dünyanın en büyük yapı malzemeleri şirketlerinden Lafarge’ın Başkanı Betrand Collomb, Türkiye’nin sorunların çözümünde, kendi yolunu belirlemesi gerektiğini söyledi. Collomb, rekabetçi yapının Türkiye’de Lafarge’ı zorladığını da belirtti. İnşaat malzemelerinde dünya liderleri arasında yer alan Lafarge Grubu Başkanı Betrand Collomb, her ülkenin kendine has özellikleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin de sorunlarının çözümü için kendi yolunu belirlemesi gerektiğini söyledi. Collomb, düzenlediği basın toplantısında, 1833’te kurulan ve 75 ülkede 85 bin kişinin çalıştığı grubun yıllık cirosunun 12.2 milyar Euro olduğunu söyledi.
05 Ekim 2001 NTVMSNBC

İhale Yasası değişiyor
Bayındırlık Bakanı Akcan, İhale Yasası'nın değiştirilmesi için bir tasarı hazırlattı. AB'nin olumlu görüş verdiği tasarının, aralık ayında yasalaşması hedefleniyor.Koray Aydın'ın istifasından sonra Bayındırlık Bakanlığı koltuğuna oturan MHP'li Abdülkadir Akcan, yolsuzluk ve suiistimallerin ana kaynağı görülen Devlet İhale Yasası'nı değiştirmek için kolları sıvadı. Akcan, göreve gelir gelmez ihale mevzuatı üzerinde başlattığı çalışmayı tamamladı. İhale Yasası'nı yeniden düzenleyen bir yasa tasarısı taslağı hazırlayan Akcan, önümüzdeki salı günü ANAP'lı Maliye Bakanı Sümer Oral ile bir araya gelecek.
05 Ekim 2001 Zaman 

Diyarbakır’a 77 km’lik kanalizasyon
Diyarbakır’da, Avrupa Yatırım Bankası’ndan alınan 27 milyon marklık kredi ile projelendirilen 77 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon şebekesinin yapımına başlandı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürü Nadir Bingöl, kentin altyapı sorununu gidermek amacıyla Suriçi Beldesi ile Feritköşk, Dicle, Cumhuriyet, Aziziye, 450 Evler ve Huzurevleri mahallelerini kapsayan yeni bir kanalizasyon şebekesinin yapımına başladıklarını söyledi.
05 Ekim 2001 NTVMSNBC 

Trabzona Yeni İmar Planı
Trabzon Belediyesi yeni imar planı çalışması yapılacağından dolayı ruhsat ve imar durumu işlemlerini geçici olarak durdurdu.Yaklaşık 6 ay sürecek yeni imar planı süresince imar planı çalışmalarını etkilememesi için bu kararın alındığını belirten Belediye İmar Müdürü Cengiz Çolak, "Yeni imar planı çalışması 16 Ekim'de ihale edilecek. Bu tarihten sonra imar durumu ve ruhsat verme işlemleri durdurulacak. Planlama çalışmasıyla ilgili olarak kamuoyundan her kesiminin görüşü alınmış olup bilgilendirme, değerlendirme toplantıları yapılmıştır. Yeni imar planı şehrin önümüzdeki 10 -15 yılına ışık tutacak ve istikamet verecektir." dedi.
05 Ekim 2001 Zaman

Beyşehir Gölü can çekişiyor 
Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir, başta kuraklık ve aşırı derecede su çekilmesi yüzünden can çekişmeye başladı. Göl, son 10 yıl içerisinde 2 milyar metreküp su kaybına uğrarken, böyle devam etmesi halinde de 10 yıl içerisinde kurumayla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, gölün kurtulabilmesi için Konya Ovası Projesi kapsamında olan Gembos tünelinin bitirilmesinin şart olduğunu belirtti.
05 Ekim 2001 Akşam

Erzurum'a yeni kriz merkezi kuruluyor 
Erzurum'da, afet anında kriz merkezi olarak kullanılacak bağımsız bir bina yapılacak. Vali Derya Kadıoğlu, Valilik binasının 3. katında bulunan Kriz Merkezi'nin büyük bir deprem anında kullanılamama ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.
04 Ekim 2001 Turk.net

Eczacıbaşı'nın "kapılar-pencereler" fotoğraf sergisi açıldı 
Fotoğraf sanatçısı Şakir Eczacıbaşı'nın fotoğraf çalışmalarından oluşan "Kapılar-Pencereler" adlı sergisi açıldı. İş Bankası Kibele Sanat Galerisi'indeki serginin açılışında eserleri hakkında bilgi veren Şakir Eczacıbaşı, 35. kişisel sergisine ismini veren "kapı ve pencereler"in kendisini çok etkilediğini söyledi.
04 Ekim 2001 Turk.net

7. Uluslararası İstanbul Bienali Sanatseverlere Rehberli Turlar Sunuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği 7. Uluslararası İstanbul Bienali sergileri kapılarını İstanbullu sanatseverlere 22 Eylül'de açtı. Peki Bienal'in size rehberli tur olanakları sağladığını da biliyor muydunuz? Bienal için özel eğitim almış profesyonel rehberler, sanatseverlere 7. Uluslararası İstanbul Bienali'nin konsepti olan "Egokaç"ı derinlemesine incelemeyi teklif ediyorlar. Yaklaşık iki saat süreli turlar, Aya İrini Müzesi ve Darphane-i Amire'deki sanat eserlerini kapsıyor. 
04 Ekim 2001 Arkitera

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar Clemens Holzmeister

02-14 Ekim 2001,  Ankara

05-30 Kasım 2001,  Ankara

15-30 Mart 2002,  İstanbul

Nisan 2002,  İstanbul

Ekim 2002,  Ankara

Ürün Tanıtımı

A-G Limited'den Sıvı Katkı Maddesi CHEMROAD
CHEMROAD; özellikle doğal toprak ve çakıllarda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir süper konsantre, sıvı katkı maddesidir. CHEMROAD böylece betonlarda süper plastikleştiriciler ne ise doğal toprak ve çakıllar için aynı şeydir.

Etkinlik

11. İstanbul Sanat Fuarı

Tüyap İstanbul Sergi Sarayı Tepebaşı
09 -14 Ekim 2001

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz