reklam

Haberler
30 Ekim 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar

İstanbul'da bir mimari 'yıldız'ı
Ünlü Hollandalı modernist mimar ve eğitimci Wiel Arets, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin davetlisi olarak istanbul'da bir konferans verecek. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık ve Mavi Jeans'in katkılarıyla gerçekleşecek olan konferansın başlığı 'Multiplicity' şeklinde belirlendi. Etkinlik, 12 Kasım 2001 günü, saat 13.30'da Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.
30 Ekim 2001 Radikal

Sağlıkta dev atılım
Son devlet hastanesinin 14 yıl önce açıldığı İstanbul'da, bu yılın sonuna kadar 3 yeni sağlık tesisi hizmete giriyor, 2002'de 5 yeni hastanenin temeli atılıyor.. Sağlık alanında gerçekleştirilecek yatırımlarla ilgili olarak SABAH'a açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Osman Karaaslan, bu yıl sonuna kadar 3 hastanenin açılışını yapacaklarını, önümüzdeki yıl içinde de 5 yeni sağlık kuruluşunun temelini atacaklarını söyledi. 
29 Ekim 2001 Sabah

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim Salı Arkitera

Alfapanel ile ekonomik yapılar
2002 yılında piyasaya süreceği yeni ürünü Alfapanel ile gerek yurtiçi gerekse yurtdışı pazarda iddialı bir atılım yapmayı planlayan Alfaçelik, krize rağmen yatırımlarını sürdürüyor. 1996 yılından bugüne inşaat sektörü içinde çelik binalar konusunda birçok ilke imza atan Alfaçelik, yeni ürünü Alfapanel ile verimli ve ekonomik yapılar üretmeyi mümkün hale getirecek. Şirketin, 2002 yılıyla birlikte pazara süreceği yeni ürünü Alfapanel Bileşik Döşeme Paneli, 13 farklı tipiyle piyasaya girecek.
30 Ekim 2001 Finansal Forum

Projeler tam gaz
Ekonomik durgunluğa rağmen İzmir'de güzel şeyler oluyor. Büyükşehir yatırımlarını artırırken, bütçesi de trilyonlarca fazla verdi. Son olarak Metro'ya Aliağa-Menderes hattı için onay çıkması moralleri iyice yükseltti. Ülkemizde ekonomik kriz yüzünden yerel yönetimler felç olurken, İzmir'de kriz ve parasızlık yüzünden hiç bir yatırım iptal edilmedi. İzmir Körfezi'nin çehresini değiştiren Büyük Kanal Projesi'nden Kordonboyu'nun düzenlenmesine, Melez Deltası ve 52 derenin ıslahından, ulaşımda bütünlük projesine kadar, Büyükşehir Belediyesi çok sayıda yatırıma imza attı.
30 Ekim 2001 Yeni Asır

Oda ve borsa üyelerinin geciken aidatlarına af
1 milyon 300 bin üyenin odalar ve borsalara geciken aidat faizi olarak 40.8 trilyon borcu var. Yeni düzenlemeyle borçlar 2 yıla yayılarak 4 eşit taksite bölündü. Türkiye'de bir milyon 300 bin üyesi bulunan oda ve borsaların, üyelerden alacağı aidatın sadece gecikme faizinin 40 trilyon lira olduğu belirtildi. Oda ve borsa üyeleri, yeni bir düzenlemeyle geciken aidatlarını faizsiz ve taksitle ödeyebilecek. Buna göre üyelerin oda ve borsalara ödemekle yükümlü oldukları aidatlardan geciken borç asılları 2 yıla yayılarak faizsiz 4 eşit taksitle tahsil edilecek. Dört yıldan fazla aidat borcu olan ve bunun tahsili için yasal yollara başvurulan ancak adreslerinde bulunamayan faaliyet dışı üyeler ise borçları affedilerek üyelikten çıkarılacak.
29 Ekim 2001 Sabah

İstanbul'u çok başlılık tüketiyor
Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, Karayolları, Valilik, Devlet Demir Yolları gibi 8 kurumun İstanbul'un planlamasında söz sahibi olduğunu belirterek, "Bu çok başlılık kenti kemirip tüketiyor. Hızlı planlama yapılamadığı için kaçak yapılaşmanın önüne geçilemiyor" diyor. Plan yapma yetkisinin Büyükşehir'de toplanması gerektiğini söyleyen komisyon üyeleri, keşmekeşliğin bu yolla çözülebileceğini kaydediyor. Çok başlığının en çarpıcı şekilde "Boğaz'a 3'üncü köprü" projesinde görüldüğünü ifade eden komisyon, "Büyükşehir bu projeye karşı çıkmasına rağmen Hükümet ve Karayolları gerçekleşmesi için bastırıyor. 3'üncü köprünün inşaası halinde yapılaşma kuzeye kayacak, ormanlar ile su havzaları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. 
29 Ekim 2001 Sabah

BursaRay'da dev adım 
BURSA'da 546 milyon marka mal olacak olan BursaRay, eğitim seferlerine başladı. Bursa Küçüksanayi Sitesi'ndeki BursaRay İstasyonu önünde düzenlenen açılış törenine Devlet Bakanı Recep Önal da katıldı. Açılış kurdelasını kesen Devlet Bakanı Recep Önal, toplu ulaşım konusunda önemli adımlar atıldığını, diğer alt yapı sorunları konusunda da hızlı çalışmalar sürdürüldüğünü söyledi.
30 Ekim 2001 Akşam

Tarih direniyor Krom Vadisi'nde bulunan 300 yıllık tarihi binalar, ilgisizliğe rağmen yıkılmadan ayakta duruyor
GÜMÜŞHANE sınırları içinde yer alan ve tarihi İpek Yolu'nun geçtiği Krom Vadisi'ndeki 300 yıllık kiliseler, yıkılıp yok olmamak için ilgi bekliyor. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkan Yardımcısı Coşkun Erüz, vadinin, uzun yıllar madencilere ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri olduğunu belirtti.
30 Ekim 2001 Akşam

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz