reklam

Haberler
27 Ekim 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar

İstanbul trafiğine geniş soluk
Yapımı tamamlanan 63 kavşaktan sonra İstanbul'a 40 yeni kavşak daha... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından İstanbul genelinde yapılan yeni kavşak etüd ve analizi çalışmaları sonucunda belirlenen 40 kavşaktan öncelikli olan 23 tanesinin proje ihalesine çıkıldı. Bunlardan 17'sinin projesi tamamlanarak inşaat ihale aşamasına getirildi. Kalan 6 adedinin proje çalışmaları sürerken, ikinci önceliğe sahip kavşakların da proje ihalelerine çıkılması için dosya hazırlıklarına başlandı.
26 Ekim 2001 İBB

Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Güzel Sanatlar Galerisi 
Ankara'da Kültür Bakanlığı tarafından, TCDD'nin eski hangar binalarının restorasyonu ve yeniden düzenlenmesi ve ek binların yapımı ile, gerçekleştirilecek olan Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Güzel Sanatlar Galerisi inşaatı Baki Yapı Firması tarafından üstlenmiştir. Binanın inşaatı 2001 yılı başında başlamış olup, 2003 yılı Temmuz ayında tamamlanması planlanmaktadır.
27 Ekim 2001Arkitera (Kaynak: İzocam Haber Bülteni)

"2. Üniversiteler Arası Yalıtım Yarışması" 
İzocam, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yalıtım sektörünü tanıtmak ve bu yönde ihtisaslaşmalarını teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlattığı Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması'nın bu yıl ikincisini düzenliyor. İzocam tarafından gelenekselleştirilmesi amaçlanan "2. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması"nın bu yılki konusu: "Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu". Üniversitelerin Makina Mühendisliği, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin son sınıflarından 1'er kişi olmak üzere toplam 3 öğrenciden oluşan ekiplerin katılacağı yarışmaya son başvuru tarihi 19 Kasım 2001'dir.
27 Ekim 2001 Arkitera

Hükümet inşaat sektörünü canlandırıyor
Reel sektördeki kan kaybına çare arayan hükümet, inşaat sektörünü canlandırmak için harekete geçti. Bu çerçevede hükümet, bedeli, proje bitimi sonrasında alınmak üzere kamu arazilerini konut yapımına açmayı hedefliyor. İllerden kamu arazilerinin dökümünü isteyen hükümet, belirlenecek arazileri, konut için uygulanabilir proje sunan müteahhit, kooperatif ve özel kurumlara verecek. Satış esnasında arazi bedelinin alınmaması, Hazine'ye sıcak para girişi sağlamayacağı ve arazi yağmasına zemin hazırlayacağı endişesine yol açarken Devlet Bakanı Faruk Bal , projenin ''gecekondulaşmayı önleyeceğini ve ucuz konut üretimi sağlayacağını'' öne sürdü.
27 Ekim 2001 Cumhuriyet

Standard Yapı Ruhsatı Kullanılmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 81164) 
İçişleri Bakanlığından: Amaç ve Dayanak Madde 1- Bu Tebliğ, belediyelerce verilen yapı ruhsatı standardını ve bu belgenin kullanım şeklini belirlemek üzere 3152 sayılı İçişleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanmıştır.
25 Ekim 2001Arkitera

4 tip ihale yöntemi
Liderler zirvesinde görüşüldükten sonra haftaya Bakanlar Kurulu'ndan çıkması beklenen İhale Yasa taslağıyla ilgili yürürlük tarihi ve bazı ihalelerin yabancılara açılması için AB'ye giriş koşulunun getirilmesi gibi konularda tartışmalar sürüyor. Uzlaşmaya varılan taslağa göre, 4 tip kamu ihale yöntemi getiriliyor. Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan , yeni yasanın tüm devlet ihalelerini kapsayacağını savundu. 
27 Ekim 2001 Cumhuriyet

İhale yasası polemiğini sürüyor / Akcan: İhale yasasını birilerinin engellediği imajı yaratılıyor 
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan ile Devlet Bakanı Kemal Derviş arasındaki ihale yasası polemiği sürüyor. Akcan, bugün Sakarya Valisi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Derviş'in ihale yasası hakkında 'çalışılmıyormuş' gibi bir açıklama yaparak, birilerinin yasayı engellemeye çalıştığı imajını vermek istediğini ileri sürdü. Akcan, konu hakkında şunları söyledi:
26 Ekim 2001 Dünya

Kale Grubu'ndan Mimarlık Fakültelerine Ürün Panoları ve Öğrencilerine Yönelik Seminerler
Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde, sektörü, firmaları ve ürünleri tanıyan öğrenciler yetiştirmek ve geleceğe yatırım yapmak amacıyla Kale Grubu tarafından başlatılan bir uygulama ile üniversitelerin Mimarlık Fakültelerine ürün panoları yerleştiriliyor. İlk uygulamalarda Ürün Panoları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakülteleri Yapı Laboratuarlarına monte edildi. Bir sonraki uygulama Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.
26 Ekim 2001 Arkitera

'Kimmiş engel olmaya çalışanlar?'
Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, kendilerinin Devlet İhale Yasası ile ilgili çalıştıklarını bilmeden, 'çalışılmıyormuş' gibi açıklama yaptığını belirterek, birilerinin yasayı engellemeye çalıştığı imajının verilmek istendiğini söyledi.
Bakan Akcan, kalıcı konut inşaatlarında incelemede bulunmak üzere geldiği Adapazarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
27 Ekim 2001 Radikal

Kanada’dan ithal ev
Kemerburgaz'da 50 dönümlük Çeşmeler Vadisi üzerine kurulan 65 villalık ahşap evlerin yüzde 80 malzemesi Kanada'dan ithal ediliyor. Üç farmlı tipte tasarlanan evlerde hiç beton malzeme kullanılmamış. Evler ahşap tayışıcı sistemle yapılmış. Solo, düet ve trio olmak üzere üç farklı tipte tasarlanan villalar 300-800 bin dolar arasında fiyatla satılıyor.
27 Ekim 2001 Hürriyet

Yarısı tasalanmadı
Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı için düzenlenen toplantıya 32 belediyeden sadece 15'i katıldı. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde taslak halinde gündeme getirilmeyi bekleyen Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'yla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Mevcut haliyle yasalaşması halinde belediyelerin elini kolunu bağlayacağı, yeni maddi imkansızlıklar içine sürükleyeceği belirtilen taslakta yapılması gereken değişikliklerin gündeme taşınmasını amaçlayan toplantıya İstanbul'daki 32 belediyeden sadece 15 başkan vekilinin katılması şaşkınlık yarattı.
26 Ekim 2001 Sabah

Büyükşehir kaçak binayı yine yıktı
Ragıp Paşa Dalyanı'nın karşısında Süraş firmasına ait kaçak yapı, Büyükşehir Belediyesi'nce yıktırıldı. Firmaya ait kaçak bir bina 1 yıl önce de durdurulmuştu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Süraş Firması'nın hiçbir yasal gerekçeye dayanmadan inşaat girişimlerini sürdürdüğü belirtilerek şöyle denildi:
27 Ekim 2001 Yeni Asır

İzmir'e 7 bin büyük ağaç
Yılın büyük bölümünü güneşli geçiren, şehir merkezinde gölge yapacak büyük ağaçlardan yoksun olan İzmir, bu talihsizliğinden kurtuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar Bahçeler Müdürlüğü, İzmir'e büyük ağaçlar dikmek için hazırlıklara başladı. Büyükşehir Belediye Encümeni önümüzdeki günlerde toplam 7 bin ağaç için yaklaşık 1.3 trilyon liralık ihaleye çıkacak. İhalesi tamamlanır tamamlanmaz, şehir merkezine dikilecek bu ağaçların gölgesinde piknik yapma imkanı bile olacak.
27 Ekim 2001 Yeni Asır

SİT'ler turizm yatırımına göz dikiyor
Turizm Bakanı Mustafa Taşar , doğal SİT alanlarına ilişkin değerlendirmelerin bilimsel kıstaslara dayanmadığını ileri sürerek ''SİT alanları gelip turizm yatırım alanlarının üzerine oturmakta ve turizm yatırımlarına göz dikmektedir'' dedi. Kültür Bakanlığı ise 1. derecedeki arkeolojik SİT alanlarına turistik tesis yapılmasının ''kabul edilemeyeceğini'' bildirdi.
27 Ekim 2001 Cumhuriyet

Dalyan'dan kurtulan Körfez temizleniyor
Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de kaçak binalara kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, "Mavi Körfez'e az bir süre kaldı" dediler. İzmir'de İç Körfez'de yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda beton bir set oluşturan Ragıp Paşa Dalyanı'nın geçtiğimiz ekim ayında yıkılmasının ardından Körfez'in temizliğinde gözle görülür bir iyileşme gözlendi. İç ve dış körfezi ayıran engelin kaldırılmasıyla, doğal su akıntıları başladı ve Körfez rahat bir nefes aldı.
27 Ekim 2001 Yeni Asır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmaları yayalara rahat nefes aldırıyor.
Taşıt Trafiği yanında, insanlara da öncelik verilerek yaya yolları yapılıyor. Bazı cadde ve sokaklar tamamen taşıt trafiğine kapatılarak yayalaştırılırken bazılarında geniş kaldırım düzenlemeleri yapılarak daha güvenli bir trafik düzeni sağlanıyor. Yeni yapılan park ve bahçelerde de uzurı yürüyüş yollan inşa ediliyor. Daha önce Eminönü ve Eyüp ilçelerinde bitirilen yayalaştırma çalışmalarına ek olarak, devam Eyüp ve Nuruosmaniye bölgesi yayalaştırma çalışmaları devam ediyor.
26 Ekim 2001 İBB

Kabataş-Taksim füniküler sisteminin ihalesi 22 Kasım'da yapılıyor
“Kabataş-Taksim Füniküler Sistemi İnşaatı ve Elektro-Mekanik İşler İnşaatı” işi için teklif alma suretiyle ihaleye çıkıldı. Firma veya Firma Gruplarının teklif verebileceği proje kapsamında yapılacak işler yaklaşık uzunluğu 520 m. olan delme tünel ile iki adet yeraltı istasyonundan oluşuyor. Teknik Şartname, Tasarım Kriterleri ve Avan Proje esasları dahilinde yaptırılacak olan “Kabataş-Taksim Füniküler Sistemi İnşaatı ve Elektro-Mekanik İşler İnşaatı” İhale Kapsamına Dahil İşler şunlar :...
26 Ekim 2001 İBB

'Umudumuz Köy-Kent' 
Dev projenin hızla ilerlediği yörenin halkı geleceğe yönelik büyük umutlar besliyor. ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde, 2 Eylül 2000 tarihinde başlayan 'Köy-Kent Projesi' ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, yörede sosyal ve ekonomik yönden olumlu değişimler yaşanmaya başladığı bildirildi. Mesudiye Kaymakamı Şafak Basa, projenin, yörenin ekonomik ve sosyal yaşamında büyük değişimler başlattığına işaret etti.
27 Ekim 2001 Akşam

Tetra Pak, geleceğin tasarımcılarını arıyor 
Ambalaj sektörünün önde gelen üreticilerinden Tetra Pak, düzenlediği ambalaj tasarım yarışmasıyla genç tasarımcıları ödüllendirecek. Üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleriyle yüksekokul öğrencilerinin katılabileceği "Geleceğin Ambalaj Tasarımcıları Ödülü" yarışmasının, "süt", "meyve suyu, nektar ve meyveli içecekler" ile "gıda" olmak üzere üç kategoride düzenleneceği bildirildi.
26 Ekim 2001 Dünya

Tuz Gölü ihalede
Çevre Bakanı Fevzi Aytekin , İspanya'dan sağlanan 72 milyon dolar kredili Tuz Gölü Entegre Çevre Projesi'nin hayata geçirilmesi için bir-iki ay içinde uluslararası ihaleye çıkılacağını bildirdi.
27 Ekim 2001 Cumhuriyet

Tarihi mendrese tavuk çiftliği oldu
Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Davutpaşa Medresesi, ilgisizlik nedeniyle her geçen gün harabeleşiyor. Çevrede oturanların kümes hayvanlarını besledikleri barınak haline gelen medreseyi diyabet tedavi merkezine dönüştürmek için geliştirdikleri projeyi imkansızlıklar nedeniyle hayata geçiremediklerini söyleyen Diyabet Vakfı Genel Müdürü İsmail Gerçek, "İçler acısı haline üzülüyoruz ancak elimizden de birşey gelmiyor. İlgili kuruluşlar bu tükenişe seyirci kalmamalı' diyor.
26 Ekim 2001 Sabah

Adapazarı yeniden... 
Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) tarafından düzenlenen “Sakarya’nın Yeniden Yapılanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel Adapazarı Abasıyanık Sanat Merkezi’nde yapıldı. Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Ergin Altımtay, Prof. Dr. Sadettin Öktem, Prof. Dr. Akın Önalp ve Mimar Sema Ergönül’ün konuşmacı olarak katıldığı paneli Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sinan Çileli, Vali Yardımcısı Mehmet Hamurcu, ATSO Başkanı Erol Öztürk, Emniyet Müdürü Muammer Öz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Cengiz Albayrak, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.
27 Ekim 2001 Türkiye

İstanbul Boğazı'na yeni kılavuz istasyonu 
Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Arıkan, İstanbul Boğazı'nın ekosistem içindeki yapısı nedeniyle dünyanın en riskli su yolu olduğunu belirterek, "Boğaz'da kılavuz kaptan almak, buradan risksiz geçmenin ön koşuludur" dedi.
26 Ekim 2001 Turk.net

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz