reklam

Haberler
25 Ekim 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar

En değerli arazi!
Hazine'nin satışına karar verdiği İstanbul'daki araziler arasında en değerli olanı 384 bin metrekare alanda ve 70 trilyon lira değerinde. Hazine'ye gelir sağlamak amacıyla satılacak olan arazilerden İstanbul'da bulunan 12'sinin değeri belirlendi. İstanbul'daki en pahalı arazi, Şişli Ayazağa TEM Otoyolu'nun kenarında bulunan 384 metrekarelik arazi. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait olan arazinin takdir edilen değeri ise 70 trilyon lira. Değer Tespit Komisyonu, 12 ayrı alandan oluşan 636 bin 833 metrekarelik hazine arazileri için toplam 91 trilyon 990 milyar liralık değer biçti.
24 Ekim 2001Sabah

İstanbul'un zemini sağlam
Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü’nün 2 yıl süren çalışması sonuçlandı. İstanbul'un zemin haritası tamamlandı. Alüvyonlu ve dolgulu bölgelerle dere yatakları dışında İstanbul'un zemini sağlam. Gürtuna, saha çalışmaları yürütülerek 1/5000 ölçekli jeoloji haritalarının oluşturulduğunu belirterek, eşzamanlı olarak tüm mevcut çalışmaların tarandığını ve bunun sonucunda "yerleşime uygun", "yerleşime önlemli uygun", "ayrıntılı jeoteknik etüt gerektiren" ve "yerleşime uygun olmayan" alanların belirlendiğini de bildirdi.
24 Ekim 2001 İBB

Yapı ruhsatı standardı belirlendi / Belediyeler TS 8737 nolu belgeyi kullanacak
Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatı standardı ve bu belgenin kullanım şekli belirlendi. Konuyla ilgili tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hazırlanan yeni tebliğe göre belediyeler, yılbaşından itibaren yeni yapı inşaası, eski yapılara kat ilavesi, tadilat, foseptik, bahçe duvarı, istinat duvarı gibi inşaatlara başlanılması için, Türk Standardları Enstitüsü tarafından yeniden hazırlanan TS 8737 nolu yapı ruhsatı belgesini kullanacak.
24 Ekim 2001 Dünya

Yapı sektörü İzmir'de buluşuyor
Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Yapı'2001 İzmir Fuarı 1 Kasım 2001 Perşembe günü İzmir Kültürpark Fuar alanında başlayacak. 4 Kasım 2001 tarihine kadar sürecek olan fuara yaklaşık 150 firma katılacak.
24 Ekim 2001 Dünya

İç Mimari & Dekorasyon Fuarı 1 Kasım’da başlıyor
Türkiye’de butik tarzı çalışan, tüm ithalatçı ve üretici firmaların katılımı ile gerçekleşen İç Mimari ve Dekorasyon 2001 Fuarı, 1 Kasım 2001’de başlıyor. Dekorasyon malzemelerinden tüm mobilya çeşitlerine, seramikten, mutfak ve banyo ünitelerine, granitten parke ve halıya, aydınlatmadan ev tekstiline kadar geniş bir yelpazede, alternatifler sunan İç Mimari ve Dekorasyon 2001 Fuarı, Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center’da gerçekleşecek fuar 1 Kasım - 4 Kasım 2001 tarihleri arısında her gün saat 11.00 - 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
25 Ekim 2001Milliyet

Tüzmen: İhracatta gizli kahramanı inşaat sektörü / Türkiye doğum sancısı çekiyor
Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, müteahhitlik sektörünün ihracat içindeki payının 1.5 milyar doları bulduğunu belirterek, "inşaat sektörü, dış ticaretteki gizli kahramınımız" dedi. Tüzmen, Dünya İnşaat Dergisi ve TİM-SE'nin ortaklaşa düzenlediği, "Küresel rekabet için inşaat sektöründe yeniden yapılanma" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük pazarların ortasında, çok önemli bir coğrafi konumda bulunduğunu söyledi...
24 Ekim 2001 Dünya

Yeni krizimiz İhale Yasası
IMF, Türkiye ziyareti için ihale yasasının Meclis'e sunulmasını bekliyor. Ancak iktidar seçim yatırımlarınının bu en büyük kozundan vazgeçemediği için tasarı gecikiyor ve 3 milyar dolar serbest bırakılmıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), 10'uncu Gözden Geçirme sürecini sonuçlandıracak ziyaretinin başlaması için Devlet İhale Yasası Tasarısı konusunda ciddi bir adım atıldığını görmek istiyor. IMF gayriresmi görüşmelerde Türkiye'ye, bu tasarının en azından Meclis'e sunulmuş olmasını istediğini bildirdi. IMF, tasarının yasalaşması konusunda aceleci olmadığını, bu işlemin kasım ve aralık aylarını kapsayan 11'inci Gözden Geçirme sürecinde olabileceğini Türkiye'ye bildirdi. IMF'nin bu tasarı Meclis'e sunulmadan ziyaret tarihini belirlemeyeceği ifade ediliyor.
25 Ekim 2001 Finansal Forum

İstanbul'un prestij caddesi 
Süs havuzlan, yeşil alanlar ve geniş yürüme yollarıyla sayılı gezi alanlarından biri olacak caddede çalışmalar hızla ilerliyor. Taksim-Mecidiyeköy-Maslak ana cadde ve çevre düzenleme inşaatlarının 1. aşamasında çalışmalar ilerliyor. Özellikle insanların ön planda tutulduğu bir gezi ve dinlenme alanı olarak projelendirilen Taksim-Mecidiyeköy yolunun bir kısmı asfaltlanarak trafiğe açıldı, diğer kısımda altyapı çalışmaları sürüyor.
24 Ekim 2001 İBB

Göçmen Konutları göçtü göçecek
İkitelli'deki Göçmen Konutları bakımsızlıktan dökülüyor. Bulgaristan'dan göç etmek zorunda kalan soydaşlar için yapılan ve 1998'de teslim edilen konutların yarısına yakınının boş olduğunu söyleyen site yönetim kurulu başkanı Serdar Ankaralı, "Devlet bu işe el koysun. Aidatlar ödenmiyor. Yasak olmasına rağmen bazı dairelerde kiracılar oturuyor" diyor.
24 Ekim 2001Sabah

Bebek Parkı ve çınarlar hayata döndürülüyor
Tarihi doğayı yeniden canlandırma çalışmalarını sürdüren İstanbul B. Belediyesi Tarihi Çınar ağaçlarını ve kentin önemli parklarını yaşama yeniden döndürüyor. "Tarihi Çınar ağaçlarının, hayata döndürülmesi ve Bebek Parkı'nın yeniden düzenlenmesi" münasebetiyle düzenlenecek olan tören 24 Ekim Çarşamba günü Bebek Parkı'nda yapılıyor. Başkan Gürtuna'nın da katılacağı tören saat 11.30'da sahil yolu üzerinde bulunan Bebek Parkı'nda
24 Ekim 2001 İBB

Nemrut'a 100 bin dolar destek
Akbank ve Amerikan Express Bank, dünya tarihsel miras listesinde bulunan Nemrut'un kurtarılması için Dünya Anıtlar Fonu'nun yürüttüğü 'Nemrut Konservasyon Projesi' ne, 100 bin dolar katkı sağlayacak. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı, Türkiye'nin kültürel ve sosyal sorunlarının ekonomik kriz nedeniyle 'tatile girmediğini' belirterek böyle bir dönemde kültürel mirasın korunmasının önemine işaret etti. Çulhacı, Kommagene Krallığı tarafından geleceğe armağan edilen Nemrut'un, acil tedbir alınmaması halinde yok olacağını kaydederek Uluslararası Nemrut Vakfı'nın bölgede 10 yıldır inceleme yaptığını anımsattı. Bu vakfın, Kültür Bakanlığı'nın denetiminde Nemrut'un korunması amacıyla hazırlanan 'Nemrut Konservasyon Projesi' ni Dünya Anıtlar Fonu'na verdiğini ifade eden Çulhacı, Akbank ile 5 yıldır finans işbirliği yaptıkları Amerikan Express'in, bu projeye ortak ve eşit katkı sağlama kararı aldığını söyledi.
25 Ekim 2001 Cumhuriyet

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz