reklam

Haberler
03 Kasım 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar

İstanbul'un yeni kuleleri
Gemi trafiğini denetlemek için İstanbul Boğazı'nda yapımına başlanan 8 ayrı kulenin inşaatı hızla yükseliyor.Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi (VTS) projesi adı altında yapımına başlanan 30 metrelik 8 kule 28 milyon dolara (Yaklaşık 44 trilyon lira) mal olacak. Yılbaşına kadar tamamlanacak kuleler sayesinde Boğaza giren her gemi izlenerek, güvenli geçişi sağlanacak. Havaalanı kulesi gibi Petrol taşıyan tankerlerin boğazdan güvenli geçmelerini sağlamak amacıyla Amerikan Lockheed Martin Overseas Corporation şirketi yapılan anlaşma sonrasında inşaatlarına başlanan kuleler, havalimanlarındaki kontrol kuleleri gibi faaliyet gösterecek.
03 Kasım 2001 Hürriyet

Feniş Astana'da
Feniş Kazakistan'ın yeni başkenti Astana'da inşa edilmekte olan Transport Tower'ı Hartmann Sistemleri ile giydiriyor. Rusya Federasyonu dahil bölgenin en yüksek yapısının boyu 155 m ve 40 katlı. 2002 yılı sonunda bitmesi planlanan binanın kullanıcıları ise sahibi olan Kazakistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Kazak Demiryolları ve Kazak Telekom olacak.
Geniş Bilgi için : [email protected] 
02 Kasım 2001 Arkitera

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim 2001 Arkitera

Bir Mimari Star'ı İstanbul'da
Ünlü Hollandalı modernist mimar ve eğitimci Wiel Arets, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bir konferans verecek. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık ve Mavi Jeans'in katkılarıyla gerçeklececek olan konferansın başlığı "Multiplicity". 12 Kasım 2001 günü, saat 13:30'da Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak izlenebilir.
03 Kasım 2001 Arkitera

Hızlı tren için kredi tükendi
Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, İstanbul-Ankara hızlı tren projesinin onayı için Devlet Bakanı Kemal Derviş'i ikna etmeye çalışıyor. Ancak Vural'ın Hazine garantisi istediği 410 milyon dolarlık kredinin kalan bölümünün 50 milyon dolar olduğu belirlendi.
03 Kasım 2001 Radikal

Deprem tehlikesi kapıda
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne bağlı Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin çalışmalarını değerlendirmek üzere İzmit’e gelen Prof. Dr. Ahmet Ercan, Antakya’da kısa süre içinde büyük bir deprem meydana gelebileceğini öne sürdü.Osmaniye’de bir deprem beklediklerini belirten Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, şöyle konuştu: “Şimdi ise Antakya’da yeni bir deprem bekliyoruz. Son jeofizik verilerine göre kırılma Hersek burnunda kalmamış, Yalova, Çınarcık, Esenköy’ü geçerek İmralı’ya dayanmıştır. Dolayısıyla buraların yeniden kırılması beklenemez. Ayrıca, kırılma Yalova’da çatallaşarak Kınalı’ya denk olmuştur. O nedenle Marmara’da beklenen deprem küçülmüştür. Gravite, Manyetik ve Sismolojik verilerden oluşan jeofizik bilgiler, tek parçalı kırılma ihtimalini çok azaltmış olup, kırılma art arda en az 2 depremle olacaktır. Bunlardan biri Bakırköy açıklarında 6.4 şiddetinde, diğeri ise Marmara Ereğlisi açıklarında 7.2 şiddetinde olacaktır.”
03 Kasım 2001Türkiye

Nuruosmaniye artık yayalara açık
Kapalıçarşı ile Cağaloğlu Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Nuruosmaniye, İstanbul’un en önemli turizm bölgelerinden birisi. Özellikle turistik alışveriş merkezi olma konumunu yıllardır koruyan Nuruosmaniye, yayalaştırma projemizin tamamlanması ile birlikte farklı bir kimlik kazandı. Mimarlık tarihimizde yeni bir kültür döneminin simgesi sayılan ve bölgeye ismini veren Nuruosmaniye Camii ve Külliyesi de bu proje kapsamında taşıt trafiğinin getirdiği sorunlardan kurtarılmış oldu.
02 Kasım 2001 İBB

Deprem davalarının af kapsamına alınmasına tepki 
Gölcük Mağdurlarla Dayanışma Derneği'nin (Mağ-Der) gönüllü hukuk danışmanlığını yürüten avukat Erbay Yucak, deprem davalarının af kapsamına alınmasına tepki gösterdi.
03 Kasım 2001 Turk.net

F tipinden sonra L geliyor
L tipi cezaevinde mahkûmlar gece tek, gündüz ise yedi kişilik hücrelerde kalacak. Cezaevlerine sivil denetim amaçlı 'Cezaevi İzleme Kurulları' aylarca gecikmeden sonra nihayet kurulmaya başlanırken, bakanlık tartışılan F tipi cezaevlerinden sonra şimdi de 'L tipi' cezaevi projesini gündeme getirdi. Bu tip cezaevlerinde hükümlüler gece tek kişilik, gündüz ise yedişer kişilik hücrelerde tutulacak.
03 Kasım 2001 Radikal

ABD'de köprü alarmı
Terör saldırısı korkusuyla nükleer santrallerin sıkı korunmaya alınmasının ardından ABD'de bu kez köprü alarmı verildi. San Francisco kentinde bulunan ve ‘güzelliğiyle insanları intihara sürükleyen’ Golden Gate ile birlikte 4 köprü terör tehdidinin ardından sıkı korumaya alındı.California Valisi Gray Davis, köprülere yönelik terör eylemleri konusunda ellerinde ‘güvenilir bilgiler’ bulunduğunu açıkladı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ayrıca batı kıyısındaki asma köprülere yönelik terörist saldırıların olabileceği yönünde 8 batı eyaletine uyarı yazısı gönderdi.
03 Kasım 2001 Hürriyet

Sayısal Grafik: "Tasarım Verilerini Sahaya Taşıyın"
Autodesk® OnSite View 2 ile, AutoCAD® çizimlerini, sahada kullanılan Windows® CE tabanı mobil cihazlarla görüntüleyebilir, işaretleyebilir ve ölçüm yapabilirsiniz. 
31 Ekim 2001 Arkitera

Ytong 4 Milyar TL Ödüllü Öğrenci Proje Yarışması Düzenliyor
Ülkemizde güvenli, ekonomik ve sağlıklı yapılaşma için tam 38 yıldır faaliyet gösteren Türk Ytong Sanayi A.Ş., Üniversite - Sanayi işbirliğini geliştirmek, yarının mimarlarını teşvik etmek ve ülkemiz yapı kültürüne katkı sağlamak amacıyla, geleneksel Öğrenci Proje Yarışma’larının yedincisi için start verdi.
31 Ekim 2001 Arkitera

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Etkinlik

Yapı 2001 İzmir Fuarı

01-04 Kasım 2001
İzmir Kültür Park Enternasyonel Fuar Alanı

Kitap

Wiel Arets : Strange Bodies
by W. M. J. Arets, Stan Allen, Kim Zwarts, Bart Lootsma, Jos Bosman, Caroline Bos (Contributor), Arthur Kroker (Contributor)
Our Price: $48.00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz