reklam

Haberler
17 Kasım 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar

Eczacıbaşı ödüle doymuyor
Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Şekerpınar beldesindeki Eczacıbaşı Banyo ve Mutfak Ürünleri Fabrikası'nda, Ulusal Kalite Derneği'nin (Kal-Der) KOBİ dalında verdiği büyük ödül kutlandı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı markasının kalite ile anılmasını istediğini söyledi. Yapı sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren fabrika, yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerinde kurulu.
17 Kasım 2001 Radikal

ODTÜ Yaya ve Bisikletli Yaşam Fikir Proje Yarışması
ODTÜ öğretim elemanları derneği tarafından düzenlenen herkesin katılımına açık olan yarışmanın amacı, otomobil yerine insana öncelik veren bir ulaşım sistemi önerilmesi ve bu sorunsala çözüm arayışlarıdır. Fikir projesinin uygulama alanı ODTÜ yerleşkesidir. Yerleşke içinde son yıllarda artan otomobil trafiği yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. 
17 Kasım 2001 Arkitera

Gültaş Gallery İç Mimari& Dekorasyon Fuarı'nda büyük beğeni kazandı
'Gültaş Gallery, Lütfi Kırdar Exhibition Center'da düzenlenen İç Mimari& Dekorasyon Fuarı'ndaki Eren Yorulmazer tasarımı görkemli ve şık standı ile ziyaretçilerin beğenisini kazandı.
Yıllardır temsil ettiği markaların kalitesinden ödün vermeyen Gültaş Gallery yeniliklerin öncüsü olarak teşhir ettiği ürünlerle ziyaretçileri büyüledi.
17 Kasım 2001 Arkitera

İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Yarışması'na katılanlara son uyarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Alsancak - Turan (Liman Bölgesi) arasındaki bölgesinin kentsel tasarımı için açılan Uluslararası Fikir Yarışmasının Teknik Danışmanı Cengiz Türksoy'un yaptığı açıklamaya göre; yarışmacılar, çalışmalarını en geç 20 Kasım 2001günü Yarışma Bürosu'na teslim edecekler, postaya ya da kargoya vereceklerdir. Bu tarihten sonra, gönderilmek üzere postaya ya da kuryeye verilecek çalışmalar yarışma dışı kalacaklar; değerlendirmeye alınmayacaklardır.
14 Kasım 2001 Arkitera

Depremi Bekleyen İstanbul'dan Kent Manzaraları
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi afet Komitesince "Depremi Bekleyen İstanbul'dan Kent Manzaraları" temalı fotoğraf sergisi düzenliyor. Sergi 19 Kasım 2001 Pazartesi günü saat 18.00'de  Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda verilecek kokteyl ile açılacak. 
17 Kasım 2001 Arkitera

"Mobil GIS" Semineri
SAYISAL GRAFİK tarafından her yıl düzenlenen GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) seminerlerinin beşincisi, 4 Aralık 2001 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
Günümüzde kullanımı hızla artan cep bilgisayarları gibi mobil cihazlar, kişisel asistan olmanın ötesinde, gerçek işlerde de kullanılabiliyor. Özellikle sahada çalışma gerektiren iş kollarında mobil cihazların kullanımı, veri erişimi, toplama ve güncelleme süreçlerini oldukça verimli hale getiriyor ve hızlandırıyor.
17 Kasım 2001 Arkitera

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Köyü'nü çürütmüyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İkitelli'de halen yapımı devam eden Olimpiyat Köyü'ndeki Atatürk Stadyumu'nun inşaatında üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için protokol onayını bekliyor.
16 Kasım 2001 Arkitera

İstanbul Zemini'nin %80'i sağlam
Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü tarafından 2 yıllık çalışma sonucu hazırlanan Jeoloji ve Yerleşime Uygunluk Değerlendirme Haritaları, İstanbul zemininin %80'inin sağlam olduğunu ortaya koydu. Ancak zemini gereğince tanımadan yapılan binalar, depreme dayanıklılık özelliği taşımıyor. Bunun için mevcut yapıların çıkarılan haritalara göre sağlamlaştırılması, yeni yapıların da yerleşime uygunluk haritaları doğrultusunda yapılması gerekiyor.
16 Kasım 2001 Arkitera

Dış aydınlatmanın artması enerji kaybına neden oluyor
Türkiye'de, dış aydınlatmanın son 5-6 yıldır yoğun olarak arttığı, ışığın doğru kullanılmamasının, İstanbul'da 13 milyon, İzmir'de 3 milyon kilovatsaat enerji kaybına neden olduğu bildirildi.
16 Kasım 2001 Turk.net

Pamukkale'ye yeni vizyon
UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aldığı Pamukkale, 'Peyzaj Planlama Projesi' çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2002 yılı sonunda yeni vizyonuyla görücüye çıkacak. Pamukkale Danışma, Denetim ve Organizasyon Birimi'nin (PADOB) yaklaşık iki ay önce başlattığı projenin bir ay sonra tamamlanacağı açıklandı. Proje çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek amacıyla Yerel Meclis toplantısında, 280 milyar liraya malolacak proje aşamasında 4'ü Pamukkale Üniversitesi'nden olmak üzere 25 mimar, mühendis, peyzaj uzmanı, restorasyon ve su uzmanlarının görev yaptığı açıklandı. Projenin 15 Aralık'ta tamamlanmasının ardından Kültür Bakanlığı onayına sunulacağı belirtildi.
17 Kasım 2001 Akşam

Taşkesenligil: Kooperatifçilik öldü 
Doğu Anadolu Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı İbrahim Taşkesenligil, ekonomik krizle birlikte bölgede inşaat sektörünün çöktüğünü savundu. Taşkesenligil, "Doğu'da kooperatifçilik can çekişmiyor,10 ay önce sizlere ömür oldu" dedi.
14 Kasım 2001 Dünya

Havalanı inşaatı başlayacak 
Hatay Valisi Zeki Şanal, geçtiğimiz Mart ayında ihalesi yapılan havaalanı inşaatına kısa süre sonra başlanacağını açıkladı. Sayıştay'dan vize gelmesi üzerine yer tespit çalışmalarının gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Şanal, 'Özel İdare, kontrolün Bakanlık'ça yapılacağını bildirdi. Bu nedenle Ulaştırma bakanlığına 'inşaatın kontrolü' konusunda bir yazı gönderdik ve cevabını bekliyoruz' dedi. Vali Zeki Şanal, havaalanının Hatay için çok önemli olduğunu bildiğini, bu nedenle sorunların da tek tek aşıldığını hiç bir engel kalmadığını kaydetti.
17 Kasım 2001 Akşam

Atık sular arıtılamıyor
Mühendis Önder Çebi, İSKİ'nin kurduğu tesislerin sadece fiziksel arıtma yaptığını belirtti:
İSKİ'nin kurduğu tesislerin biyolojik arıtma tesisi olmadığını vurgulayan Çebi, "Bu nedenle, arıtıldığı söylenerek Marmara ve Karadeniz'e verilen sular yine kirlik yaratacaktır" dedi.
17 Kasım 2001 Cumhuriyet

Surönü'nde yıkım krizi 
Antalya'da Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan Surönü Projesi'nin ilk gününde, proje kapsamında kalan bazı yapıların yıkımı sırasında tatsızlıklar yaşandı
17 Kasım 2001 Akşam

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun üçüncü konuğu Uğur Tanyeli  20 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Uğur Tanyeli buluşmasının  soruları ve yanıtlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ürün Tanıtımı

Denge Yapı'dan Yangın Durdurucu bir ürün: 3M FireDam 2000+ Coating  
M FireDam 2000 Coating Kaplama; hazır karışımlı, beyaz renkte su bazlı akma ve damlama özelliği olmayan bir kaplama malzemesidir. Tabakalı cins olarak yangından koruyuculuk amacıyla dizayn edilmiştir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz