reklam

Haberler
09 Kasım 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar

Nurus Yeni Tasarımlarıyla Ofistek'teydi
Uluslarası platformda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren, tasarımlarıyla ve kalitesiyle ofis mobilyası sektöründe dünya markaları arasında yerini alan Nurus, yeni tasarımlarıyla Ofistek 2001 Fuarı'ndaydı.
09 Kasım 2001 Arkitera

Deprem ülkeleri Ductal'i kaptı, Türkiye bekliyor
La Farge, Bouygues ve Rhodia, Ductal adıyla 8-10 kat dayanıklı bir beton geliştirdi. ABD, Japonya ve Güney Kore, Ductal için pilot bölge olurken Türkiye mevzuat nedeniyle bu betonu kullanamıyor.Çimento devi La Farge, Manş Tüneli müteahhitlerinden Bouygues ve kimyasallarda uzman Rhodia'nın birlikte geliştirdiği dayanıklı beton Ductal'i inşaatlarda kullanmak için ABD, Japonya ve Güney Kore pilot ülke oldu. Bu ülkeler gibi çok yüksek deprem riski taşıyan Türkiye'nin Ductal'i ne zaman isteyeceği ise belirsiz. Çünkü inşaat mevzuatının elden geçmesi gerekiyor. Boğaz Tüp Geçiti, İzmit Körfez Geçişi ve 3. Boğaz Köprüsü projelerinin deprem riski yüzünden bu teknolojiye muhtaç olduğu bildiriliyor. 
09 Kasım 2001 Hürriyet

Epit & KRWZ'den Polonya'da dev proje
1969 yılında mimar Vahap Toy tarafından kurulan EPIT yaptığı ortaklıklarla Polonya'da 4 milyar dolara ulaşacak yatırımların ilk ayağı olan Biala Podlaska Uluslararası Havalimanı ve Ekonomik Bölge Projesi işini Epit & KRWZ olarak üstlendi. Biala Podlaska bölgesinde temel atma aşamasına gelen ve yap-işlet-devret modeliyle yapılacak proje, AB, ABD ve NATO tarafından destekleniyor. 
08 Kasım 2001 Arkitera

İDEYAPI, ideCAD Architectural IDS ile ACS 2001 Frankfurt Fuarıyla Almanya'da start aldı...
İDEYAPI ´nın mimarlar için geliştirdiği ideCAD Architectural IDS, 3 boyutlu proje çalışmaları gerçekleştirebilen, animasyonlar oluşturabilen ve ayrıca çok kapsamlı proje ve yönetim fonksiyonları sunan bir CAD-yazılımı. ideTEAM IDS teknolojisi ile işleyen bu yazılım projeler üzerinde başka kullanıcılarla birlikte çalışmayı sağlıyor. Böylece ortak bir proje üzerinde çalışanlar arasında iletişim kolaylaşıyor, eksik bilgilenme ve fikir alışverişleri sonucunda oluşabilecek hatalar önleniyor, tasarım süresi kısalıyor.
08 Kasım 2001 Arkitera

Domus Academy Design Direktörü İ.T.Ü.'de 
Domus Academy Design Direktörü Dante Donegani İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde gerçekleşecek workshop için Türkiye'ye geliyor. Dante Donegani'nin yürüteceği  Workshop'un başlığı "Yaşanabilir İlişkiler, Ortam ve Yeni Kentsel Alışkanlıklar". Kent Mobilyaları konusunun işleneceği stüdyo çalışmaları Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile 16 -22 Kasım tarihleri arasında yürütülecek.
09 Kasım 2001 Arkitera

TMMOB Mimarlar Odası: "ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan MUMCU'nun "paketi" kabul edilemez"
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan MUMCU tarafından açıklanan ve kısaca ülkenin daha verimli yönetilebilmesi gerekçesine dayandırılan "yeniden yapılanma" paketi içindeki "Kültür-Çevre-Turizm Bakanlığı" önerisi ile "Bayındırlık-Ulaştırma Bakanlığı" önerisini yadırgıyoruz. Çünkü, "Bakanlık sayısını azaltma" adına getirilen bu "birleştirme" önerisi; her biri ülkemizin tüm ulusal ve evrensel değerlerinin korunarak kalkınması hedefinde "yaşamsal gereklilik" ... 
08 Kasım 2001 Arkitera

Lafarge çevrecilere söz verdi 
Üretilen çimento başına düşen karbondioksid emisyonunu 2010 yılına kadar yüzde 20 oranında azaltmayı planlayan Lafarge, bu hedefini WWF ile bir taahhüt imzalayarak resmiyete döktü.Çevreye yönelik hassasiyetini bir adım daha ileriye götürmeye çalışan Lafarge, WWF'e (World Wildlife Fund) çevre konusunda taahhütte bulunduğunu açıkladı. Lafarge, şirket politikası olarak, üretilen çimento tonu başına düşen karbondioksid emisyonunu 1990-2010 yıllları arasında dünya genelinde yüzde 20 oranında azaltmayı hedefliyordu. Şirket WWF'e resmi taahhütte bulunarak bu hedefindeki kararlılığını ortaya koymuş oldu.
09 Kasım 2001 Finansal Forum 

Adana Müteahhitler Birliği: Sektör kaderine terk edildi
Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Babacan, inşaat sektörünün sorunlarıyla başbaşa bırakıldığını belirterek, "Etkilediği sektörle birlikte ekonomideki payı yüzde 6O'lara varan ve yaklaşık 75 bin karneli, 125 bin karnesiz toplam 2OO bin mensubu bulunan dev sektör, sahipsiz bir durumdadır" dedi.Sektörün sorunları konusunda DÜNYA'ya açıklama yapan Babacan, sektörün bugüne kadar polisiye önlemlerle disiplin altına alınmak istendiğini, bunda da başarı sağlanamadığını söyledi.
08 Kasım 2001 Dünya 

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kent Mobilyaları Tasarım Yarışmasına Katılım Çağrısı 
ÇİMSA ve Mimar Sinan Üniversitesi, özgün kent mobilyaları tasarımlarının yaratılması amacı ile beyaz çimento kullanılarak üretmek üzere "KENT MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI" düzenlemiştir. Yarışma profesyoneller ve öğrenciler olmak üzere iki kategoride yapılacaktır. 
08 Kasım 2001 Arkitera

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü
8 Kasım Dünya Şehircilik günü dolayısıyla Şehir Plancıları Odası 7-9 Kasim 2001 tarihleri arasında "Avrupa Birliği Süreci ve Planlama" konulu bir kongre düzenliyor. Ankara'da Tübitak Feza Gürsey Salonunda toplanacak Kongre'nin açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi Karen Fogg ve Hollanda Büyükelçisi S.I.H. Gosses de katılıp birer konuşma yapacaklar.
08 Kasım 2001 Arkitera

Tasarım Yayın Grubundan Yeni Bir Yayın Dizisi "T+MİMARLIK SERİSİ"
Tasarım Yayın Grubu Mimarlar ve mimarlik ögrencilerinin yararlanacakları yeni bir dizi yayınlamaya başladı, "T+ MIMARLIK SERISI"...
Uzun yıllardır TASARIM DERGİSİ - MUTFAK BANYO DERGİSİ ve VİLLA DEKORASYON gibi dergiler ile birçok mimarlık kitabını yayınlayan Tasarım Yayın Grubu şmdi T+ MiMARLIK SERİSİ'ni yayın hayatına kazandırdı.
T+ MIMARLIK SERİSİ ilk etapta toplam 12 kitap olarak programlandı ve ilk beş kitap yayınlanarak satışa sunuldu.
08 Kasım 2001 Arkitera

Vitra Banyo Mobilyalarında Fırsat
Son derece uygun ödeme koşulları ile Vitra, banyolarınızı yenileme fırsatı sunuyor. Eczacıbaşı-Vitra tarafından 1 Kasım - 15 Aralık 2001 tarihleri arasında hazırlanan kampanyaya  tüm Vitra banyo mobilyaları dahil. Üstelik üstün hizmet ve çok cazip ödeme koşulları ile birlikte... Kampanya süresince, peşin ödemelerde % 45, 6 taksitli ödemelerde % 35, 12 taksitli ödemelerde  %15 indirim yapılıyor. Üstelik projelendirme, ölçü alımı, ürün seçimi ve ürün bilgilendirmesi konularında danışmanlık hizmeti, bedelsiz montaj uygulaması ve satış sonrası uzman hizmetiyle birlikte. Tek yapacağınız size en yakın İntema Mağazaları veya Vitra Artema Yetkili Satıcılarına uğramak. Ayrıntılı bilgi için: 
[email protected]
   www.vitra-artema.com.tr/isapi/bm?S=bbs
Alo Vitra-Artema: 0800 211 70 00 
09 Kasım 2001 Arkitera

VII. Uskon Uzay Sistem Konstruksiyon Yarışması Sonuçlandı
Prefabrike çelik uzay kafes sistemin fonksiyonel ve mimariye katkıda bulunacak şekilde ve doğru bir tarzda projelendirilip kullanımını sağlamak amacıyla mimarlık öğrencileri arasında her yıl düzenlenen Uskon Uzay Sistem Konstruksiyon Yarışması sonuçlandı. Yarışma jürisi 2 Kasım Cuma günü 15:00 de USKON'un Gebze'deki merkezinde toplanmış ve yarışmaya katılan projeleri değerlendirmiştir. Fatoş Sivaslıoğlu (İ.T.Ü.) Yapısal Çelik Derneği Büro ve Toplantı Salonu projesi ile oybirliği ile birinci seçilmiştir. Ortaya konulan mimari çözümde, sistemin amaca uygunluğu ve Yağısal Çelik Derneği ile anlamsal bağ kurması olumlu bulunmuştur. Jüri raporu için buraya tıklayın.
09 Kasım 2001 Arkitera

'Afet Yönetimi' yüksek lisansı
 İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Oklahoma State Üniversitesi (OHU) işbirliğiyle ''Afet Yönetimi Lisansüstü Programı'' başlatıyor. 2002-2003 öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak program kapsamında lisansüstü eğitimin yanı sıra konuyla ilgili bir de sertifika programı yer alacak. Programa katılacak öğrencilere hem İTÜ hem de OHU diploması verilecek.
09 Kasım 2001 Cumhuriyet

Konak'ta imar suçlaması
Bağımsız Meclis üyeleri, belediyede son 2.5 yılda imarla ilgili sorunların çözülmediğini ileri sürdüler. Konak Belediye Meclisi'nde Bayındırlık Komisyonu'nundan gelen imar dosyaları tartışmalara neden oldu. Meclis Başkan Vekili Metin Eraslan'ın başkanlık ettiği toplantıda, ANAP ve bağımsız meclis üyeleri, vatandaşın sorunlarının çözülmeyerek sürüncemede bırakıldığını ileri sürerek, raporlara ret oyu verdiler. Bağımsız üye Özcan Kaya ve Kadir Erduran, son 2.5 yılda imar ile ilgili konuların neredeyse tamamının reddedildiğini belirterek, "Bu gidişle rekorlar kitabına geçecekler" dediler. Bayındırlık Komisyonu Başkanı Gönen Aras da suçlamaları, "Yaptığımız hizmetlerle rekorlar kitabına zaten girdik. Yasaların izin verdiği ölçüde çözümler üretiyoruz" diye yanıtladı.
09 Kasım 2001 Yeni Asır

İkiz kule paraşütleri satılıyor
Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen terör saldırısının ardından bir İsrail firması, çok yüksek binalardan atlamak için kullanılabilecek bir paraşüt üretti.Apoc Havacılık Endüstrisi’nin müdürü Anatoly Cohn, kullanıcının atlamasıyla otomatik olarak açılan paraşüt için deneyim gerekmediğini kaydetti. Paraşütün, 2,5 kilogram ağırlığında olduğunu belirten yetkili, paraşütün sadece, 10’uncu ve daha yüksek katlarından atlarken kullanılabileceğini söyledi.
09 Kasım 2001 Zaman

Altın Gönye Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda birincilik ODTÜ öğrencilerinin
Vestel ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğinde düzenlenen "Altın Gönye 2001-Endüstriyel Tasarım Öğrenci Yarışması"nı kazananlar belli oldu.Bu yıl ikincisi "21. Yüzyılda Dijital Yaşam Ürünleri" temasıyla düzenlenen yarışmada, birinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Gökhan Mura, Damla Özer, Sultan Kayğın, ikinciliği Marmara Üniversitesi'nden Zeynep Kibar ve üçüncülüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Erol Kaya aldı.
08 Kasım 2001 Dünya 

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun üçüncü konuğu Uğur Tanyeli  20 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Uğur Tanyeli buluşmasının  soruları ve yanıtlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap

Wiel Arets : Strange Bodies
by W. M. J. Arets, Stan Allen, Kim Zwarts, Bart Lootsma, Jos Bosman, Caroline Bos (Contributor), Arthur Kroker (Contributor)
Our Price: $48.00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz