reklam

Haberler
18 Ekim 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güneydoğu Avrupa Şehirler ve Bölgeleri Forumu'na ev sahipliği yapıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi işbirliğiyle, 02-03 Kasım 2001 tarihleri arasında “Güney Doğu Avrupa Şehirleri ve Bölgeleri Forumu”na evsahipliği yapacak. Forum’da, yurtiçi ve yurtdışından gelecek ilgili bakan ve üst düzey devlet yetkilileri, Avrupa Konseyi ve alt birim temsilcileri, belediye başkanları, akademisyenler, dernek ve vakıf temsilcileri Güney Doğu Avrupa şehirleri ve bölgeleri arasındaki sorunları ve işbirliği yöntemlerini müzakere edecekler.
17 Ekim 2001  İBB

Birgi'de kalıcı kazanımlar
Mimar Sinan Üniversitesi'nin 1998'den bu yana her yaz Birgi'de düzenlediği ''yaz okulu'' çalışmaları sonucunda eski evler restore edilmeye başlandı, yeni projeler tamamlandı, kültürel mirasın envanteri çıkartıldı ve caddeler, meydanlar, parklar, duvarlar heykeller ve resimlerle donatıldı... Yıllarını sanatına ve Birgi 'sine adayan ressam Emin Başaranbilek , bu yıl artık ''heykel galerisine'' dönüşen Kuleli Lokantası 'nın bahçesindeki ''doğal taş figüre'' merakla bakan Birgiliye soruyor:
18 Ekim 2001 Cumhuriyet- Oktay Ekinci

Gökkafes'e adımımı atmayacağım
Taksim'de yeni açılan Ritz - Carlton Oteli'ndeki aktivitelerle ilgili olarak son dönemde davet üzerine davet geliyor.
Önce sinemanın açılışı. Ardından mağaza açılışları. Son olarak da çoğu kadın gazetecinin kolay kolay reddedemeyeceği bir çağrı: 10 - 31 Ekim tarihleri arasında bize uygun bir gün ve saatte ücretsiz cilt bakımı, yüz temizliği ve makyaj yaptırabilirmişiz bu lüks otelde. Tabii bu arada oteli de gezdireceklerini küçük bir ayrıntı olarak not düşmüşler.
18 Ekim 2001 Milliyet- Meral Tamer

Bir Güneş Uygarlığı Yaratma Doğrultusunda Bütüncül Bir Enerji Politikasının Getirilmesi
Anadolu çağlar boyu, değişik uygarlıklara beşik olmuş, bağrında yaşayan tüm insan topluluklarına her türlü doğal kaynağı ve zenginliği cömertçe sunmuş su ve güneş ülkesidir. İnsanlığa, çevreyi kirleten, doğal ve kültürel değerleri yok eden, fosil yakıta dayalı bir "uygarlığa" alternatif kirletmeyen ve tükenmeyen enerjilere ve tüm enerji kaynaklarının anası GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI bir GÜNEŞ UYGARLIĞI yaratabilecek tüm olanaklara sahiptir.
15 Ekim 2001 Arkitera

İnşaatı yarım kalan 250 bin konut var
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, yapımı kooperatifler tarafından gerçekleştirilmekte olan 250 binin üzerindeki konutun inşaatının kriz nedeniyle yarım kaldığını söyledi. Egekent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Ege-Koop) Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Şubat krizinin ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatçılığı durma noktasına getirdiğini belirterek, konut kooperatiflerinin içine düştükleri darboğazı kolay kolay aşamayacaklarını bildirdi.
18 Ekim 2001 NTVMSNBC

Adı büyük kendi cılız
İddialı bir ad taşıyan, büyük isimleri kapsayan fakat kendisi cılız, eksik ve özensiz bir sergiye örnek arayanlar, Topkapı Sarayı'nın ahırlarında devam eden 'Modern Türk' sergisini görsün! 'Modern Türk' sergisi, 1950-2000 arasındaki Türk resim ve heykelini kapsıyor. Sergide çok sayıda sanatçı, yapıtlarıyla görsellik alanında nasıl bir serüven yaşadığımızı bize göstermeye çalışıyor. Ama bu birçok nedenden ötürü yarım kalmış, başarılmamış bir iş! Her şeyden önce sayısız teknik soru ve sorun var orta yerde. Bu sanatçılar neden seçilmiş? Dönemlerini belirleyecek kadar önemli olan onca sanatçı sergide niçin yer almıyor? Sanatçıların sıralanış mantığını açıklayan en küçük bir iz neden yok?
18 Ekim 2001 Radikal - Hasan Bülent Kahraman

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

2. Yapısal Çelik Haftası

Yapısal Çelik Paneli
Eğitim Programı
Uygulama Programı
Yapısal Çelik İhtisas Fuarı
Çelik Mimari Proje Sergisi
Metal Heykel Sergisi

15-21  Ekim 2001
 İTÜ Ayazağa Kampüsü
İnşaat Fakültesi

Kitap

Mimari Eleştiri Yazıları
Alan Colquhoun
Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Yayınları / 20. Yüzyıl Uluslararası Mimarisi Dizisi
Fiyatı: 6.000.000 TL

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz