reklam

Haberler
17 Ekim 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar

Sığacık Yat Limanı, SİT engelini aştı
Temeli 5 yıl önce atılan ve yüzde 70’i tamamlanan Sığacık Yat Limanı’nda, duba sistemli rıhtım yapılması koşuluyla çalışmalara yeniden başlandı
Seferihisar Kaymakamı Adem Yılmaz, tamamlandığında 450 yat kapasiteye sahip olacak limanın yörenin çehresini değiştireceğini, yöre halkı için yeni istihdam olanağı yaratacağını belirtti.
17 Ekim 2001 NTVMSNBC

Kadın Efendi Çeşmesi Yenilendi
Yılların üzerinde oluşturduğu tahribat silindi. Unilever ev temizlik ürünlerinden Cif tarafından restorasyonu tamamlanan Beşiktaş'taki tarihî çeşme, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna tarafından törenle açıldı.Araç trafiğinin sebep olduğu is ve kalker kirlenmesine maruz kalan, bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan 92 yıllık Kadın Efendi Çeşmesi, Cif tarafından tarihî ve kültürel değerine uygun şekilde restore edilerek açıldı
16 Ekim 2001 İBB

Bir Güneş Uygarlığı Yaratma Doğrultusunda Bütüncül Bir Enerji Politikasının Getirilmesi
Anadolu çağlar boyu, değişik uygarlıklara beşik olmuş, bağrında yaşayan tüm insan topluluklarına her türlü doğal kaynağı ve zenginliği cömertçe sunmuş su ve güneş ülkesidir. İnsanlığa, çevreyi kirleten, doğal ve kültürel değerleri yok eden, fosil yakıta dayalı bir "uygarlığa" alternatif kirletmeyen ve tükenmeyen enerjilere ve tüm enerji kaynaklarının anası GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI bir GÜNEŞ UYGARLIĞI yaratabilecek tüm olanaklara sahiptir.
15 Ekim 2001 Arkitera

Cumhuriyet'in 'Mahallesi'
Bir aydır ''ısrar'' lar var...
Birincisi, ''Cumhuriyet Mahallesi'' sakinlerinden...
Prof. Dr. Uğur Tanyeli 'nin Arredamento'daki yazdıklarını duydukça; ''Evlerimiz ayrı parsellerde ama mahallemizde ortak bir karakter oluşsun diye bu proje birlikteliğini benimsedik...'' diyorlar ve ekliyorlar; ''Bize nasıl sürü diyebilir; lütfen yanıtsız bırakmayalım...''
17 Ekim 2001 Cumhuriyet - Oktay Ekinci

Devlet İhale Yasası sil baştan
2002'de yasalaşırsa 2004'te yürürlüğe girecek olan Kamu İhale Yasa Tasarısı Taslağı'na göre ticari veya sınai yapıdaki kuruluşlardan piyasa koşullarında faaliyet gösterenlere bu yasa hükümlerinin uygulanmaması öngörülüyor. İhale kurulunun nasıl oluşturulacağını siyasilere bırakan taslakta, kamu ihaleleri yabancılara bırakılırken, eşik değerlerin altındaki ihalelere yalnızca yerli firmaların katılması öngörülüyor.
17 Ekim 2001 Cumhuriyet

İngiliz hükümeti: "Afganistan'ın yeniden inşası 10 yıl sürer" 
İngiliz hükümeti, Afganistan harekatının hedeflerine ilişkin hükümet raporunda, mevcut savaş bittikten sonra Afganistan'ın yeniden inşasının 10 yıl alabileceğini açıkladı.
16 Ekim 2001 Turk.net

Topkapı Sarayı’nın ihtişamı evlerimizde
Çanakkale Seramik-Kalebodur, Osmanlı sanatını tüm görkemiyle yaşatan Topkapı Sarayı’nın ihtişamını farklı bir yorumla günümüz mekanlarına taşıyor. Osmanlı Topkapı Serisi’nin granit seramek yer karoları, antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen bir efekt, duvar karoları ise farklı doku ve desenlerle zevkli bir zerafet içinde sunuluyor.
17 Ekim 2001 Türkiye

Ytong’tan ödüllü proje yarışması 
Ülkemizde 38 yıldır faaliyet gösteren Türk Ytong Sanayi A.Ş., üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, yarının mimarlarını teşvik etmek ve ülkemiz yapı kültürüne katkı sağlamak amacıyla geleneksel Öğrenci Proje Yarışmaları’nın yedincisi için start verdi. Yarışma sonucu dereceye girenlere toplam 4 milyar TL tutarında nakit para ödülü verilecek.
17 Ekim 2001 Türkiye

Araziler satışta 
Hazine arazilerinin satışının hızlandırılmasına ilişkin düzenleme çerçevesinde, ilk partide satışa sunulacak 71 parça araziye, en az 165.6 trilyon lira değer biçildi. Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kamu hizmeti için gerekli olmayan veya kamu hizmetinin yürütülmesi amacıyla kamu kuruluşlarına tahsisli olup da, tahsis amacında kullanılmayan Hazine’ye ait taşınmaz malların satılarak, ekonomiye kazandırılması işlemine devam ediliyor.
17 Ekim 2001 Türkiye

Türk Henkel de kriz dinlemedi
Türk Henkel Kimya Sanayii A.Ş, 15 yıldır servis verdiği yapı kimyasalları alanında üretim yapacak ikinci tesisini Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde hizmete açtı. Yaklaşık 2 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 10 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen tesisin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Türk Henkel Kimya Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Can Paker, yaşanan süreçte tesisin hem maddi, hem de moral açıdan isabetli bir yatırım olduğunu ifade etti. Paker, 'Türk Henkel, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların geçici olduğuna ve ülkenin geleceğine inanıyor' dedi.
17 Ekim 2001 Akşam

Kaçak villalara mühür 
Son bir yıl içinde Antalya ve ilçelerindeki yaylalarda kaçak yapılan bin civarında villa mühürlendi. DENETİM SONUCU... ANTALYA Bayındırlık İl Müdürü Coşkun Elmas yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde gerçekleştirilen denetim ve incelemeler sonucunda, merkez Kuzdere, Geyikbayırı, Çağlarca, Dereköy, Hacımehmetler bölgeleri ile ilçelerdeki yaylalarda yapılan bin civarında villanın kaçak olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Kaçak villaların da mühürlendiği kaydedildi.
17 Ekim 2001 Akşam

GATAB'tan rekor yatırım 
KEMER'de bulunan Güney Antalya Turizm Geliştirme Birliği'nin (GATAB), 1999-2004 dönemi için planladığı 43 yatırım programının 41'inin gerçekleştirildiği bildirildi. GATAB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu dönemde çöp fabrikasının revizyonu yapıldı ve Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisi için planlanan kapasite artırımı gerçekleştirildi. Ayrıca, iki derin deniz deşarjı yapıldı ve bunun için 50 kilometre boru döşendi.
17 Ekim 2001 Akşam

Kolektör inşaatına ilk kazma
İzmit'i sel sularından kurtaracak olan kolektör inşaatına nihayet başlandı. Anıtpark mevkii Kocaeli Üniversitesi karşısı eski demiryolu güzergahından başlanan kolektör inşaatının ilk kazması vurulurken, çalışmaların 2-3 ay içinde bitirileceği belirtildi.
17 Ekim 2001 Zaman

Kale de krize takıldı
Kültür Bakanı İstemihan Talay, tarihi Erzurum Kalesi'nin etrafının açılmasında kullanılacak kamulaştırma bedelinin bu yıl gönderilemeyeceğini söyledi.İncelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Kültür Bakanı İstemihan Talay, tarihi Erzurum Kalesi'nin etrafının açılması için yapılan proje için bu yıl yalnızca 100 milyar lira ödenek bulunduğunu, kriz sebebiyle kamulaştırma ödeneklerinin kesildiğini söyledi. Vilayeti ziyaretinde Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun bu yöndeki isteğini cevaplandıran Bakan Talay, ancak eldeki 100 milyar lira ile kamulaştırma yapılabileceğini kaydetti.
17 Ekim 2001 Zaman

Kuşcenneti kurudu 
Binlerce kuşun barındığı Manyas Kuşcenneti Gölü kuraklık yüzünden kururken, balıkçıların kayıkları suları çekilen çorak topraklara saplandı. Dünyaca ünlü A sınıfı belgeli göldeki yüzlerce çeşit kuş hayatlarını devam ettirmekte güçlük çekiyor. Bandırma ve Manyas ile çevresine 3 aydır yağmur yağmaması çiftçiyi de sıkıntıya düşürdü. Dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca göçmen kuş, Kuşcenneti Gölü kuraklık yüzünden kuruyunca besin bulamayarak geri dönmek zorunda kaldı. Bu arada, bölgedeki balıkçılara ait kayıklar da kuruyup çatlayan gölün ortasında toprağa saplanıp kaldı...
17 Ekim 2001 Türkiye

Ekim 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

2. Yapısal Çelik Haftası

Yapısal Çelik Paneli
Eğitim Programı
Uygulama Programı
Yapısal Çelik İhtisas Fuarı
Çelik Mimari Proje Sergisi
Metal Heykel Sergisi

15-21  Ekim 2001
 İTÜ Ayazağa Kampüsü
İnşaat Fakültesi

Kitap

Mimari Eleştiri Yazıları
Alan Colquhoun
Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı Yayınları / 20. Yüzyıl Uluslararası Mimarisi Dizisi
Fiyatı: 6.000.000 TL

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz