reklam

Haberler
31 Ekim 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar

Bakü-Ceyhan inşaatı yaza başlıyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Hazar Enerji Kaynakları Özel Danışmanı Büyükelçi Steven Mann, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yaptığı konuşmada Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı projesi ile ilgili şirketler konsorsiyumun halen ayrıntılı mühendislik çalışmalarının ortasında olduğunu belirterek "Finansman onayı ve inşaat işlerinin başlangıcının gelecek yaz olmasını bekliyoruz" dedi.
31 Ekim 2001 Hürriyet

İnşaat maliyetleri yüzde 62 arttı
Bina inşaatı maliyetleri, yılın 3. döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 arttı. Devlet İstatistik Enstitüsü‘nden (DİE) yapılan açıklamaya göre, bu yılın üçüncü döneminde, bir önceki yıla göre maliyet endeksindeki artış, ana gruplar itibariyle işçilik endeksinde yüzde 44.4, makine endeksinde yüzde 57.3 ve malzeme endeksinde de yüzde 73.9 oranında gerçekleşti.
31 Ekim 2001 NTVMSNBC

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim 2001 Arkitera

Sayısal Grafik: "Tasarım Verilerini Sahaya Taşıyın"
Autodesk® OnSite View 2 ile, AutoCAD® çizimlerini, sahada kullanılan Windows® CE tabanı mobil cihazlarla görüntüleyebilir, işaretleyebilir ve ölçüm yapabilirsiniz. 
31 Ekim 2001 Arkitera

Ytong 4 Milyar TL Ödüllü Öğrenci Proje Yarışması Düzenliyor
Ülkemizde güvenli, ekonomik ve sağlıklı yapılaşma için tam 38 yıldır faaliyet gösteren Türk Ytong Sanayi A.Ş., Üniversite - Sanayi işbirliğini geliştirmek, yarının mimarlarını teşvik etmek ve ülkemiz yapı kültürüne katkı sağlamak amacıyla, geleneksel Öğrenci Proje Yarışma’larının yedincisi için start verdi.
31 Ekim 2001 Arkitera

Çimentoda KDV yüzde 18'den yüzde 20'ye yükselsin
Avrupa'nın en büyük üreticisi konumunda olan Türkiye çimento sektörü temsilcileri, vergi kayıbının azalması ve piyasanın canlanması için verginin yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu. KDV'nin çimentoda yüzde 20'ye çıkabileceğini belirten temsilciler, hazır betonda indirim istediler.
31 Ekim 2001 Cumhuriyet

Türkiye'nin çimentosu betonu
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve Türkiye Çimento İşverenleri Sendikası (TÇİS) tarafından düzenlenen müşterek toplantı nedeniyle iki gün boyunca Marmaris'teydik.Türkiye'nin bu en köklü sanayi kolunun temsilcileri, eskileri ve yenileriyle, artık tümüyle 'özelleşmiş' bir sektör olarak kendilerinin ve ülke ekonomisinin sorunlarını tartıştılar.Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur ve diğer kuruluş temsilcileri yanında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan da yetkililerin katıldığı toplantılarda, ülkenin en büyük çimento grupları OYAK, Sabancı, SET, Batıçim, Çimentaş, ve diğerleri öncelikli meselenin 'toplumsal moral' olduğu noktasında birleştiler.
31 Ekim 2001 Finansal Forum

Türkiye, UNESCO Konseyi’nde..
 PARİS-Türkiye, merkezi Paris’te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 58 üyeli Yürütme Konseyi’ne seçildi. Paris’te devam eden UNESCO Genel Konferansı’nda, Yürütme Konseyi’nde görev sürelerinin tamamlanması nedeniyle Batı Grubu’ndan boşalan 4 üyeliğe, Türkiye 149, Almanya 151, İzlanda 148 ve İngiltere 143 oy alarak seçildi. Yürütme Konseyi, UNESCO’nun icra organı olarak görev yapıyor ve bu uluslararası kuruluşta önemli kararların alınmasında rol oynuyor.
31 Ekim 2001 Türkiye

Bayat boya tartışması büyüyor 
MESA Toplu Konut Şirketi, TBMM çokkatlı milletvekili lojmanlarında bayat boya kullanılmadığını, boya hasarlarının kullanımdan kaynaklandığını açıkladı. Gazetemizde yer alan haberimiz üzerine MESA Toplu Konut Şirketi: “Firmamız tarafından inşa edilen TBMM Milletvekili çokkatli lojman binaları,1997 yılı sohbahar aylarından itibaren milletvekilleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
31 Ekim 2001 Türkiye

İnatlar Kurulu
Restorasyon imkanı bulunmayan ve yıkılma tehlikesi yaşayan eski binalara Anıtlar Kurulu'nun izin vermemesi yüzünden el sürülemiyor
Fatih Belediye Başkanı Albayrak: Bitişiğinde çocukların oynadığı bu binalara mutlaka müdahale edilmesi gerekiyor. Ancak elimiz-kolumuz bağlı. Sahipsiz kaldığı için çürümeye terkedilen, yıkılma tehlikesi yaşayan eski binalar, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun bağlayıcı kararları yüzünden her geçen gün daha da büyüyen bir soruna dönüşüyor. Restore edilemediği için yok olmaya yüz tutan binaları yıkıp arazilerini değerlendirmek isteyen belediyeler, Anıtlar Kurulu engeline takılıyor. 
30 Ekim 2001Sabah

Metro'ya ihale
İzmir ulaşımında büyük rahatlama sağlayacak Aliağa ile Menderes arasındaki 80 kilometrelik demiryolu hattının Metro standartlarına yükseltilmesi projesi ihale aşamasına geldi. DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) ile YPK'nın (Yüksek Planlama Kurulu) onayladığı İzmir Metrosu'nun yeni bölüm inşaatı için müşavirlik ihalesine çıkılması kararı, yarın yapılacak Büyükşehir Belediye Encümeni'nde alınacak. Böylece Metro'nun inşaatının başlaması için resmen düğmeye basılmış olacak
31 Ekim 2001 Yeni Asır

'Şok'ların ardındaki ittifak...
Bizim, 1999'daki ''deprem şoku'' nun ardından söylediğimizi, dünya 11 Eylül ' deki ''terör şoku'' ndan bu yana yineliyor: ''Artık, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!..'' Bizi ve dünyayı böylesine ''radikal'' bir beklentiye iten her iki ''şokun'' da temelinde, hiç kuşkusuz ''umulmadık'' sonuçlar yatıyor...
31 Ekim 2001 Cumhuriyet

Müze yenilendi
Türkiye’nin ilk sanal müzesi olarak iki yıl önce hizmete başlayan Eczacıbaşı Sanal Müzesi yenilenerek, eskisinden çok daha zengin bir içerik ve görsellikle ziyarete açıldı. Sanal müzede yeni sergilerin yanı sıra, video-söyleşi köşesi, oyun-bulmaca köşesi gibi ilginç bölümler de yer alıyor. Teknik altyapısı da geliştirilen, bu sayede erişim ve site içerisinde hareket olanağı kolaylaştırılan müze, www.sanalmuze.org adresinde ziyaret edilebiliyor.
31 Ekim 2001 Türkiye

Kaş’ta 5,6 büyüklüğünde deprem 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre saat 23.00’te meydana gelen depremin merkez üssü Akdeniz’in Antalya-Kaş açıkları olarak belirlendi. İlk hesaplamalara göre, merkez üssü Kaş’ın yaklaşık 60 kilometre güneyi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 5.6 olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 32,4 km olarak belirlendi.
31 Ekim 2001 Turk.net

Büyük yıkım başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarihi surların çevresindeki 280 kaçak işyerini yıkmaya başlıyor PROTOKOL İMZALANDI DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, tarihi surların çevresindeki 280 kaçak işyerini yıkma kararı aldı. 'Dünya Kültür Mirası' adayı olan surların çevresindeki 280 kaçak işyerini yıkma kararı aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Abdullah Sevinç, tarihi surların onarımı ve restorasyonu için geçen yıl Diyarbakır Valiliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile protokol imzaladıklarını hatırlattı.
31 Ekim 2001 Akşam

'Neues Bauen 1930-1939'
 Mimari fotoğrafçı Irmel Kamp-Bandau'nun 'Neues Bauen 1930-1939' adlı fotoğraf sergisi, Alman Kültür Merkezi'nde 7 Kasım'dan itibaren görülebilecek. 23 Kasım'a dek açık kalacak sergide, Bandau'nun, Tel Aviv mimarisini 1930-39 yılları arasında etkileyen, 'Neues Bauen' akımının tüm mimari formlarının uygulandığı yerleşim bölgelerinde gerçekleştirdiği fotoğraf çalışmaları yer alacak. Bandau'nun çalışmaları Nazi Almanyası'ndan kaçan mülteciler arasında bulunan mimar ve mühendislerin Tel Aviv mimarisi üzerinde bıraktığı izleri belgeleyici nitelikte.
31 Ekim 2001 Cumhuriyet

Sürmene'deki Memiş Ağa Konağı restore ediliyor 
Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde özgün mimarisiyle dikkati çeken, ancak kaderine terk edilen Memiş Ağa Konağı, valilik tarafından restore ediliyor.
30 Ekim 2001 Turk.net

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz